Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΟΚ-Ακαδημία 0-8

Σαρωτική ήταν η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, που επικράτησε με σκορ 8-0 του ΠΑΟΚ Καρπενησίου, σκοράροντας από 4 γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της  3ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας κάτω από ικανοποιητικές για την εποχή καιρικές συνθήκες.

Ο ΠΑΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου συμμετέχει στο πρωτάθλημα κάτω από ειδικές συνθήκες και γνώρισε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ήττα με το ίδιο σκορ. Κύριος στόχος του είναι η αποκόμιση εμπειριών των νεαρών ποδοσφαιριστών του. Μάλιστα ένας εξ αυτών, ο Νίκος Κουρλός είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος.

Η Ακαδημία του Χρήστου Καλαμπάκα με πολύ καλό ποδόσφαιρο πέτυχε την 1η της νίκη εντός αγωνιστικού χώρου. Τα τέρματα της πέτυχαν οι: Γιάννης Τσιλίκας (3), Ηλίας Παρούτσας (2), Ναπολέων Μουρτογιάννης, Κώστας Παλαιολόγος και Αλέξανδρος Κοτρώνης (1). Ο Μουρτογιάννης είχε και δυο δοκάρια, ενώ μια ακόμη φορά η μπάλα βρήκε το αντίπαλο δοκάρι σε προσπάθεια του Θοδωρή Παπαροιδάμη.

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής ο «δικέφαλος» θα παίξει με τον Αίολο το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ενώ μια ημέρα μετά η Ακαδημία θα υποδεχτεί το Ραπτόπουλο. Οι ηττημένοι έμειναν στους 3 βαθμούς, ενώ οι νικητές έφτασαν τους 6, «βλέποντας» 4αδα.

 

Πρώτο «τρίποντο»

Οι δυο ομάδες είχαν μέχρι την έναρξη του αγώνα 3 βαθμούς, κερδίζοντας στα χαρτιά τον Τυμφρηστό που αποχώρησε και διεκδίκησαν την 1η νίκη τους εντός αγωνιστικού χώρου.

 


«Μονάδα» στον πάγκο

Τον ΠΑΟΚ καθοδήγησε ο Λάκης Αναστασόπουλος και την Ακαδημία ο Χρήστος Καλαμπάκας. Απουσίαζαν οι συνεργάτες τους: Γιώργος Χρυσαφόπουλος και Δημήτρης Αντωνίου αντίστοιχα. Μάλιστα οι κ.κ. Αναστασόπουλος και Καλαμπάκας είναι και οι δυο φίλοι του ΠΑΟΚ.

 


Πρώτη φορά στην Α΄

Οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, έχοντας προϊστορία μόνο στη Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και σε τουρνουά.

 

Ντεμπούτο τερματοφύλακα


 

Νέο δελτίο για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 για τον τερματοφύλακα Γιάννη Τσάνε (Φωτογραφία), που έκανε ντεμπούτο.

 

Α΄ Μέρος

Εύκολα η Ακαδημία

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο α΄ μέρος με 0-4, ξεκινώντας από το 19΄ και ύστερα να βρίσκουν δίχτυα κόντρα στον φιλότιμο ΠΑΟΚ.

 

Πρωταγωνιστής ο Παρούτσας


 

H Ακαδημία προηγήθηκε με 0-2 χάρης σε δυο γκολ του Ηλία Παρούτσα (Φωτογραφία) στο 19΄ και στο 21΄, που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά μετά τις ισάριθμες ασίστ των: Ναπολέοντα Μουρτογιάννη και Γιάννη Καραγιάννη.

 





«Έκλεισε» με 4



 

 

 

 

 

 

Ο Ναπολέων Μουρτογιάννης (Φωτογραφία αριστερά) και ο Κώστας Παλαιολόγος (Φωτογραφία δεξιά) έβαλαν το όνομα τους στη λίστα των σκόρερ με γκολ στο 31΄ και στο 38΄ για το 0-3 και στο 0-4 αντίστοιχα.

 



Δοκάρι «δικεφάλου»


 

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο γκολ της μείωσης, αλλά το όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ του 14χρονου Νίκου Κουρλού (Φωτογραφία) εκτός περιοχής στο 40΄ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Κουρλός προέρχεται από την ακαδημία του συλλόγου.


 

Οι καλύτερες φάσεις

2΄: Σουτ του Μουρτογιάννη εντός περιοχής κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι του Διαμαντή.

16΄: Σέντρα του Παρούτσα από δεξιά, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε και ο Κοτρώνης από κοντά σούταρε ψηλά πάνω από το αντίπαλο τέρμα.

19΄: Ο Μουρτογιάννης με μπαλιά βρήκε τον Παρούτσα, ο οποίος σε θέση τετ α τετ με ψηλοκρεμαστό πλασέ «έγραψε» το 0-1.

21΄: Μετά από μεταβίβαση του Καραγιάννη από δεξιά, ο Παρούτσας βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, πέρασε την μπάλα από πάνω του παρά την προσπάθεια του τελευταίου και πέτυχε το 0-2.

22΄: Ο Παπαροιδάμης πάσαρε στον Κοτρώνη, που σούταρε χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι του ΠΑΟΚ.

30΄: Ο Ρεσίτης βρήκε τον Τσιάρα, που έκανε ατομική ενέργεια από δεξιά και σουτ, για να αποκρούσει στη δεξιά του γωνία ο Διαμαντής. Ο Μουρτογιάννης εκτέλεσε το κόρνερ και το σουτ του Παπαροιδάμη πέρασε πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

31΄: Προσωπική προσπάθεια και διαγώνιο σουτ του Μουρτογιάννη από αριστερά κατέληξε στην αριστερή γωνία του Διαμαντή (0-3).

38΄: Συνδυασμός Παπαροιδάμη-Κοτρώνη-Παρούτσα, σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο Διαμαντής και ο Παλαιολόγος με πλασέ στην επαναφορά σημείωσε το 0-4.

40΄: Όμορφο σουτ του Κουρλού εκτός περιοχής προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσάνε και στην επαναφορά ο Μουτσούλας σούταρε πάνω από το τέρμα της Ακαδημίας.

 

Β΄ Μέρος

Επιπλέον 4

Η Ακαδημία πρόσθεσε ακόμη τέσσερα τέρματα στην επανάληψη, φτάνοντας στο τελικό 0-8.

 

Δίχτυα για Κοτρώνη


 

Ο εκ των κορυφαίων του γηπέδου Αλέξανδρος Κοτρώνης (Φωτογραφία) σκόραρε με κεφαλιά στο 50΄ μετά τη σέντρα του Κώστα Παλαιολόγου.

 


Χατ-τρικ Τσιλίκα


 

Για την ομάδα της Ακαδημίας ο Γιάννης Τσιλίκας (Φωτογραφία) που πέρασε στο γήπεδο στο ημίχρονο σημείωσε χατ-τρικ. Ο νεαρός σκόραρε στο 53΄ το 0-6, στο 70΄ το 0-7 και στο 77΄ το 0-8.

 






3 δοκάρια


 

Για τους νικητές ο Ναπολέων Μουρτογιάννης σημάδεψε δυο φορές τα αντίπαλα δοκάρια στο 75΄ και στο 84΄, ενώ δοκάρι είχε και ο Θοδωρής Παπαροιδάμης (Φωτογραφία) στη φάση του 0-7.

 

Οι καλύτερες φάσεις

50΄: Σέντρα του Παλαιολόγου από δεξιά, ο Κοτρώνης με άψογη κεφαλιά έκανε το 0-5.

53΄: Ο Παπαροιδάμης έκανε την μπαλιά και ο Τσιλίκα με πλασέ μετά από λάθος του Διαμαντή σημείωσε το 0-6.

62΄: Σουτ του Τσιλίκα εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

69΄: Προσωπική ενέργεια και σουτ του Μουρτογιάννη από δεξιά απέκρουσε ο Διαμαντής.

70΄: Σέντρα-σουτ του Παπαροιδάμη προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και ο Τσιλίκας στην εξέλιξη της φάσης με πλασέ στην αριστερή γωνία του Διαμαντή ανέβασε το σκορ στο 0-7.

72΄: Φαλτσαριστό σουτ του Φούκα κατέληξε πάνω από την εστία της Ακαδημίας.

75΄: Ο Μουρτογιάννης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, σούταρε, η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Διαμαντή και πέρασε άουτ.

77΄: Ο Καλογιάννης έκανε προσπάθεια από δεξιά, σέντραρε παράλληλα, ο Διαμαντής απέκρουσε σε πρώτο χρόνο και ο Τσιλίκας με πλασέ εξ επαφής σημείωσε το 0-8.

84΄: Ατομική προσπάθεια από τον Μουρτογιάννη από αριστερά και σουτ σταμάτησε στη συμβολή των αντίπαλων δοκαριών.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Διακριθέντες

ΠΑΟΚ: -

Ακαδημία: Μουρτογιάννης, Παρούτσας, Κοτρώνης, Τσιλίκας, Τσιάρας

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Λάκης Αναστασόπουλος): Διαμαντής, Λάππας(57΄ Χρυσαφόπουλος), Γενιτσαρόπουλος, Χειλάς, Τσάκνης, Κουρλός, Ρουμελιώτης, Μαστρογιάννης(46΄ Σταμούλης), Μπαλωμένος, Φούκας, Μουτσούλας

 

Ακαδημία (Χρήστος Καλαμπάκας): Τσάνε, Καραγιάννης, Ρεσίτης, Καρδαμπίκης, Τριανταφυλλόπουλος(46΄ Τσιλίκας), Παπαροιδάμης, Παλαιολόγος(54΄ Καλογιάννης), Κοτρώνης, Παρούτσας(60΄ Καλύβας), Μουρτογιάννης, Τσιάρας(54΄ Μαντέκας)

 

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 






























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος