Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Π.Α.Κ.-ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) 78-75

Δυναμικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έκανε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, που κατέβαλλε με 78-75 τη Γυμναστική Ακαδημία Συνεργασίας Άμφισσας.

Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και άρχισε στις 14:00. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, συνδυάζοντας καλό μπάσκετ με θετικό αποτέλεσμα. Ο Ευρυτανικός σύλλογος δείχνει ικανός φέτος να πρωταγωνιστήσει, με τις νέες προθήκες να τον βελτιώνουν προς το καλύτερο. Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης με 21 πόντους και 4 εύστοχα 3ποντα έκανε «ανδρική» εμφάνιση, οδηγώντας την ομάδα του στην νίκη.

Η Γ.Α.Σ. Άμφισσας των Νίκου Παπούλια και Δημήτρη Λαλά στη δεύτερη της παρουσία στον θεσμό διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη, την οποία έχασε στις λεπτομέρειες. Ο Γιάννη Τσινταβής σκόραρε 24 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.

Για την επόμενη (2η) αγωνιστική που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου η Πανευρυτανική θα παίξει στο ντέρμπι κορυφής στη Λαμία με τον Πρωτέα, ενώ το συγκρότημα της Φωκίδας υποδέχεται τον νεοσύστατο Άρη Βελουχιώτη.

 

Ανανεωμένη προς το καλύτερο

 

Η Πανευρυτανική έχει φέτος στις τάξεις της τον Θοδωρή Τάκη (Φωτογραφία αριστερά), που επέστρεψε στην ομάδα και τον Φθιωτό Κώστα Αρσενίου (Φωτογραφία κέντρο), περυσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με τον ΑΠΣ Λαμίας. Νέα μέλη της ομάδας και οι Βασίλης Κορμανός και Αντώνης Ευθυμίου (Φωτογραφία δεξιά).

 

Εντυπωσιακός ο μικρός «Ρούμελ»


 

Εκπληκτική εμφάνιση για τον νεαρό Παναγιώτη Ρουμελιώτη (Φωτογραφία) που σημείωσε 21 πόντους με τέσσερις τρίποντες «βόμβες». Αγωνίζεται ως συμπαίχτης με τον πατέρα του Βασίλη. Ακολούθησε με 19 και 2 3ποντα ο Θοδωρής Τάκης.

 


Παρούσα και φέτος

Η Π.Α.Κ. συμμετέχει υπό την καθοδήγηση της Κατερίνα Μπαλωμένου από τη σαιζόν 2013-2014 και ύστερα ανελλιπώς στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Βοηθός της είναι η Δήμητρα Τσούμα.

 

Τρεις πάνω από 20


 

Για τους ηττημένους ο Γιάννης Τσινταβής (Φωτογραφία) με 24 ήταν ο πρώτος σκόρερ. Ρήγας με 23 και Παπούλιας με 21 ηγήθηκαν επίσης του επιθετικού σκοραρίσματος.

 

Παράδειγμα προς μίμηση


 

Ο Νίκος Παπούλιας (Φωτογραφία) είναι μάλιστα προπονητής-παίχτης της ομάδας, κάνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση στην ηλικία των 53 ετών.

 

Διπλή αποστολή

Πριν την έναρξη του αγώνα η Άμφισσα έπαιξε και σε παιχνίδι παμπαίδων, αντιμετωπίζοντας τον Άτλαντα.

 

Μικρό προβάδισμα

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 19-17.

 

Ξέφυγε η Π.Α.Κ.

Με πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο η Π.Α.Κ. προηγήθηκε με +9 (42-33), κάνοντας ένα επιμέρους 23-16.

 

Ντέρμπι το παιχνίδι

Η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν ανώτερη στο τρίτο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους 14-21 μείωσε σε 56-54.

 

Ψύχραιμοι και ψυχωμένοι

Οι Ευρυτάνες πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη, φτάνοντας στο τελικό 78-75. Έκαναν ένα επιμέρους 22-21 στην τελευταία περίοδο.

 

Τα δεκάλεπτα

19-17, 42-33, 56-54, 78-75

 

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης Π. 21(4), Πιπέρας, Αρσενίου 12(2), Λάνης 4, Χαντζόπουλος, Γραμματίκας, Ρουμελιώτης Β. 3(1), Μαυραγάνης 9, Ευθυμίου 3(1), Τάκης 19(2), Κορμανός, Τσάνε 7(1)

 

ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) (Νίκος Παπούλιας& Δημήτρης Λαλάς): Φαρόπουλος 1, Μαργώνης, Παπαγλύμης, Μαλούχος, Μπενάκης, Τσινταβής 24(1), Ρήγας 23, Κουτόνιας, Βουρνούς 1, Παπούλιας 21(1), Δρίβας 1, Βενετσάνης 4

 

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος& Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 
























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος