Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Δύο ακόμα ρεκόρ ο Ζώντος, που αναδείχθηκε κορυφαίος των αγώνων στις μικρές ηλικιακά κατηγορίες μαζί με την Καραγιαννάκη


Ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος κολυμβητής Σπύρος Ζώντος των Δελφινιών Περιστερίου (σε δύο μήνες θα κλείσει τα 14 χρόνια του) έκλεψε την παράσταση στο Χειμερινό Κύπελλο Κολύμβησης, στις μικρές ηλικιακά κατηγορίες (Παμπαίδων / Παγκορασίδων Α'-Β'), τα αγωνίσματα των οποίων ολοκληρώθηκαν το πρωί της Κυριακής (20/11) στο δημοτικό κολυμβητήριο Καρπενησίου "Παύλος Μπακογιάννης. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής με τα υπόλοιπα αγωνίσματα των μεγαλύτερων.

Ο Ζώντος κατέρριψε δύο ακόμα ρεκόρ το πρωί (τρία συνολικά στη διοργάνωση) και φεύγει από το Καρπενήσι με το βραβείο του καλύτερου κολυμβητή και με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ο νεαρός κολύμπησε στα 100μ πεταλούδας όπου πρώτευσε με 59.47, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Παμπαίδων Β'.

Λίγο αργότερα ο Σπύρος έπεσε και στα 100μ μικτή ομαδική, όπου επίσης πήρε την πρωτιά με 1:00.80, νέο πανελλήνιο ρεκόρ Παμπαίδων Β'.

Είχε κάνει δηλώσεις από χθες Σάββατο στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, αλλά σήμερα ήθελε να συμπληρώσει τα εξής: "Αυτές τις επιτυχίες μου, με τα μετάλλια και τα ρεκόρ,  τα αφιερώνω στους προπονητές μου Πέτρο Βραχνό και Γιώργο Μάγγο, αλλά και στον πατέρα μου Στέλιο, που έχει σήμερα τα γενέθλιά του".

Καλύτερη αθλήτρια των αγώνων στις μικρές ηλικιακά κατηγορίες (Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α'-Β') αναδείχθηκε η Σοφία Καραγιαννάκη της ΚΕ Κοζάνης.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Απονομές έκαναν, στα πρωινά αγωνίσματα της Κυριακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, η Ταμίας της ΚΟΕ και event manager Ελευθερία Σαραντίδου, ο τεχνικός διευθυντής κολύμβησης στην ΚΟΕ Βαγγέλης Κοζομπόλης, ο αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής κολύμβησης Θεσσαλίας Πασχάλης Σταμούλης και ο διευθυντής της ΚΟΕ Γιώργος Χριστοφοράτος.

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής (20/11). Δείτε πρόγραμμα και άλλες πληροφορίες ΕΔΩ.

 












Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής