Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Λευτέρης Αυγενάκης: Η Πολιτεία θα στηρίξει τα υγιή αθλητικά σωματεία


Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης επιρρίπτει στην ΕΠΟ και στην πλειοψηφία των τοπικών Ενώσεων την ευθύνη για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας τις «παλινωδίες» και τις «ανακολουθίες», όπως τις χαρακτηρίζει, της Ομοσπονδίας, και επαναλαμβάνει ότι η Πολιτεία θα στηρίξει τα υγιή αθλητικά σωματεία, διασφαλίζοντας την τάξη και τη νομιμότητα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε: «Ο τρόπος που λειτουργούν κάποιες ΕΠΣ οδηγεί σε απομόνωση το ποδόσφαιρο. Με αφορισμούς και τεχνητές εντάσεις δεν βοηθούν το χώρο, τον οποίο θεωρητικά υπηρετούν. Τέτοιες πρακτικές δεν ωφελούν την υγιή ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Εργαζόμαστε καθημερινά για την υγιή πλειονότητα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου: δεν είναι μόνοι τους, είμαστε μαζί τους!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κατηγορεί της Ενώσεις ότι με την απόφασή τους «… τάχθηκαν κατά του αθλητικού νόμου. Στράφηκαν κατά των ίδιων τους των Σωματείων, αφού η συντριπτική πλειονότητα (87,5%) έχει ήδη έχει κινηθεί υπέρ της νομιμότητας, επιλέγοντας να αγωνίζεται με συνθήκες τάξης και διαφάνειας. Αγνόησαν τα οφέλη που έχουν λάβει από την ύπαρξη του Μητρώου. Ιδίως το 2021, τα ερασιτεχνικά σωματεία, χάρις στο Μητρώο, έλαβαν απευθείας από την Πολιτεία το ποσό των 2.500 ευρώ έκαστο για την αντιμετώπιση των εκτάκτων συνθηκών της πανδημίας. Τα Χριστούγεννα του 2021, για πρώτη φορά το κάθε σωματείο έλαβε τουλάχιστον το ποσό των 1.600 ευρώ (για κάθε άθλημα που καλλιεργεί) από την φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος. Τον Ιανουάριο του 2023, τα εγγεγραμμένα στο Μητρώο ερασιτεχνικά σωματεία θα λάβουν νέα οικονομική ενίσχυση από τη φορολόγηση των κερδών του Στοιχήματος. Έχει ανακοινωθεί ήδη στις 04-08-2022 από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, όπου ανέφερε “το μέτρο είναι μόνιμου και διαρκούς χαρακτήρα και νέα χρηματοδότηση προγραμματίζεται να δοθεί τον Ιανουάριο, εμπροσθοβαρώς για τα έσοδα που θα εισπραχθούν το 2023″».

Πηγή:  www.topiko24.gr