Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Ένα κείμενο αφιερωμένο στον «πρεσβευτή» της Ευρυτανίας Γιώργο Ρουκλιώτη


O 29χρονος πρωταθλητής στίβου, γυμναστής και καλός φίλος Γιώργος Ρουκλιώτης βρέθηκε τις ημέρες των Χριστουγέννων στο Καρπενήσι για αναψυχή.

Ο Γιώργος για όσους δεν γνωρίζουν ήταν ο νικητής στον 1ο Μυρίκειο Δρόμο Δάσους, που διοργανώθηκε με επιτυχία τον προηγούμενο Αύγουστο. Ο πρωταθλητής μας δεν ξέχασε τον φίλο του πλέον Σεραφείμ Λερογιάννη, εργαζόμενο στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και «ψυχή» της διοργάνωσης, επικοινωνώντας μαζί του.

Ο κ. Λερογιάννης μας απέστειλε ένα πολύ όμορφο κείμενο, αφιερωμένο στον Γιώργο και στους πρεσβευτές του αθλητισμού, του δρομικού κινήματος και της Ευρυτανίας, το οποίο αξίζει να διαβαστεί.

 

To κείμενο του Σεραφείμ Λερογιάννη έχει ως εξής:

«Ας δώσουμε αξία στη σημασία και την ουσία της λεπτομέρειας»

Το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου έγινα δέκτης ενός τηλεφωνήματος έκπληξης. Στην αντίπερα ήταν ο Γιώργος Ρουκλιώτης.

Ήταν στο Καρπενήσι και μου ζήτησε να συναντηθούμε. Του αρνήθηκα ευγενικά. Νοσούσα από τον γνωστό ιό. Ήθελε όπως μου είπε να με ευχαριστήσει για τις όμορφες στιγμές που πέρασε στις 14 Αυγούστου του 2022, συμμετέχοντας στον «1ο Μυρίκειο Δρόμο Δάσους», όπου εθελοντικά μαζί με τον κύριο Ιωάννη Λερογιάννη (Πρόεδρο) του Δ.Σ. του «Εξωραϊστικού Συλλόγου Μυρίκης», αρκετούς εθελοντές συγχωριανούς και μη, είχαμε οργανώσει κατά γενική ομολογία με επιτυχία, ενώ εγώ εκτός των άλλων παρά την απειρία μου, είχα αναλάβει, τον τερματισμό και την παρουσίαση των νικητών και των βραβευμένων κατά την βράβευση τους.

Ο Γιώργος Ρουκλιώτης γυμναστής και αθλητής στίβου με Πανελλήνιες διακρίσεις στην αντοχή βρισκόταν το καλοκαίρι στην ομάδα του συμπατριώτη μας Σάκη Τσιώλη, που προετοίμαζαν εδώ την ΠΑΕ Καλαμάτα και έτσι πήρε μέρος στον αγώνα, όπου αναδείχθηκε πρώτος νικητές στους άνδρες.

Στο τηλεφώνημα, μου τόνισε εκτός των άλλων, ότι βρίσκεται στο Καρπενήσι και πέρασε εδώ τις γιορτές των Χριστουγέννων με τη σύντροφο του, ενώ γεμάτος συγκίνηση φόρεσε τη φόρμα του και έτρεξε ξανά τη διαδρομή του «Μυρίκειου Δρόμου», μένοντας έτσι πιστός στις αρχές της άθλησης και του δρομικού κινήματος.

Πιστέψτε με ότι εκτός των άλλων ένιωσα μεγάλη περηφάνια και για τον Σύλλογο του μικρού χωριού της Μυρίκης, αλλά και για τον εαυτό μου, αφού αυτή η κίνηση του εξαίρετου Έλληνα νέου, ήταν ένα ακόμη λιθαράκι στον αθλητικό προορισμό και την αθλητική επισκεψιμότητα για τον τόπο μας, για την πόλη μας, για τον Δήμο μας, για την Ευρυτανία μας. Γιώργο, σ΄ ευχαριστούμε!!

Για μας ήταν επιβράβευση συνέχειας και βελτίωσης αυτού του όμορφου αγώνα, που διεξάγεται καθ΄ ολοκληρία μέσα στο δάσος!

Φίλε Γιώργο

Επίτρεψε μου, στο όνομα σου, με ταπεινότητα να ευχαριστήσω όλους τους αθλητικούς. Όλους τους επισκέπτες της Ευρυτανίας, κάνοντας ευχή και μαζί προτροπή σε όλους μας και ιδιαίτερα στους ταγούς μας, να μετατρέψουμε την απαράμιλλου φυσικού κάλλους περιοχή μας σε νό1 προορισμό της χώρας μας!

Γιώργο. Είμαι πεπεισμένος ότι τη Μυρίκη θα τη θυμάσαι για πολλά χρόνια, όπως πιστεύω θα τη θυμούνται και οι Μάγδα Γαζέα, Τίνα Κεφαλά και Ντενίζ Δημάκη, εκ των ιερών τεράτων του γυναικείου ελληνικού στίβου στην αντοχή που επιλέξαμε να βραβεύσουμε με τιμητικές πλακέτες το καλοκαίρι, αναγνωρίζοντας τους κόπους τους και την προσφορά τους στον Ελληνικό αθλητισμό!

Μαζί με τα μετάλλια που συνοδεύουν την κάθε μια στην πλούσια συλλογή τους, ας τις ακολουθήσει κι΄ αυτή η άσημη λεπτομέρεια αφού αυτές σαν εξαιρέσεις είναι που ισχυροποιούν τον κανόνα.

Με την ελπίδα ότι τα τοπικά Μ.Μ.Ε., να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο για τον επόμενο αγώνα μας με την προβολή του, εύχομαι σε όλους το 2023 να ευοδώσει τις επιθυμίες μας.

 Σαν συνειδητός και νομοταγής πολίτης ως τώρα, υπακούοντας στα κελεύσματα των καιρών ήθελα να κλείσω αυτή την αναφορά μου με μια ρήση του Σόλωνος που αυτήν την στιγμή σαν κουνούπι στριφογυρίζει ασταμάτητα και ενοχλεί το μυαλό μου!

«Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει»

Τέλος, επειδή εγώ δεν χρησιμοποιώ τουλάχιστον ακόμη ηλεκτρονικά μέσα δημοσιοποίησης, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δημήτρη Κολλημένο, αλλά και το Evrytania Sport, που διατηρεί, γιατί κατά καιρούς φιλοξενεί τις απόψεις μου, οι οποίες αποτελούν μέρος της διαλεκτικής μας.

Από τα βάθη της καρδιάς μου εύχομαι σε όλους τους Έλληνες το 2023 να είναι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ χρονιά.

Σεραφείμ Λερογιάννης»