Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Συνεχίζονται τα ρεκόρ στην πισίνα του Καρπενησίου


Δύο 13χρονοι ταλαντούχοι κολυμβητές / τριες μας πρωταγωνίστησαν στην πρωϊνή ενότητα της δεύτερης ημέρας του Χειμερινού Κυπέλλου Κολύμβησης (Σάββατο 19/11), που διεξάγεται στο δημοτικό κολυμβητήριο "Παύλος Μπακογιάννης" του Καρπενησίου, σε 25άρα πισίνα, καθώς κατέρριψαν πανελλήνια ρεκόρ της ηλικιακής κατηγορίας τους, Παμπαίδων Β' και Παγκορασίδων Β'. (Το πρωί έγιναν αγώνες μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών).

Πρώτη χρονικά κολύμπησε η Σοφία Καραγιαννάκη της ΚΕ Κοζάνης, η οποία πρώτευσε στα 50μ πρόσθιο και έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος στην κατηγορία Παγκορασίδων Β' με 33.55. Η Καραγιαννάκη νίκησε και στα 200μ.

Αμέσως μετά τις απονομές η Σοφία δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Δουλεύω σκληρά και είχα βάλει στόχο να το πετύχω νωρίτερα το ρεκόρ, αλλά τα κατάφερα τώρα, σε αυτήν την υπέροχη διοργάνωση. Στην Κοζάνη προπονούμαστε σε 25άρα πισίνα, αλλά γίνεται πολύ καλή δουλειά. Απώτερος στόχος μου να διακριθώ κάποια στιγμή και διεθνώς».

Λίγο αργότερα, ο Σπύρος Ζώντος των Δελφινιών Περιστερίου, με την πρωτιά του στα 50μ πεταλούδας, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ Παμπαίδων Β' με 26.51.

Ο Ζώντος δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος διότι μετά από μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά πέτυχα αυτό το ρεκόρ, Σκοπεύω να μείνω στην κορυφή και να συνεχίσω να πρωταγωνιστώ, με όνειρο να βγω και σε διεθνείς διοργανώσεις. Η διοργάνωση εδώ στο Καρπενήσι παίρνει άριστα».

Αρκετά καλή ήταν και η επίδοση του Φίλιππου Ζαβιτσάνου του Ωκεανού στα 100 ελεύθερο Παμπαίδων Β' με 55.95.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Απονομές έκαναν η Ταμίας της ΚΟΕ Ελευθερία Σαραντίδου, ο αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής κολύμβησης Θεσσαλίας Πασχάλης Σταμούλης, ο υπεύθυνος της χορηγού Arena Παναγιώτης Ρέντζιος και ο διευθυντής της ΚΟΕ Γιώργος Χριστοφοράτος.

Οι αγώνες συνεχίζονται το απόγευμα του Σαββάτου (19/11) στις 17.30. Νωρίτερα, στις 17.00 είναι προγραμματισμένη η επίσημη Τελετή Έναρξης. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή (20/11). Δείτε πρόγραμμα και άλλες πληροφορίες ΕΔΩ.

Δείτε πάνω και πλούσιο φωτορεπορτάζ.








 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής