Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Ποταμιά-Αίολος 1-2

Με ανατροπή και γκολ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αίολος επιβλήθηκε με 1-2 της Ποταμιάς στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.

Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, παρουσία περισσοτέρων από 100 θεατών. Άρχισε στις 3 και ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Η Ποταμιά των Γιάννη Φλωράκη και Κώστα Γουλέτα έκανε καλό ξεκίνημα στο πρώτο μέρος, οδηγούμενη στα αποδυτήρια με υπέρ της προβάδισμα χάρης το γκολ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου. Η επανάληψη δεν ήταν η ανάλογη για τους Μεγαλοχωρίτες, που βρέθηκαν στο «καναβάτσο» στην εκπνοή. Ωστόσο έδειξαν με την εμφάνιση τους ότι επανέρχονται μετά την περυσινή μεταβατική σαιζόν. Έμειναν στη 2η θέση με 12 πόντους.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε ένα μικρό «βήμα» τίτλου, αν και είναι πολύ νωρίς. Με γρήγορο γκολ στο 2ο μέρος του Χριστόδουλου Μισύρη και απευθείας κόρνερ του Άγγελου Παχή στο φινάλε έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα, που είναι αρκετά σημαντικό από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς. Οι «τζιαλομπλού» με 15 πόντους έκαναν

Για την επόμενη (6η) αγωνιστική οι Μεγαλοχωρίτες θα παίξουν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Αίολος επικρατεί στα χαρτιά με 3-0 του Τυμφρηστού.

 

Έκδηλο το ενδιαφέρον

Περισσότεροι από 100 θεατές είδαν το πρώτο ντέρμπι της αγωνιστικής περιόδου, το οποίο έγινε

 


Καρδιτσιώτικη σφυρίχτρα


 

Την αναμέτρηση διεύθυνε άψογα ο Λάμπρος Μπεκιάρης (Φωτογραφία) από την Καρδίτσα, διαιτητής Super League 2. Πολύ καλή παρουσία και για τους βοηθούς διαιτητές της ΕΠΣ Ευρυτανίας Θοδωρή Κατσαρό και Σπύρο Μπύρο, αξιολογημένους στην 3η κατηγορία.

 


Ορίστηκε και 4ος

Η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας όρισε και 4ο διαιτητή, με τον Κώστα Αναγνώστου από την Φθιώτιδα να αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο.

 


Ντέρμπι από τα παλιά

Οι δυο ομάδες προσέφεραν ένα αρκετά συναρπαστικό ματς, όπως τα μεταξύ τους ντέρμπι τη διετία 2017-2019. Πέρυσι ο Αίολος κέρδισε τέσσερις φορές την Ποταμιά, φτάνοντας στην 5η συνεχόμενη νίκη του.

 

Ντεμπούτο Μεταξούλη


 

Για τον Αίολο έκανε ντεμπούτο ο Βασίλης Μεταξούλης (Φωτογραφία). Ο Αιτωλαοκαρνάνας μεσοεπιθετικος διάγει την 3η του θητεία στην ομάδα.

 

5Χ5

Οι νταμπλούχοι Ευρυτανίας έκαναν το 5 στα 5. Από την πλευρά της η Ποταμιά γνώρισε την 1η της ήττα. Οι δυο ομάδες θα «κοντραριστούν» ακόμη τρεις φορές στο πρωτάθλημα, μια στην κανονική διάρκεια και δυο στα Play Off και πιθανόν και στον τελικό κυπέλλου.

 

«Παραβιάστηκε» η εστία

Η εστία του Νίκου Καρανάσιου «παραβιάστηκε» για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Πέρυσι ο Αίολος με τερματοφύλακα τον Σπύρο Κοκονδύνη δεν δέχτηκε κάποιο γκολ.

 

Α΄ Μέρος

 

1-0   υπέρ των γηπεδούχων

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, η Ποταμιά ευτύχησε να προηγηθεί με 1-0. Ο Αίολος απώλεσε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 2΄ με τετ α τετ του Νίκου Καρακούση.

 



Προβάδισμα Ποταμιάς


 

Στο 35΄ ο ικανότατος Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) μετά από γύρισμα του Θωμά Χαντζή προς τον Νίκο Καρανάσιο μπήκε ανάμεσα, έκλεψε και αφού απόφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε στο κενό τέρμα για το 1-0. Ο «Πελέ» έκανε το 1-0 και έφτασε τα 8 γκολ, αποτελώντας το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ.

 






Αναγκαστική αλλαγή και ντεμπούτο


 

Στο 26΄ ο Μιχάλης Νούλας αποχώρησε τραυματίας και τη θέση του πήρε ο Θοδωρής Δημόπουλος (Φωτογραφία), που έκανε ντεμπούτο με την Ποταμιά. Στον πάγκο παρέμεινε ο Θάνος Τσιάτσιος.

 

Οι καλύτερες φάσεις

2΄: Ο Καλύβας Η. τροφοδότησε με ωραία μπαλιά τον Καρακούση, που σε θέση τετ α τετ πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.

22΄: Χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από καλή θέση μπλόκαρε ο Καρανάσιος.

27΄: Ο Μεταξούλης ξεμαρκαρίστηκε από δεξιά και σούταρε, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μαζεύει.

31΄: Ωραίο σουτ του Γενιτσαρόπουλου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καρανάσιος στην αριστερή του γωνία.

35΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκμεταλλεύτηκε κακό διώξιμο του Χαντζή προς τα πίσω, απόφυγε τον Καρανάσιο και με πλασέ στο κενό τέρμα από αριστερά άνοιξε το σκορ (1-0).

 

Β΄ Μέρος

 

Το έφερε «τούμπα» ο Αίολος

Η ψυχωμένη ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα με υπομονή και επιμονή έκανε την ολική ανατροπή για το τελικό 1-2. ΟΙ δυο ομάδες έδειξαν ότι δεν έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους.

 

Γρήγορη ισοφάριση


 

Μόλις στο 5΄ της επανάληψης, ο αριστερός μπακ Χριστόδουλος Μισύρης (Φωτογραφία) μετά την άψογη μπαλιά του Άλεξ Μπακαλίδη πλάσαρε εύστοχα τον Γιώργο Καλύβα, φέρνοντας το ματς στα ίσια (1-1).

 





«Μίλησε» η κλάση και η τεχνική του Παχή


 

Στο 92΄ ο Άγγελος Παχής με καταπληκτική απευθείας εκτέλεση κόρνερ από δεξιά έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της Ποταμιάς, σημειώνοντας το τελικό 1-2.  Ο σκόρερ πέτυχε το 4ο φετινό του τέρμα και 2ο με απευθείας κόρνερ.

 




Επεισοδιακό φινάλε


 

Σύρραξη σημειώθηκε μετά το γκολ του Αιόλου, καθώς και στα αποδυτήρια ύστερα από τη λήξη του παιχνιδιού με «κόκκινο πανί» τον μεσοεπιθετικό των νικητών Νίκο Καρακούση (Φωτογραφία).

 




Οι καλύτερες φάσεις

47΄: Ο Παχής δοκίμασε το σουτ, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Καλύβας.

50΄: Ο Μπακαλίδης με έξοχη μπαλιά βρήκε τον Μισύρη, που από θέση τετ α τετ και αριστερά πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Καλύβα για το 1-1.

55΄: Εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά, κεφαλιά του Κουτσουπιά κατέληξε άουτ.

86΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έφυγε στην κόντρα από αριστερά, πλάσαρε και ο Καρανάσιος απέκρουσε με τα πόδια.

87΄: Σέντρα του Μισύρη από αριστερά, προβολή του Κοτρώνη κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.

89΄: Κεφαλιά-πάσα του Κουτσουπιά στον Γενιτσαρόπουλο, που πλάσαρε από πλεονεκτική θέση και αριστερά, με τον Καρανάσιο να μπλοκάρει.

91΄: Σουτ του Καρακούση εκτός περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Καλύβας.

92΄: Ο Παχής από δεξιά και με άψογη ψηλοκρεμαστή απευθείας εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της Ποταμιάς, κάνοντας το 1-2.

 

Κίτρινες Κάρτες

Αθανασόπουλος, Λέρης, Φούκας, Καρακούσης

 

Διακριθέντες

Ποταμιά: Κουτσουπιάς, Αθανασόπουλος, Γενιτσαρόπουλος, Λάππας

Αίολος: Παχής, Μισύρης, Καλύβας Η., Μπόνιας

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης& Κώστας Γουλέτας): Καλύβας Γ., Πλεξίδας, Αθανασόπουλος, Ξαγάρας, Κατσαρής, Κουτσουπιάς, Λέρης, Λάππας, Σταμούλης Κ.(83΄ Γιαννακόπουλος), Γενιτσαρόπουλος, Νούλας Μ.(26΄ λ.τρ. Δημόπουλος, 88΄ Ηλιάδης)

 

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Φούκας(46΄ Χρυσικός Π.), Μισύρης, Ρούσσης, Χαντζής, Καλύβας Η., Μπόνιας, Παχής, Μεταξούλης(76΄ Κοτρώνης), Καρακούσης(93΄ Σκοπέτος), Μπακαλίδης(62΄ Πιστιόλης)

 

Διαιτητής: Λάμπρος Μπεκιάρης (ΣΔΠ Καρδίτσας)

1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

4ος Διαιτητής: Κώστας Αναγνώστου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

 



































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος