Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Ραπτόπουλο-Ποταμιά 2-9

Με πειστική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος η Ποταμιά πέρασε με το εμφατικό 2-9 μέσα από το Ραπτόπουλο κόντρα στην τοπική Δόξα.

Το ματς διεξήχθη την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο γήπεδο του Ραπτοπούλου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας έγινε από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 30 θεατών.

Το Ραπτόπουλο ήταν αρκετά μαχητικό και στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να κοντράρει την Ποταμιά ισοφαρίζοντας προσωρινά στο 22΄ σε 1-1 με τον Ηλία Στασινό και μειώνοντας στο φινάλε του ημιχρόνου σε 2-4 με τον Δημοσθένη Ξυραφάκη. Στην επανάληψη η κούραση και η έλλειψη προπονήσεων έπαιξαν και σε αυτό το παιχνίδι σημαντικό ρόλο με αποτέλεσμα να φτάσουν σε νέα συντριβή.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη έκανε το 2 στα 2 και πέρασε από το ξερό του Ραπτοπούλου χωρίς απώλειες. Στο πρώτο μέρος προηγήθηκε με 2-4 χάρης τα γκολ των: Γιάννη Ηλιάδη, Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου (2) και Θωμά Σταμούλη. Στο β΄ 45λεπτο κυριάρχησε πλήρως και με 5 γκολ των : Κώστας Σταμούλης, Θωμάς Σταμούλης (Σκόραρε 3 φορές ακόμη πετυχαίνοντας καρέ) και Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με έκανε ακόμη γκολ φτάνοντα στο χατ-τρικ έφτασε στο επιβλητικό 2-9.

Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Ποταμιά «κοντράρεται» με τον ιστορικό ΑΠΟΚ, ενώ το Ραπτόπουλο θα κερδίσει στα χαρτιά με 3-0 τον Τυμφρηστό. Οι Μεγαλοχωρίτες έχουν φτάσει τους 6 βαθμούς, ενώ το Ραπτόπουλο είναι στους 0.

 

Κοντά στους 30

Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της Δόξας Ραπτοπούλου έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών.

 


Σαρωτική στο β΄

Οι Μεγαλοχωρίτες έκαναν το 2 στα 2 και ήταν σαρωτικοί στην επανάληψη, στην οποία σκόραραν 5 φορές βάζοντας συνολικά 9 γκολ.

 

4αρε Θ. Σταμούλη


 

Την καλύτερη του εμφάνιση με τα χρώματα της Ποταμιάς έκανε ο 16χρονος Θωμάς Σταμούλης που πέτυχε «καρέ». Έφτασε τα 5 γκολ, όσα και ο συμπαίχτης του Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, οδηγώντας τον πίνακα των σκόρερ.

 


Με τέρμα τον «Σαπ»


 

Την εστία της Ποταμιάς υπερασπίστηκε ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφια), αφού ο βασικός τερματοφύλακας Γιώργος Καλύβας απουσίαζε.

 

Καθοδήγηση Γ. Παπαδήμου

Τους γηπεδούχους καθοδήγησε από τον πάγκο ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τους Γιώργος Παπαδήμος.

 


Α΄ Μέρος

 

Χορταστικό 45λεπτο

Οι «ακρίτες» του Ραπτοπούλου ήταν ανταγωνιστικοί στο α΄ μέρος, όπου έγινε χορταστικό ματς με 6 γκολ και το σκορ 2-4 υπέρ της Ποταμιάς

 

Μπροστά με το «καλημέρα»


 

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις μπήκε στην συνάντηση η Ποταμιά όταν στο 4ο μόλις λεπτό προηγήθηκε με 0-1 χάρης το γκολ του Γιάννη Ηλιάδη (Φωτογραφία). Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε από αριστερά το κόρνερ και ο πολύπειρος Γιάννης Ηλιάδης με κεφαλιά έκανε το 0-1.

 


Ισοφάριση με Η. Στασινό


 

Το Ραπτόπουλο δεν πτοήθηκε και αντέδρασε φτάνοντας στην ισοφάριση σε 1-1 στο 22΄ με γκολ του Ηλία Στασινού. Ο Θοδωρής Παπαδήμος πάσαρε στον Ηλία Στασινό ,που από κοντά σε κενή εστία έκανε το 1-1.

 



Επαναφορά τάξης


 

Η Ποταμιά με δυο γκολ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία) στο 31΄ και στο 36΄ έφτασε στο 1-3. Ο «Γεν» σκόραρε στο 31΄ με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή και 5 λεπτά αργότερα με σουτ εκτός περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3. Ο Θωμάς Σταμούλης στο 40΄ με κοντινό πλασέ μετά την σέντρα του Μιχάλη Νούλα από τα δεξιά πραγματοποίησε το 1-4.

 





Μείωσε η Δόξα


 

Τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι με κεφαλιά του Δημοσθένη Ξυραφάκη (Φωτογραφία) μείωσαν σε 2-4. O Ξυραφάκης είναι γεννημένος το 2006.

 

Οι καλύτερες φάσεις

4’ : Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά βρήκε τον Ηλιάδη ο οποίος από κοντά με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους 0-1.

5΄:  Ο Γενιτσαρόπουλος σούταρε έξω από την περιοχή έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου

6΄:  Ο Αθανασόπουλος σούταρε  από την περιοχή της Δόξας, η μπάλα πέρασε άουτ λίγο πάνω από την εστία.

22΄:  Ο Παπαδήμος Θ. πάσαρε από δεξιά στον Στασινό Η. και αυτός από κοντά σε κενή εστία ισοφάρισε 1-1.

31΄:  Ο Γενιτσαρόπουλος μπήκε στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και με ωραίο πλασέ στην δεξιά γωνία έκανε το 1-2.

36΄:  Ο Γενιτσαρόπουλος επιχείρησε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή της Δόξας, με την μπάλα να καταλήγει στην δεξιά γωνία κάνοντας το 1-3.

40΄:  Ο Νούλας σέντραρε από δεξιά βρήκε τον Σταμούλη Θ. και αυτός με πλασέ από κοντά έκανε το 1-4

42΄:  Ο Ξυραφάκης από κοντά με κεφαλιά μείωσε σε 2-4.

 

Β΄ Μέρος

 

Σκόραρε 5ακις

Η φιλοξενούμενη Ποταμιά ήταν «καταιγιστική» στην επανάληψη σκόραρε 5 φορές και έφτασε στο τελικό 2-9.

 

Η σκυτάλη στον Κ. Σταμούλη


 

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Κώστας Σταμούλης μετά την σέντρα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου με σουτ στην κίνηση σκόραρε για το 2-5.

 



«Καρέ» Θ. Σταμούλη

Ο νεαρός Θωμάς Σταμούλης ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο μέρος, όπου έφτασε συνολικά τα 4 γκολ σημειώνοντας «καρέ». Στο 53΄ μετά την ασιστ του Μιχάλη Νούλα σκόραρε με πλασέ, στο 60΄ εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι που κέρδισε ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος και στο 75΄ μετά την μεταβίβαση του Κώστα Σταμούλη με σουτ από τα όρια της περιοχής πέτυχε το τελικό 2-9.

 



Χατ-τρικ «Πελέ»

Ενδιάμεσα ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος στο 69΄ με ατομική ενέργεια και πλασέ σκόραρε για 3η φορά στο ματ,  κάνοντας το 2-8.

 

Οι καλύτερες φάσεις

47΄:  Ο Σταμούλης Θ. επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή της Δόξας, με τον τερματοφύλακα του Ραπτοπούλου να μπλοκάρει

50΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από δεξιά, βρήκε τον Σταμούλη Κ. και αυτός με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-5.

53΄:  Ο Νούλας πάσαρε στον Σταμούλη Θ. και αυτός από κοντά με πλασέ έκανε το 2-6.

54΄: Ο Ξυραφάκης σούταρε από την περιοχή των γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ ο Σαπούνης.

60΄: Ο Αθανασόπουλος ανατράπηκε εντός της περιοχής της Δόξας και ο διαιτητής έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα  ο Σταμούλης Θ. που με σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων σκόραρε (2-7).

69΄: Ο Γενιτσαρόπουλος με ωραία ατομική ενέργεια, βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε στη δεξιά γωνία κάνοντας το 2-8.

75΄: Ο Σταμούλης Κ. πάσαρε στον Σταμούλη Θ. και αυτός με ωραίο σουτ από την περιοχή της Δόξας στην αριστερή γωνία, διαμορφώνοντας το τελικό 2-9.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Δικαριθέντες

Ραπτόπουλο: Ξυραφάκης

Ποταμιά: Σταμούλης Θ., Γενιτσαρόπουλος, Σταμούλης Κ.

 

Συνθέσεις Ομάδων

 

Ραπτόπουλο (Γιώργος Παπαδήμος): Μασούρας, Στασινός Χ., Γεωργαλής Θ.(65΄ Γεωργαλής Β.), Ντζίμας, Μπισμπίκης, Νταβαρίνος., Παπαντζίμας, Ξυραφάκης(63΄Μπαστάνης), Παπαδήμος Θ., Στασινός Η.(68΄ Κολοκούρας), Παπαδήμος Α.

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Σαπούνης(64΄ Χειλάς), Ζαλοκώστας(55΄Γιαννακόπουλος), Αθανασόπουλος, Μαντζιούτας, Ηλιάδης, Κουτσουπιάς Θ. , Νούλας, Λάππας, Γενιτσαρόπουλος, Σταμούλης Θ., Σταμούλης Κ.

 

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας