Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Πέφτουν κορμιά στο 'Clasico' με 5.50


Με Λιβάι και μομέντουμ η ΑΕΚ, ζόρικη έξοδος για τον Παναθηναϊκό, Ρεάλ-Μπαρτσελόνα στην Ισπανία! Ανάλυση και προγνωστικά.

Για την 8η αγωνιστική της Super League η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ατρόμητο στην OPAP Arena νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (16:00). Η Ένωση φτάνει στην αναμέτρηση από το σπουδαίο 'διπλό' στο 'Κλ. Βικελίδης', όπου ήταν εμφανώς ανώτερη τακτικά του Άρη και επικράτησε 2-0. Σκορ που ίσως και να την... αδικεί. Το τρίτο σερί τρίποντο δημιουργεί ένα θετιμό μομέντουμ για την ομάδα του Αλμέιδα, που είναι στην 2η θέση της κατάταξης με 15 βαθμούς και στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Στόχος για τον Ατρόμητο τη φετινή σεζόν είναι μια θέση στην 6άδα. Άλλαξε σημαντικά το ρόστερ του το καλοκαίρι, βγήκε ενισχυμένος και φαντάζει περισσότερο ανταγωνιστικός σε σχέση με πέρσι. Το έδειξε και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά με δύο τέρματα του Κιάρτανσον στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα έφτασε στη νίκη-ανατροπή για το τελικό 2-1. Τρεις βαθμοί που τον έφεραν στην 6η θέση, στο +1 από Άρη και Παναιτωλικό που ακολουθούν.

Η ΑΕΚ άρχισε να ρολάρει. Ο Αλμέιδα μοιάζει να έχει καταλήξει στο σχήμα και τα πρόσωπα της ενδεκάδας, ο εσωτερικός ανταγωνισμός προσθέτει κίνητρο σε κάθε παίκτη ξεχωριστά, το pressing στον αντίπαλο είναι ασφυκτικό και τα σημάδια για το μέλλον ενθαρρυντικά.

Ο Ατρόμητος είναι σκληρός πνευματικά, παίζει καλά στην κόντρα αλλά αυτή την εποχή φαντάζει δύσκολο να κοντράρει την Ένωση και ειδικά εκτός έδρας. Το συνδυαστικό στοίχημα να σκοράρει ο Λιβάι Γκαρσία & να κερδίσει η ΑΕΚ σε απόδοση 3.10 στη Stoiximan.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 19:30, είναι προγραμματισμένη η σέντρα στο 'Αθανάσιος Διάκος' μεταξύ Λαμίας και Παναθηναϊκού. Βασική επιδίωξη των γηπεδούχων και φέτος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ιδανικά, χωρίς την αγωνία την περσινής σεζόν.

Σκληρή ομάδα η Λαμία, συμπαγής, με έμφαση στο physical game και δίχως περιττά ρίσκα στο παιχνίδι της, μοιάζει ικανή να αποφύγει τις κακοτοπιές. Στην τελευταία πεντάδα αγώνων της έχει τρεις ισοπαλίες, τη νίκη επί του Λεβαδειακού και την οριακή ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Με 7 βαθμούς είναι στην 10η θέση, στο +5 από τον ουραγό Ιωνικό.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στην κορυφή. Μετά το 1-0 επί του Αστέρα εξακολουθεί να είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει υποστεί απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα! Αήττητος, με 7/7, την δεύτερη καλύτερη επιθετική συγκομιδή στην κατηγορία και το μικρότερο παθητικό τερμάτων.

Ο Γιοβάνοβιτς από πέρσι είχε βάλει τις βάσεις και φέτος παρουσιάζει μια ομάδα απόλυτα συγκεντρωμένη, με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, ρόλους και υπομονή στο χορτάρι. Με την σταδιακή προσαρμογή των μεταγραφών στο πλάνο, οι λύσεις του έμπειρου τεχνικού αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά.

Οι 'πράσινοι' είναι το φαβορί στην αναμέτρηση του 'Αθανάσιος Διάκος', αλλά πρόκειται για ένα παιχνίδι που κρύβει κάμποσες δυσκολίες. Οι γηπεδούχοι αμύνονται καλά, διατηρούν τη συνοχή των γραμμών τους και δεν δίνουν τίποτα εύκολο στον αντίπαλο.

Με τον Σπόραρ εκτός μάχης ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί τον καλύτερο επιθετικό του και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τους υπόλοιπους για να καλυφθεί το κενό. Το συνδυαστικό στοίχημα Χ ημίχρονο & over 4,5 κάρτες στο ματς σε απόδοση 4.10 στο Bet Builder της Stoiximan.

Δράση και μάλιστα ξεχωριστή υπάρχει και στην Ισπανία, όπου στην 9η αγωνιστική της La Liga δεσπόζει το περίφημο 'clasico'. Η Ρεάλ υποδέχεται στο 'Santiago Bernabeu' τη Μπαρτσελόνα, σε ένα 90λεπτο που μπορεί να λειτουργήσει τροχιοδεικτικά για το υπόλοιπο της σεζόν.

Είναι ακόμη νωρίς, όμως όλα δείχνουν πως η φετινή μάχη τίτλου είναι ξεκάθαρα υπόθεση των δυο τους. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είναι οι δύο ομάδες που διατηρούν το αήττητο στη φετινή διοργάνωση. Αμφότερες τρέχουν ένα ρεκόρ με 7Ν-1Ι-0Η και μοιράζονται την κορυφή στους 22 βαθμούς. Με γκολ 19-7 η Ρεάλ και 20-1 η Μπαρτσελόνα.

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα σε LIVE Streaming* στη Stoiximan!

Πέρσι οι 'μπλαουγκράνα' έκαναν περίπατο στη Μαδρίτη, όπως μαρτυρά και το τελικό 0-4 του περασμένου Μαρτίου. Φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά και δύσκολα θα έχουμε μια ανάλογη διαφορά στο σκορ. Μεσοβδόμαδα οι 'μερένγκες' κλείδωσαν την πρόκριση τους από το Group F του Champions League, μετά το 1-1 με τη Σαχτάρ.

Αντίθετα, η ομάδα της Βαρκελώνης βρίσκεται με το ενάμιση πόδι εκτός συνέχειας, καθώς υποχρεώθηκαν σε οδυνηρή εντός έδρας ισοπαλία 3-3 απέναντι στην Ίντερ. Αποτέλεσμα που έφερε κατήφεια και έντονο προβληματισμό στο στρατόπεδο της ομάδας του Τσάβι. Θεμπάγιος και Κουρτουά εκτός μάχης για τη Ρεάλ, αμφίβολος ο Ρίντιγκερ. Αραούχο, Μπελερίν, Κρίστενσεν και Ντεπάι είναι νοκ άουτ για τη Μπαρτσελόνα.

Παιχνίδι ειδικών συνθηκών, με πολλή σκοπιμότητα, ένταση και δυνατές προσωπικές μονομαχίες αναμένεται στο 'Santiago Bernabeu', όπου η ποιότητα των ομάδων στη γραμμή κρούσης μπορεί να προσφέρει συγκινήσεις και αγωνία ως το φινάλε. Το συνδυαστικό στοίχημα Goal/Goal & over 8,5 κόρνερ & να δεχτεί κάρτα ο Άλμπα σε απόδοση 5.50 στο Bet Builder της Stoiximan.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.