Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Οι αγωνιστικές προσδοκίες το 2023 για τους Ευρυτάνες σκιέρ


Σε μια δύσκολη περίοδο από πλευράς χιόνωσης οι αθλητές και αθλήτριες των αλπικών αγωνισμάτων δίνουν την δική τους μάχη για την επίτευξη των στόχων τους αλλά και την πρόκριση τους στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του 2023 ήτοι, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντρών, Γυναικών (WCH) και Εφήβων, Νεανίδων (JWCH) και το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φέστιβάλ Νέων (ΕΥΟF).

Στους άντρες η παρουσία του Αλέξανδρου Γκιννή στη σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων είναι το γεγονός που προσελκύει το ενδιαφέρον της χιονοδρομικής οικογένειας και όχι μόνο. Ο AJ έχει συμμετάσχει σε δύο αγώνες, στον πρώτο να τερματίζει 12ος και να ακυρώνεται μετά από ένσταση και στο δεύτερο να μην ολοκληρώνει τον αγώνα. Οι προσδοκίες για το 2023 είναι πολλές και υψηλές για τον αθλητή που έβαλε την Ελλάδα στο χάρτη της παγκόσμιας χιονοδρομίας. Ο Γιάννης Αντώνιου βρίσκεται σε καλή  κατάσταση, αποτελεί σταθερή αξία στα αλπικά και από τους πρώτους αγώνες βελτίωσε τη βαθμολογία του στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση (80,41 βαθμοί FIS). Ο Γιάννης Πρώιος επανήλθε από τον τραυματισμό του χωρίς όμως να έχει καταφέρει να φθάσει στα περσινά αγωνιστικά του επίπεδα. Οι τρεις παραπάνω θα είναι, εκτός απροόπτου, οι αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν με αξιώσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντρών. Στους εφήβους ο Αθανάσιος Τσιτσέλης βελτίωσε τη διεθνή του βαθμολογία (80,78) και λογικά θα προκριθεί και στα δύο παγκόσμια (αντρών και εφήβων). Ο Δημήτρης Ασβεστάς ακολουθεί στη βαθμολογία και διεκδικεί ένα εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντρών. Ο αθλητής που έχει εντυπωσιάσει είναι ο Αποστόλης Βουγιούκας. Πρώτη χρονιά έφηβος και έχει ήδη τη δεύτερη καλύτερη επίδοση (126,56 βαθμούς FIS) στο αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης στην βαθμολογία των αντρών. Θα είναι ο δεύτερος αθλητής που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο JWCH, ενώ έχει πάρα πολλές πιθανότητες να προκριθεί στο ίδιο αγώνισμα (GS) και στο WCH. Οι αθλητές που ξεχωρίζουν βαθμολογικά και διεκδικούν, με τις περισσότερες πιθανότητες, την πρόκριση στα ΕΥΟF είναι οι Στέφανος Κατσιάπης και Ιωάννης Κουδουνάς.

Στις γυναίκες η Μαρία Νικολέττα Καλτσογιάννη έχει την πιο δραστήρια παρουσία και έχει καταφέρει να μειώσει του βαθμούς FIS στο αγώνισμα του GS (208,2). Αξιοσημείωτη είναι, επίσης, η αγωνιστική δραστηριότητα των Μαρία Αικατερίνη Παπαστάθη, Ευριδίκη Δημητρώφ, Μαρία Μούλια και Ραφαηλία Παλάντζα οι οποίες διεκδικούν τα εισιτήρια πρόκρισης για το WCH και το ΕΥΟF. Tέλος, το 2022 δεν έχουν αγωνιστούν οι Μαρία Ελένη Τσιόβολου και Φανή Μαρμαρέλη, δύο αθλήτριες που αποτελούν φαβορί για την πρόκριση στο WCH, με βάση την περσινή βαθμολογία τους.

Το 2023 αναμένεται με αγωνία αφού η αγωνιστική δράση των αθλητών μας θα κορυφωθεί..

Πηγή: wintersports.gr