Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Οι Ευρυτάνες της Εβδομάδας (Σεμέλη Ζαρμακούπη& Κωνσταντίνα Αρωνιάδα)



Χάλκινο Μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κickboxing

Κωνσταντίνα Αρωνιάδα

Συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κickboxing

Μια ακόμα εξαιρετική παρουσία Α.Σ.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ (ZARMAKOUPIS TEAM) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κickboxing, που εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα. Όλες οι συμμετοχές άξιες συγχαρητηρίων, αλλά στη στήλη αυτής της εβδομάδας θα ξεχωρίσουμε της δυο συμμετοχές γυναικών του Συλλόγου, της Πρωταθλήτριας Σεμέλης Ζαρμακούπη και της Κωνσταντίνας Αρωνιάδα, δυο παίκτριες που ξεχώρισαν με τις συμμετοχές τους, με την πρώτη μάλιστα να κατακτά και το Χάλκινο Πανευρωπαϊκό Μετάλλιο, σε ένα θεωρούμενο ‘σκληρό’ άθλημα.

Σεμέλη Ζαρμακούπη

Γεννημένη πρωταθλήτρια το να κατακτά την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κickboxing στην Αττάλεια της Τουρκίας, σε έναν από τους πρώτους αγώνες της στην κατηγορία των Γυναικών, ήταν φυσική εξέλιξη της πολύχρονης πορείας της και της αδιάκοπης στοχοθεσίας και προσπάθειάς της. Συγκροτημένη και σταθερή, μας μιλάει για τη διάκρισή της και τους επόμενους στόχους της.

‘‘ Το Πανευρωπαϊκό στην Αττάλεια ήταν πολύ απαιτητικό και είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη γιατί κατάφερα να κατακτήσω το Χάλκινο Μετάλλιο στην κατηγορία Γυναικών αλλά και την πρόκρισή στα European games 2023, που θα διεξαχθούν στην Πολωνία και τελούν υπό την αιγίδα της Ολυμπιακής Επιτροπής. Τώρα μπήκα στην οχτάδα και από κει θα βγουν οι αθλήτριες που θα περάσουν στην Ολυμπιάδα.

Ο κάθε αθλητής προσπαθεί για το καλύτερο, κάθε μέρα είναι μία καινούργια, ένας καινούργιος αγώνας, με καινούργιους στόχους που βάζουμε. Για μένα προσωπικά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Όνειρο ζωής είναι να πάρω ένα μετάλλιο στην Ολυμπιάδα. Κάθε μέρα είναι μία καινούργια ημέρα, βάζουμε στόχους στη ζωή μας και προσπαθούμε να τους πετύχουμε. Θέλω να πω και στα νέα παιδιά να μην τα παρατάνε και να κυνηγάνε τα όνειρά τους.’’

‘‘Το να είσαι αθλητής πόσο μάλλον ένας πρωταθλητής, είναι αρκετά δύσκολο και χρειάζεται πάρα πολλές θυσίες. Εγώ μέχρι σήμερα είχα τις διακρίσεις μου στις νεανίδες. Τώρα μπήκα στις γυναίκες οπότε η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται πάρα πολλές θυσίες καθημερινά, προπονήσεις δύο με τρεις φορές τη μέρα, διατροφή που παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Οπότε τίποτα δεν είναι εύκολο και σίγουρα χρειάζεται ένα καθαρό μυαλό, μία στρατηγική και θέλει πολύ αφοσίωση και συγκέντρωση στο στόχο σου για να μπορείς να τον πετύχεις. Δεν είναι κάτι εύκολο να φτάσεις στο μετάλλιο, είναι μία συνολική προσπάθεια. Για το εαυτό μου θεωρώ ότι είμαι πεισματάρα, δηλαδή σίγουρα πριν από κάθε αγώνα σκέφτομαι ότι θα μπω μέσα και θα πάρω το μετάλλιο. Αγαπάω τόσο πολύ τον αθλητισμό και πιστεύω ότι ακόμα και αν δεν ήμουνα σε αυτή την οικογένεια που είμαι τώρα που με έμαθε να αγαπώ τον αθλητισμό, πάλι θα ασχολούμουν με τον πρωταθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι υγεία και αγαπάω πάρα πολύ αυτό που κάνω’’.

Γέννημα θρέμμα του Α.Σ.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ (ZARMAKOUPIS TEAM) τονίζει την δουλεία που γίνεται από τους προπονητές της.

‘‘Είναι ο μοναδικός σύλλογος στο Καρπενήσι,μια τόσο μικρή πόλη, με τόσες πολλές  διακρίσεις και μετάλλια.Στην αρχή ήμουν πάρα πολύ αγχωμένη που στην καρέκλα καθόταν ο πατέρας μου και αδερφός μου ο Σταύρος, αλλά τώρα πια είναι κάτι ευχάριστο και το απολαμβάνω. Με όλα τα παιδιάείμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον, μαζί κάνουμε προπόνηση και μέσα στο σύλλογο και έξω από το σύλλογο, είμαστε και φίλοι και ενωμένοι’’

Πηγή:  www.evrytanikospalmos.gr