Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Ακαδημία-Ραπτόπουλο 2-1

«Χαμογέλασαν» στο τέλος οι πιτσιρικάδες της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενησίου, που πέτυχαν νίκη 4αδας, καταβάλλοντας με 2-1 το Ραπτόπουλο.

Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 15:00. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Η Ακαδημία του Χρήστου Καλαμπάκα αποτελεί την ευχάριστη «έκπληξη» και φέτος του πρωταθλήματος, πανηγυρίζοντας μια σημαντική νίκη (3η στη σειρά, η μια εκ των οποίων στα χαρτιά). Σκόραραν οι: Ηλίας Παρούτσας και Αλέξανδρος Κοτρώνης, ενώ δοκάρι είχε ο Γιάννης Τσιλίκας. Οι Καρπενησιώτες έφτασαν τους 9 βαθμούς και βρίσκονται στην 3η θέση.

Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα είχε αρκετά ανταγωνιστική παρουσία, χάνοντας στο φινάλε τον βαθμό της ισοπαλίας. Η καλύτερη φυσική κατάσταση του αντιπάλου και ο νεανικός ενθουσιασμός ήταν καθοριστικοί για την έκβαση του αποτελέσματος. Οι «Δοξίτες» έχουν 3 πόντους, εκπροσωπώντας επάξια στο χωριό τους και τον Δήμο Αγράφων.

Οι νικητές για την 4η αγωνιστική θα αγωνιστούν με τον ΑΠΟΚ το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, ενώ μια ημέρα μετά η Δόξα παίζει ξανά στο Καρπενήσι, αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ.

 

Ίδια 11αδα

Η Ακαδημία που έπαιξε ξανά υπό την καθοδήγηση μόνο του Χρήστου Καλαμπάκα αγωνίστηκε με την ίδια ενδεκάδα σε όλο το ματς.

 

«Βάπτισμα του πυρός»



 

 

 

 

 

 

Φανέλα βασικού πήραν για πρώτη φορά οι: Αχιλλέας Καλύβας (Φωτογραφία αριστερά), Γιάννης Τσιλίκας και Μάριος Καλογιάννης (Φωτογραφία δεξιά) των γηπεδούχων, που είχαν χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή στα προηγούμενα χρόνια.

 

1ο φετινό


 

Ο Λαρισαίος Νίκος Δημακόπουλος (Φωτογραφία) σφύριξε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Βελτιωμένη η Δόξα

Το ακριτικό Ραπτόπουλο πραγματοποιεί τη δική του αξιόλογη προσπάθεια, εντάσσοντας φέτος αρκετά νέα πρόσωπα. Στην Προεδρία έχει επιστρέψει ο Θανάσης Παπαδήμος.

 

Α΄ Μέρος

Hμίχρονο χωρίς γκολ

Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς γκολ, με την Ακαδημία να δημιουργεί δυο αξιόλογες στιγμές με τον Ηλία Παρούτσα και τον Φάνη Παπαροιδάμη, οι οποίες πέρασαν έξω από το τέρμα του Θοδωρή Παπαδήμου.

 

Οι καλύτερες φάσεις

29΄: Ο Παρούτσας δοκίμασε σουτ από πλάγια θέση, το οποίο κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Δόξας.

34΄: Ο Παπαροιδάμης έκανε αδύναμο σουτ εντός περιοχής, που πέρασε ελάχιστα έξω από το τέρμα του Παπαδήμου.

 

Β΄ Μέρος

Διαφορετικό ενδιαφέρον

Όλα τα τέρματα σημειώθηκαν στην επανάληψη και το παιχνίδι είχε ιδιαίτερο σασπένς. Τελικώς η Ακαδημία με γκολ στο 89΄, έχοντας δεχτεί την ισοφάριση νωρίτερα πανηγύρισε το θετικό αποτέλεσμα.

 

Προειδοποιητική «βολή


 

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 48ο λεπτό με σουτ του Γιάννη Τσιλίκα (Φωτογραφία), το οποίο κατέληξε στο αντίπαλο δοκάρι.

Μπροστά οι μικροί


 

Η ομάδα του Χρήστου Καλαμπάκα προηγήθηκε στο 68ο λεπτό με τον Ηλία Παρούτσα (Φωτογραφία), που σκόραρε για 2η συνεχόμενη αγωνιστική, φτάνοντας τα 3 τέρματα.

 

Ισοφάριση Δόξας


 

Οι φιλοξενούμενοι αντιστάθηκαν και ισοφάρισαν με 1-1 στο 87΄ με τον Φάνη Μπαστάνη (Φωτογραφία). Οι γηπεδούχοι ζήτησαν στον β΄ βοηθό οφσάιντ παίχτη της Δόξας στη φάση αυτή.

 


«Λύτρωση» με Κοτρώνη


 

Η Ακαδημία στο 89΄ πέτυχε το 2-1 με τον Αλέξανδρο Κοτρώνη (Φωτογραφία) μετά τη σέντρα του αρχηγού Θοδωρή Παπαροιδάμη. Το Ραπτόπουλο διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον τερματοφύλακα Θοδωρή Παπαδήμο.

 



Οι καλύτερες φάσεις

48΄: Ο Τσιλίκας δοκίμασε σουτ από την γραμμή την περιοχής, με την μπάλα να προσκρούει στο αριστερό δοκάρι του Παπαδήμου.

57΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Γεωργαλή Θ. κατέληξε πάνω από το τέρμα της Ακαδημίας.

65΄: Ο Καραγιάννης τροφοδότησε τον Καλογιάννη, που σούταρε εντός περιοχής, ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε, ο Καλογιάννης πάσαρε στην εξέλιξη της φάσης στον Καραγιάννη, το σουτ του τελευταίου κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ραπτοπούλου.

68΄: Ο Παρούτσας εκμεταλλευόμενος λάθος της αντίπαλης άμυνας, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του αντίπαλου τερματοφύλακα (1-0).

79΄: Σουτ του Τσιάρα από πλάγια αριστερά κατέληξε μόλις άουτ από την εστία του Παπαδήμου.

87΄: Ο Μπαστάνης με πλασέ μέσα από την περιοχή των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα στην αριστερή της γωνία (1-1).

89΄: Σέντρα του Παπαροιδάμη από αριστερά, ο Κοτρώνης με κοντινό πλασέ πραγματοποίησε το 2-1.

 

Διακριθέντες

Ακαδημία: Καραγιάννης, Ρεσίτης, Παρούτσας

Ραπτόπουλο: Μπισμπίκης, Μπαστάνης, Στασινός Η.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Χρήστος Καλαμπάκας): Τσάνε, Καραγιάννης, Καλύβας, Καρδαμπίκης, Ρεσίτης, Κοτρώνης, Καλογιάννης, Παπαροιδάμης, Παρούτσας, Τσιλίκας, Τσιάρας

 

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Παπαδήμος Θ., Στασινός Χ., Μπισμπίκης, Μπαστάνης, Γεωργαλής Θ., Παπαδήμος Α.(46΄ Κολοκούρας, 60΄ Κώτσιας), Παπαντζίμας, Ξυραφάκης, Στασινός Η., Γεωργαλής Β., Νταβαρίνος(75΄ Ντζίμας)

 

Διαιτητής: Νίκος Δημακόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 




























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας