Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Καρπενήσι Futsal-ΑΕΚ 1-11

Η ισχυρή ΑΕΚ επιβλήθηκε με 11-1 του φιλότιμης και «πρωτάρας» ομάδας Καρπενησίου, περνώντας νικηφόρα από την Ευρυτανική πρωτεύουσα.

Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 6. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Women΄s Futsal Championship.

Το Καρπενήσι Futsal του Δημήτρη Κολλημένου έπαιξε με αρκετές απουσίες και νέα κορίτσια, που πήραν τις πρώτες τους παραστάσεις από ένα δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα. Προσπάθησε για το καλύτερο δυνατόν κόντρα σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο. Η Βασιλική Οικονόμου πέτυχε στο τέλος του αγώνα το «γκολ της τιμής», με τις γηπεδούχες να γνωρίζουν τη 2η ήττα σε ισάριθμους αγώνες.

Η ΑΕΚ του Χρήστου Χριστόπουλου ξεκίνησε με το «δεξί» στο πρωτάθλημα, στο οποίο αναμένεται να πρωταγωνιστήσει. Παρουσιάζει με αρκετά δυνατή και τεχνική ομάδα από ταλαντούχες παίχτριες, που αγωνίζονται με επιτυχία και στο «11αρι». Δυο φορές βρήκαν δίχτυα οι: Σωτηρία Μπίρλη, Λαμπρινή Γεωργακοπούλου και Ειρήνη Αμούργη.

Για την επόμενη (3η) αγωνιστική οι Ευρυτάνισσες παίζουν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και ώρα 6 με τους Τράχωνες στο Δ΄ Ηλιούπολης. Οι «κιτρινόμαυρες» έχουν ρεπό.

 

Στήριξη κόσμου

Οι Καρπενησιώτισσες είχαν την στήριξη των φιλάθλων τους, που δείχνουν να «αγκαλιάζουν» τη νέα προσπάθεια στην περιοχή, η οποία έχει παρόν και μέλλον. Πήραν άξια στο τέλος του χειροκρότημα.

 


Ιστορικό ματς

Ομάδα του Καρπενησίου αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής γυναικών εντός έδρας.

 

Αντίπαλοι στο κύπελλο

Οι δυο ομάδες θα «κοντραριστούν» στις αρχές Ιανουαρίου και για το κύπελλο στο Καρπενήσι.

 

7 «μεγάλες»

Η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να συμπεριλάβει στην 14αδα της μόλις 7 αθλήτριες άνω των 19 ετών (Γεννημένες πριν τις 31/12/2002).

 

Οι δυο της Λαμίας



 

 

 

 

 

Από πλευράς Καρπενησίου που έπαιξε με πολλές ελλείψεις στη Γ΄ Εθνική γυναικών με τον ΠΑΣ Λαμία θα παίξουν οι: Βασιλική Οικονόμου (Φωτογραφία αριστερά) και η 14χρονη Ευαγγελία Κωστορρίζου (Φωτογραφία δεξιά). Η πρώτη ήταν ξανά η κορυφαία της ομάδας της, ενώ η δεύτερη αν και αμυντικός κάλυψε με μεγάλη επιτυχία τη θέση του τέρματος.

 

Παρουσία Αντιδημάρχου

Την προσπάθεια των παιχτριών του Καρπενησίου παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού Δήμου Καρπενησίου Γιάννης Σβερώνης.

 

Πήρε το Super Cup

Λίγες ημέρες νωρίτερα η ΑΕΚ κατέκτησε το Super Cup (1ος τίτλος της σαιζόν), επικρατώντας με 9-3 του Ατρομήτου.

 

Εξαιρετικό ρόστερ

Όλες οι αθλήτριες της ΑΕΚ συμμετέχουν με την ομάδα γυναικών στη Β΄ Εθνική κλασικού ποδοσφαίρου υπό τις οδηγίες του Νίκου Γκαλίτσιου. Πέρυσι κέρδισαν στην άνοδο ως πρωταθλήτριες στον όμιλο τους στη Γ΄ Εθνική με προπονητή τον Χρήστο Χριστόπουλο, που είναι νυν τεχνικός διευθυντής του τμήματος.  Ξεκίνησαν μάλιστα με εκτός έδρας νίκη (0-5 επί του Εργοτέλη) με δυο γκολ της Μαρίας Χριστοφορίδη, δυο της Αντωνίας Νίκα και ένα της Χριστίνας Κόλλια.

Στο Καρπενήσι έπαιξαν οι ακόλουθες 12: Χριστίνα Κόλλια (28χρονη Βοιωτή διεθνής με τις Εθνικές γυναικών, κορασίδων, νεανίδων μέσος, με σπουδαία θητεία σε: Ατρόμητο Σχηματαρίου, Ακαδημία Ελπίδες Καρδίτσας, Αβαντίδες και Λάρισα. Αρχηγός της ομάδας, έχει παίξει και στο Τσάμπιονς Λίγκ), Λαμπρινή Γεωργακοπούλου (25χρονη μεσοεπιθετικός με θητεία σε: Άρη Τρίπολης, Βριλήσσια, Δόξα Πηγαδακίων και Ολυμπιάδα Υμηττού), Κατερίνα Πράπα (14χρονη μέσος, διεθνής με την Εθνική προ-κορασίδων, αποκτήθηκε από την Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου), Γεωργία Παυλοπούλου (18χρονη κεντρική αμυντικός, διεθνής με τις Εθνικές κορασίδων και νεανίδων, πρώην μέλος της Λάρισας), Δόμνα Μπαλντίδη (18χρονη μεσοεπιθετικός, που έχει παίξει και στην Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου, με την οποία πέτυχε πέρυσι 10 γκολ στη Β΄ Εθνική), Ιουλία-Άννα Μεθενίτη (17χρονη τερματοφύλακας, με παρουσία σε: Διάνα Ηλιούπολης και Ολυμπιάδα Υμηττού) , Χριστίνα Πόλλου (16χρονη δεξιά οπισθοφύλακας με παρουσία σε: Νέα Ιωνία και Αγία Παρασκευή), Σωτηρία Μπίρλη (20χρονη μέσος με παρουσία σε: Ολυμπιάδα Υμηττού, Αγία Παρασκευή και Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου, με την οποία πέτυχε 10 γκολ στη Β΄ Εθνική). Ειρήνη-Δέσποινα Αμούργη (19χρονη αμυντικός και επιθετικός, πέρυσι σημείωσε 7 τέρματα στη Γ΄ Εθνική, έχει παίξει και στην Ολυμπιάδα Υμηττού), Ελένη Τσελέντη (18χρονη αριστερή μπακ-χάφ, που έχει παίξει σε: Αθηναϊκή, ακαδημία Coerver, Εθνικό Πειραιώς και Αιολικό Μυτιλήνης), Αντωνία Νίκα (20χρονη Βοιωτή μεσοεπιθετικός, διεθνής με την Εθνική νεανίδων, που έχει παίξει σε: Ατρόμητο Σχηματαρίου, Αβαντίδες Χαλκίδας και Οδυσσέα Μοχάτου) και Ραφαέλα Μουντανάρη (Η μοναδική που δεν συμμετέχει στην ομάδα 11Χ11).

 



4 στο πρώτο

Οι φιλοξενούμενες έφτασαν στο 0-4 στο πρώτο 30λεπτο με σκόρερ τις: Χριστίνα Κόλλια στο 3΄, Σωτηρία Μπίρλη στο 4΄, Ελένη Τσελέντη στο 27΄ και Ραφαέλα Μουντανάρη στο 29΄.

 

Εύκολα ο «δικέφαλος»

Κυριάρχησε και στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ και έφτασε στο 0-11 με γκολ των: Ειρήνης Αμούργη στο 32΄ και στο 38΄, Χριστίνας Πόλλου στο 33΄, Λαμπρινής Γεωργακοπούλου στο 35΄ και στο 54΄, Σωτηρίας Μπίρλη στο 40΄ και Κατερίνας Πράπα στο 42΄. Για το Καρπενήσι μείωσε κάτω από πανηγυρισμούς και επευφημίες του κόσμου η Βασιλική Οικονόμου στο 57΄ για το τελικό 1-11.

 




Συνθέσεις Ομάδων

Καρπενήσι Futsal (Δημήτρης Κολλημένος): Κωστορρίζου, Οικονόμου, Τόσσου, Τσούμα Δ., Τσούμα Β. (Σταθοπούλου, Μπουμπουρή, Πιστιόλη, Λερογιάννη, Μούτσι Ε., Δημάκη, Φέγγου, Σταμούλη, Μπόκα)

 

ΑΕΚ (Χρήστος Χριστόπουλος): Μεθενίτη, Τσελέντη, Αμούργη, Κόλλια, Μπαλντίδη (Γεωργακοπούλου Λ., Πόλλου, Μπίρλη, Πράπα, Μουντανάρη, Παυλοπούλου, Νίκα)

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος

Χρονομέτρης: Γιάννης Πιστιόλης

 





























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος