Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 4-0 (Διεκόπη στο 25΄)

Μόλις 25 λεπτά διήρκησε το παιχνίδι Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι. Οι Μεγαλοχωρίτες προηγούνταν με 4-0, αλλά ο «ιστορικός» μετά από διαδοχικούς τραυματισμούς από το 16΄εως το 25΄ έχασε 3 παίκτες και έμεινε με 6 παίκτες(Ξεκίνησε με 9(!)), με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί.

Η αναμέτρηση διεξήχθη το προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά και χωρίς την παρουσία θεατών.

Η Ποταμιά παρατάχτηκε υπό τις οδηγίες του Κώστα Γουλέτα, αφού ο Γιάννης Φλωράκης απουσίαζε και σε διάστημα 25 λεπτών κυριάρχησε και σκόραρε τέσσερις φορές χάρης τα τέρματα των : Κώστα Σταμούλη(8,22΄), Γιώργου Πλεξίδα(14΄) και Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου(24΄).

Ο ΑΠΟΚ του Παναγιώτη Ρεσίτη αυτή την φορά κατέβηκε να αγωνιστεί, όμως ξεκίνησε με 9 παίκτες και πολλές απουσίες, αντιμετωπίζοντας πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Μάλιστα από το 16΄ άρχισε να χάνει παίκτες με τραυματισμούς, όταν και ο αντίπαλος άρχισε να σκοράρει γκολ και στο 25΄ έμεινε με 6 παίκτες και ως εκ τούτου το παιχνίδι διακόπηκε εις βάρος του.

Την επόμενη (4η) αγωνιστική η Ποταμιά παίζει με τα Άγραφα την Κυριακή (27/11), ενώ ο ΑΠΟΚ θα κερδίσει στα χαρτιά τον Τυμφρηστό. Η Ποταμιά έκανε το 3 στα 3 και έχει 9 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΚ παραμένει ακόμη χωρίς βαθμό και στην τελευταία θέση.

 

Άδεια η κερκίδα

Η κερκίδα του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου ήταν άδεια και τα 25 λεπτά μπάλας έγιναν χωρίς την παρουσία θεατών.

 

Με Γουλέτα στο τιμόνι

Την Ποταμιά «κοούτσαρε» ο συνεργάτης του Γιάννη Φλωράκη Κώστας Γουλέτας, καθώς ο πρώτος απουσίαζε.

 


Ντεμπούτο Φλωράκη 


 

Για το Βελούχι έκανε ντεμπούτο ο αρχηγός Γιάννης Φλωράκης, που επέστρεψε από την ΑΕΚ στην ομάδα.

 

Με 9 ο ιστορικός ΑΠΟΚ

Ο ΑΠΟΚ ξεκίνησε το ματς με μόλις 9 παίκτες και στην πορεία μετά από διαδοχικούς τραυματισμούς, μέσα σε 9’  λεπτά έμεινε με 6 και το παιχνίδι διακόπηκε. Δεν αγωνίστηκαν ο τιμωρημένο Παύλος Κουτούμπας και ο τραυματίας Χριστόδουλος Τασιούλης.

 

Τι προβλέπει ο Κ.Α.Π.

Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Κ.Α.Π. το παιχνίδι θα κατοχυρωθεί με 4-0 υπέρ της Ποταμιάς και με προσμέτρηση των σκόρερ, καθώς μέχρι τη διακοπή το σκορ ευνοούσε την ανυπαίτια ομάδα. Ο ΑΠΟΚ σύμφωνα με τον κανονισμό τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο.

 




Δεύτερη φορά

Ο ΑΠΟΚ αποχωρεί για δεύτερη φορά από αγώνα μένοντας με 6 παίκτες μετά το περσινό παιχνίδι του στο κύπελλο με τον Αίολο, που είχε και τότε επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό(!) Προπονητής του Βελουχίου σε εκείνο το ματς ήταν ο Κώστας Γουλέτας, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Ποταμιάς.

 

Α΄ Μέρος

 

«Πορτοκαλί» κυριαρχία

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος και σε χαλαρούς ρυθμούς έφτασαν στα 25΄ λεπτά στην επίτευξη των 4 γκολ και σε αρκετές τελικές προσπάθειες.

 

Με κεφαλιά «Σταμ»


 

Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) με κεφαλιά στο 8΄ μετά την σέντρα του Γιώργου Πλεξίδα άνοιξε το σκορ στην συνάντηση.

 



Διπλασίασε ο Πλεξίδας


 

Ο Γιώργος Πλεξίδας στο 14΄ με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-0.

 


1η απώλεια

Στο 16΄ ο Γρηγόρης Δράκος του ΑΠΟΚ αποχώρησε τραυματίας με αποτέλεσμα η ομάδα του να μείνει με 8 παίκτες.

 


Ακολούθησε ο Χατζηπαππάς

Τον δρόμο για τα αποδυτήρια λόγω τραυματισμού πήρε και στο 20΄ ο Ροδίτης Κωνσταντίνος Χατζηπαππάς του ΑΠΟΚ, με τον «ιστορικό» να μείνει με 7 παίκτες(!)

 


Δίλεπτο τερμάτων


 

Οι Μεγαλοχωρίτες βρίσκοντας χώρους στο γήπεδο δημιουργούσαν ευκαιρίες και μέσα σε 2 λεπτά σκόραραν για το 4-0. Στο 22΄μετά την σέντρα του Σπύρου Ξαγάρα, ο Κώστας Σταμούλης από κοντά «έγραψε» το 3-0 και στο 24΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) βρέθηκε τετ α τετ με τον Παναγιώτη Τσιάκο πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 4-0.

 





Έξω και ο Μιχάλης και…..φινάλε

Στο 25΄ και ο έμπειρος Βασίλης Μιχάλης του ΑΠΟΚ αποχώρησε τραυματίας με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί οριστικά μόλις στο 25ο λεπτό(!)

 


Οι καλύτερες φάσεις

1΄: Πλασέ του Γενιτσαρόπουλου απέκρουσε εξ επαφής ο Τσιάκος.

5΄: Κοντινό σουτ του Νούλα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.

8΄: Ο Πλεξίδας σέντραρε από δεξιά και ο Σταμούλης με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ πέτυχε το 1-0.

9΄: Δυνατό σουτ του Κατσαρή εκτός περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ από το αριστερό του «παραθυράκι» ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

14΄: Ο Πλεξίδας από πλάγια δεξιά με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ έκανε το 2-0.

19΄: Σουτ του Αθανασόπουλου μέσα από την περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσιάκος.

22΄: Ο Ξαγάρας σέντραρε από αριστερά και ο Σταμούλης από κοντά με προβολή διαμόρφωσε το 3-0.

24΄: Ο Γενιτσαρόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Τσιάκο, πλάσαρε εύστοχα για το 4-0.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Δικαριθέντες

Ποταμιά: -

ΑΠΟΚ Βελούχι: -

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Κώστας Γουλέτας): Καλύβας, Πλεξίδας, Αθανασόπουλος, Ξαγάρας, Κατσαρής, Κουτσουπιάς Θ., Νούλας, Λάππας, Σταμούλης Κ., Γενιτσαρόπουλος, Λέρης

 

ΑΠΟΚ Βελούχι (Παναγιώτης Ρεσίτης): Τσιάκος, Χατζηπαππάς, Μιχάλης, Μπομποτσιάρης, Φλωράκης, Πατρώνης, Δάβαρης, Λαθύρης, Δράκος

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Νίκος Δημακόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος