Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο, ντέρμπι αποδείξεων στη Λεωφόρο για Παναθηναϊκό και Άρη, με κεκτημένη ταχύτητα ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα


Οι αποδόσεις της Stoiximan

Δύσκολη εκτός έδρας δοκιμασία για τον Ολυμπιακό, που αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 9η αγωνιστική της Super League το απόγευμα του Σαββάτου (19:30). Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις τη φετινή σεζόν. Σημαντική η βελτίωση στο χορτάρι σε σχέση με πέρσι, πιο τολμηρή, δεν κρύβεται και ψάχνει το γκολ.

Πήρε σχετικά εύκολα τον βαθμό στην Τρίπολη στο 0-0 με τον Αστέρα, το ρεκόρ της διαμορφώθηκε σε 3Ν-2Ι-3Η και γκολ 12-10. Με 11 βαθμούς ο Παναιτωλικός είναι στην 7η θέση, θα έχει μίνιμουμ μια άνετη σεζόν και μπορεί να παίξει ρόλο ρυθμιστή σε κορυφή και ουρά. Μοιάζει δύσκολο πάντως να μπει σφήνα στη μάχη των playoffs, έστω κι αν τον χωρίζουν μόλις δύο βαθμοί από την 6άδα.

Ο Ολυμπιακός φτάνει στην αναμέτρηση από 'σκληρή' εντός έδρας ήττα 1-2 κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είχε την κατοχή μπάλας, υπερδιπλάσιες τελικές αλλά... κατάφερε νε δεχτεί δύο γκολ με μια(!) on target τελική του αντιπάλου. Πλήρωσε -ξανά- την ανασταλτική του δυσλειτουργία, πρόβλημα που κουβαλάει από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Μεγάλη η πίεση στους 'ερυθρόλευκους' και δύσκολα διαχειρίσιμη όπως φανερώνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Διψήφια πλέον η διαφορά του Ολυμπιακού από την κορυφή, είναι 5ος με 14 βαθμούς και στο -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Με αλλαγές στο βασικό σχήμα ο Παναιτωλικός αποκλείστηκε μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο, χάνοντας από την Καλαμάτα στη διαδικασία των πέναλτι. Ψυχολογικό το πλήγμα κυρίως πριν από μια αναμέτρηση πολύ υψηλών απαιτήσεων όπως αυτή με τον Ολυμπιακό.

Με τη σειρά τους οι Πειραιώτες δίνουν ένα ακόμη παιχνίδι όπου 'απαγορεύεται' να αφήσουν βαθμούς, διαφορετικά η κατάσταση κινδυνεύει να χαρακτηριστεί μη αναστρέψιμη για το υπόλοιπο της σεζόν.

Υποχρεωμένος να επιτεθεί ο Ολυμπιακός, επικίνδυνος στην κόντρα ο Παναιτωλικός και οι συνθήκες ευνοούν ένα ματς υψηλού ρυθμού στο Αγρίνο. Το συνδυαστικό στοίχημα over 2,5 γκολ & over 8,5 κόρνερ στο ματς σε απόδοση 3.65 στο Bet Builder της Stoiximan.

Το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται το απόγευμα της Κυριακής (19:30) στη Λεωφόρο, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη. Οι 'πράσινοι' συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους στην κορυφή. Όχι μόνο αήττητοι αλλά και με το απόλυτο μετά από οκτώ αγωνιστικές.

Το 8/8 έγινε στη Λαμία, όπου παρά τις pre game απουσίες και αυτές που προέκυψαν στη διάρκεια της αναμετρήσεις, ο Παναθηναϊκός πήρε το τρίποντο με τέρματα των Παλάσιος και Σάντσες. Με 24 βαθμούς και γκολ 14-2 έχει χτίσει ένα σημαντικό προβάδισμα από την 2η ΑΕΚ, που ακολουθεί στους 18. Νωρίς ακόμη στη σεζόν, αλλά η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μοιάζει ικανή να φτάσει στον τίτλο για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Από 40 κύματα έχει περάσει φέτος ο Άρης, με αλλαγή προπονητή, σημαντικές νίκες αλλά και απογοητευτικές ήττες. Έφυγε με άδεια χέρια από τον Βόλο πριν χάσει με κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ και έβγαλε αντίδραση κόντρα στον Ιωνικό. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, έφτασε στην ανατροπή με Ζερβινιό και Γκρέι κατακτώντας το τρίποντο μετά κόπων και βασάνων.

Έχει πολλή ποιότητα και λύσεις από τη μέση και μπροστά, υστερεί στην ανασταλτική του λειτουργία και ελπίζει να του λύσει τα θέματα στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Ετέμπο. Μετράει συνολικά 4Ν-1Ι-3Η με γκολ 10-9 και είναι στην 6η θέση με 13 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός πείθει με την σοβαρότητα και την υπομονή του στο χορτάρι, μένει πιστός στο αγωνιστικό του πλάνο, δεν ρισκάρει άσκοπα και διατηρεί την συγκέντρωση του ανασταλτικά. Ο Άρης διαθέτει πολλούς παίκτες με προσωπική ενέργεια, ικανούς χειριστές της μπάλας, ταχύτητα και τεχνική από τη μέση και μπροστά.

Δεν παύει όμως να είναι αφελής αμυντικά και μάλλον soft στον άξονα της μεσαίς γραμμής. Παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη Λεωφόρο, το συνδυαστικό στοίχημα Goal/Goal & να σκοράρει ο Παλάσιος σε απόδοση 6.10 στο Bet Builder της Stoiximan.

Την ίδια ώρα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Άνεμος αισιοδοξίας στον 'Δικέφαλο' μετά το μεγάλο 'διπλό' του Φαλήρου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Λουτσέσκου έδωσε μεγάλο βάρος στην ανασταλτική λειτουργία και εκμεταλλεύτηκε τις αμυντικές αδυναμίες των 'ερυθρολεύκων' με τους Νάρεϊ, Λύρατζη, Ντάντας και Ολιβέιρα να στοχεύουν στα κενά του αντιπάλου με επιτυχία.

Με 4Ν-3Ι-1Η και γκολ 9-6, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην 4η θέση και το -9 από την κορυφή, ωστόσο η προτεραιότητα του για φέτος είναι το χτίσιμο μιας νεανικής ομάδας. Διαδικασία όχι εύκολη, που απαιτεί χρόνο και υπομονή.

Με στόχο τα playoffs ξεκίνησε τη σεζόν ο Αστέρας αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται ομαλά. Στο 0-0 με τον Παναιτωλικό έβγαλε ξανά τις αδυναμίες του σε δημιουργία και σκορ, έστω κι αν ανασταλτικά ανταποκρίθηκε άριστα.

Οι οκτώ βαθμοί σε ισάριθμες αγωνιστικές δεν πλησιάζουν καν τα στάνταρ που είχαν θέσει στην ομάδα της Τρίπολης για φέτος και ο αποκλεισμός στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο μεσοβδόμαδα ήρθε για να βαρύνει κι άλλο το κλίμα. Με ρεκόρ 1Ν-5Ι-2Η και γκολ 6-7, ο Αστέρας είναι στην 9η θέση. Δεν θα μπει σε περιπέτειες, όμως δεν πείθει ότι μπορεί και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μια άνετη παραμονή.

Με ψυχολογία και απαλλαγμένος από την πίεση ο ΠΑΟΚ, θέλει να χτίσει πάνω στη νίκη του 'Γ. Καραϊσκάκης' για να πορευθεί με ηρεμία στο υπόλοιπο της σεζόν. Ο Αστέρας κουβαλάει απογοήτευση και σωματική κούραση από το μεσοβδόμαδο, οι ρόλοι στο γήπεδο δεν βγαίνουν και η εσωστρέφεια μοιάζει να κυριαρχεί στα ενδότερα των αποδυτηρίων.

Το μομέντουμ είναι υπέρ των γηπεδούχων, το συνδυαστικό στοίχημα να σκοράρει ο Ολιβέιρα & να κερδίσει ο ΠΑΟΚ σε απόδοση 3.00 στο Bet Builder της Stoiximan.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Νέο Watch and Bet στη Stoiximan!

Παρακολουθείς το ματς LIVE στο κινητό και δεν θες να χάσεις στιγμή; Ήρθε το Watch and Bet στη Stoiximan όπου μπορείς να ποντάρεις βλέποντας ταυτόχρονα το παιχνίδι! Εύκολα & γρήγορα, με μία κίνηση! Περισσότερες πληροφορίες εδώ (https://www.stoiximan.gr/offers/sportsbook/Watch-and-Bet/96132/)