Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Γ.Σ. Άτλας-Πρωτέας Λαμίας 55-57

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι ο Άτλας γνώρισε στο φινάλε την ήττα με 55-57 από τον Πρωτέα Λαμίας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 16:00. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία αρκετών θεατών.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη στην επιστροφή του στην κατηγορία δεν κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, χάνοντας στις λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά η ομάδα του Καρπενησίου θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει και φέτος, συνδυάζοντας ταλέντο και εμπειρία. Ο Μανώλης Κάππας έκλεισε το ματς με 16 πόντους και 1 3ποντο.

Ο Πρωτέας του Αποστόλη Λαχανά πέτυχε ένα σημαντικό «διπλό» στο πρώτο του φετινό παιχνίδι κόντρα σε μια παραδοσιακά ισχυρή ομάδα. Με 13 πόντους ο Κοντογιώργος πρώτευσε στο σκοράρισμα για τους «γαλάζιους».

Οι Ευρυτάνες για την επόμενη αγωνιστική θα κάνουν το ρεπό τους, ενώ ο Πρωτέας θα υποδεχτεί την Πανευρυτανική.

 

Πολύς κόσμος

Σημαντική ήταν η παρουσία του κόσμου, που έδωσε δυναμικό «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο.

 



Επιστροφή στη Γ΄

Μετά από μια χρονιά στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, οι Ευρυτάνες επέστρεψαν στην 3η κατηγορία, έχοντας πάντοτε πρωταγωνιστικές βλέψεις. Έχουν μάλιστα κατακτήσει δυο φορές τον τίτλο κατά το παρελθόν.

 

Παράδειγμα προς μίμηση



 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία αριστερά) και Κώστας Λούβαρης (Φωτογραφία δεξιά) έχουν πατήσει τα 50, ωστόσο συνεχίζουν να προσφέρουν στο άθλημα και στα νέα παιδιά.

 

Διψήφιος ο Κάππας


 

Για τους Καρπενησιώτες ο Μανώλης Κάππας (Φωτογραφία) σημείωσε 16 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Ο Άγγελος Τσιγαρίδας ακολούθησε με 7, σκοράροντας και αυτός έξω από τα 6,75, ενώ 7 πέτυχε και ο Γεράσιμος Ανδρέου.

 

Ντεμπούτο Τσάκνη


 

Για τον Άτλαντα την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο Αργύρης Τσάκνης.

 

«Παρών» σε όλα

Ο Άτλας συμμετέχει φέτος σε τέσσερις αγωνιστικές κατηγορίες (ανδρών, εφήβων, παίδων και παμπαίδων).

 

Σφύριξαν και τα 3

Αντώνης Πατάγιας και Μαρία Ζαφείρη σφύριξαν και τους τρεις αγώνες που έγιναν στο Καρπενήσι. Εκτός δράσης λόγω κωλύματος ήταν ο Θανάσης Χουσιάδας.

 



Καθοδηγητής ο Λαχανάς

Τον Πρωτέα προπονεί εδώ και λίγους μήνες ο Αποστόλης Λαχανάς, πρώην προπονητής των Φαλάρων.

 


Οριακά πρώτος


 

Ο Κοντογιώργος (Φωτογραφία) σημείωσε 13 πόντους για τον Πρωτέα, με τον Μπάκα να ακολουθεί στους 12. Ο δεύτερος πέτυχε και δυο τρίποντα.

 

Μπροστά ο Άτλας

Η ομάδα του Καρπενησίου προπορεύτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 15-11.

 

Ντέρμπι

Μετά τη λήξη του α΄ μέρους οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +2 και με 30-28. Οι Λαμιώτες έκαναν ένα επιμέρους 15-17.

 

Όλα 13

Με ένα επιμέρους 13-13 το σκορ ανέβηκε στο 43-41 με τη λήξη της τρίτης περιόδου και η διαφορά διατηρήθηκε στους δυο πόντους για τους Καρπενησιώτες.

 

Ανατροπή και «διπλό»

Οι παίχτες του Αποστόλη Λαχανά έφυγαν νικηφόρα από το Καρπενήσι, φτάνοντας στο 55-57. Πέτυχαν ένα επιμέρους 12-16 στην τελευταία περίοδο.

 

Τα δεκάλεπτα

15-11, 30-28, 43-41, 55-57

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 6, Μπίκας, Κοκοτίνης 7(1), Κάππας 16(1),  Τσιγαρίδας 7(1), Λιάπης 2, Τριανταφυλλόπουλος, Χονδρός 4, Σαμαντάς 5(1), Γεωργαλής 1, Ανδρέου 7, Τσάκνης

 

Πρωτέας Λαμίας (Αποστόλης Λαχανάς): Κατσαούνος 8, Αγραφιώτης, Σπανέας, Αλεξίου, Κοσμάς, Καντεμάνης 5, Κοντογιώργος 13, Μελέτης 10, Μπάκας 12(2), Λούβαρης 9

 

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος& Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 


























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος