Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Έσοδα ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ για τον αθλητισμό από το στοίχημα


Την τροπολογία για την συμπερίληψη των Οργανωτικών Επιτροπών μεγάλων διεθνών διοργανώσεων στους δικαιούχους (αθλητικές ομάδες, ερασιτεχνικά σωματεία, Εθνικές Ομάδες) του μόνιμου μηχανισμού χρηματοδότησης του αθλητισμού από τη φορολογία των κερδών των παικτών του στοιχήματος, παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η εν λόγω τροπολογία, η οποία περιλαμβάνει επίσης την παράταση της θητείας της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας, κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «περιμένουμε από το Υπουργείο Οικονομικών το ακριβές ποσό χρηματοδότησης του αθλητισμού, από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης μέσω της φορολογίας κερδών των παικτών του στοιχήματος, για να προχωρήσουμε αμέσως στην ΚΥΑ κατανομής των ποσών σε ΑΑΕ, νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία & Εθνικές ομάδες». 

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για την ενίσχυση του αθλητισμού αναμένεται να ξεπεράσει για φέτος τα 60 εκατ. ευρώ.

Πηγή:  www.makthes.gr