Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Στο παρκέ τα ποδοσφαιρικά κορίτσια του Καρπενησίου


Η πρώτη ομάδα ποδοσφαίρου σάλας που δημιουργήθηκε εκτός Αθηνών και η πρώτη ποδοσφαίρου στην Ευρυτανία άρχισε και επίσημα τη λειτουργία της!

Πιο συγκεκριμένα, μετά την πρώτη συνάντηση που έγινε στο Γυμνάσιο, δυο ημέρες μετά το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου η ομάδα πάτησε παρκέ, με συμμετοχή 12 ποδοσφαιριστριών, ενώ υπήρξαν αρκετές απουσίες.

Οι παίχτριες που προπονήθηκαν ήταν οι: Δήμητρα Τσούμα, Αργυρώ Σταθοπούλου, Βασιλική Τσούμα, Βίκυ Θεοδωρογιάννη, Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνα Τόσσου, Ευαγγελία Κωστορρίζου (Αθλήτρια του ΠΑΣ Λαμία στο «11αρι» που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική), Ελένη Τσάλα, Βαρβάρα Χινοπώρου, Μαρία Λερογιάννη, Ελευθερία Πιστιόλη και Αγγελική Ανδρεάκη.

Απουσίαζαν οι: Ναυσικά Γιαννοπούλου, Αντριάνα Δημάκη, Ευαγγελία Μπόκα, Κατερίνα Τζαννή και Μάρω Λαγού, που θα ενσωματωθούν στις επόμενες προπονήσεις, καθώς και οι τέσσερις νεαποκτηθείσες Βασιλική Οικονόμου, Ξανθή Νέλλα, Εύη Καρέτσου και Κατερίνα Λάππα, οι οποίες θα ενισχύσουν με την εμπειρία τους την ομάδα στους αγώνες, ανεβάζοντας αισθητά την ποιότητα, ενώ το ρόστερ θα πλαισιωθεί και με άλλες 4-5 κοπέλες Ευρυτάνισσες και μη που διαμένουν στην Αθήνα, κυρίως για τα εκτός έδρας παιχνίδια. Όλες οι παραπάνω αθλήτριες θα εκδώσουν μάλιστα δελτίο στο συγκρότημα του Καρπενησίου.

Η ομάδα ακολούθησε το πρόγραμμα εκγύνμανσης των γυμναστριών Δήμητρας Τσούμα και Αργυρώ Σταθοπούλου και εν συνεχεία ο επικεφαλής του τμήματος και της προπονητικής ομάδας Δημήτρης Κολλημένος καθοδήγησε τις κοπέλες στο κομμάτι της μπάλας. Το «παρών» έδωσε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας και βασικός συντελεστής του συλλόγου Παναγιώτης Καραγιάννης, που μίλησε στις παίχτριες του.

Να σημειωθεί πως η ομάδα μετά το υψηλό ενδιαφέρον για συμμετοχή κοριτσιών, παρότι δεν ήταν αρχικός σκοπός, καθώς βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο δήλωσε συμμετοχή ήδη στο 1ο πρωτάθλημα της ΠΕΠΣΣ (Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα αρχίσει σε έναν μήνα) και στο κύπελλο Ελλάδος, συμμετέχοντας στην Α΄ Εθνική απέναντι σε συλλόγους όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, η Αθήνα 90΄ και ο Ατρόμητος. Το Καρπενήσι θα είναι μάλιστα ο μοναδικός σύλλογος που θα αγωνίζεται σε παρκέ, με τις δηλώσεις να ολοκληρώνονται σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

 
















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Καραγιάννης