Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Με υψηλούς στόχους ο Γ.Σ. Κορωπί της Γ΄ Εθνικής στο Montana

Από τις 24 έως τις 30 Αυγούστου ο Γ.Σ. Κορωπίου είναι ο πρώτος σύλλογος καλαθοσφαίρισης που βρίσκεται στο Καρπενήσι για προετοιμασία. Διαμένει στο Montana και προπονείται στο κλειστό γυμναστήριο, που βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου.

Ο σύλλογος συμμετέχει από το 2018 στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και από το 2019 και ύστερα προπονητής του είναι ο Ανδρέας Δρακόπουλος, που παραμένει στον πάγκο για 4η συνεχόμενη χρονιά. Να σημειωθεί πως η ομάδα πέρυσι έφτασε στην κατηγορία Κ21 στο Final 4 της ΕΣΚΑ, ενώ το ανδρικό τμήμα τερμάτισε στην 6η θέση στον όμιλο του.

Διακρίνεται στο ρόστερ το όνομα του Νίκου Πέττα, παλαιού άσου του Ολυμπιακού. Το Κορωπί θα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κορωπίου που ιδρύθηκε το 1980 είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Κορωπίου, στο Νομό Αττικής, το τμήμα καλαθοσφαίρισης ανδρών αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ ' Εθνικής Κατηγορίας. Η έδρα του είναι το Κλειστό Γεώργιος Παπασιδέρης. Τα χρώματα της ομάδας είναι το πράσινο, το κίτρινο και το λευκό. Διατηρεί τμήματα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Γιώργος Αλεξίου.

 

3 ομάδες


 

Το Κορωπί στο Καρπενήσι όσον αφορά το μπάσκετ ακολουθεί ο Α.Ο. Μυκόνου (25 Αυγούστου) της Β΄ Εθνικής και το Περιστέρι (28 Αυγούστου) της Basket League.

 

Σπουδαίες προσθήκες

Νέες μεταγραφές του συλλόγου είναι οι: Παύλος Παπαδής (28 ετών, 1,90 από τον ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια»), Μάκης Αγγελίδης (35 ετών, 1,97 από τον Φ.Ο. Βροντάδου Χίου), Σταύρος Δαουτάκος (21 ετών, 1,91 από τον Απόλλωνα Σμύρνης), Αλέξανδρος Νούτσος (20 ετών, 2,05 από τον ΟΚΑ Μαρκοπούλου), Αλέξανδρος Ύμερι (21 ετών, 2,08 από τον Ηλυσιακό) και Νίκος Πέττας (41 ετών, 1,95 από τον Φοίνικα Πειραιά με θητεία μεταξύ άλλων στις Εθνικές Ομάδες, σε πολλές ομάδες της Α1΄, όπως ο Ολυμπιακός)

Ανανέωσαν οι: Χρήστος Μιχάλης, Σωτήρης Μαράντος, Θάνος Σιδέρης, Νίκος Ορφανός, Νίκος Μαρκομιχάλης, Γιώργος Νικόπουλος, Γιώργος Παπαϊωάννου, Γιάννης Γκίνης, Βασίλης Μαντζούκας,  Στέλιος Λεμπέσης, Σωτήρης Γκίκας και Φίλιππος Θεοχάρης.

 


Προπονητής ο Δρακόπουλος

Από το 2019 βρίσκεται στο προπονητικό τιμόνι της ομάδας ο Ανδρέας Δρακόπουλος, που είναι και τεχνικός διευθυντής. Ως αθλητής ο κ. Δρακόπουλος είχε μια μακρόχρονη πορεία σε εθνικές κατηγορίες με ηγετικό ρόλο και ένας από τους πρώτους σκόρερ κάθε περιόδου. Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2010 πέτυχε σε ένα παιχνίδι 13 τρίποντα και 53 πόντους.

 


Η περυσινή πορεία

Ο σύλλογος έλαβε μέρος στον 2ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής και τερμάτισε 6ος ανάμεσα σε 9 ομάδες με 6 νίκες και 10 ήττες. Βοηθός του Ανδρέα Δρακόπουλου ήταν ο Ανδρέας Κουκουζέλης, ενώ το όνομα του αθλητή που ξεχώρισε από το περυσινό ρόστερ ήταν αυτό του Γιάννη Ντιμπ.

Στον τελευταίο ματς της σαιζόν (Ήττα 69-62 από τον πρωταθλητή Μίλωνα) έπαιξαν οι: Γκίκας, Λεμπέσης 2, Νικόπουλος 3(1), Μιχάλης 6, Παπαϊωάννου, Μαρκομιχάλης 9(1), Μαράντος 16(2), Γκίνης 12(2), Μαντζούκας 5(1), Σιδέρης 9.

 


Οι πρώτοι επίσημοι αντίπαλοι

Στην πρώτη φάση του κυπέλλου Ελλάδος το συγκρότημα της Ανατολικής Αττικής θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την Καλαμάτα στις 21 Σεπτεμβρίου. Όσον αφορά το πρωτάθλημα που αρχίζει στις 9 Οκτωβρίου αγωνίζεται στην πρεμιέρα εκτός έδρας με τον ΑΟΚ Χαλανδρίου. Μετέχει στον 2ο Όμιλο με άλλες 11 ομάδες ακόμη.

 


 «Πρώτη» με όνειρα

Με πολλά όνειρα ξεκίνησε την προετοιμασία του το Κορωπί την Πέμπτη (18/8) έχοντας ως στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Πριν την αναχώρηση για το Καρπενήσι δόθηκε φιλικό ματς με την ομάδα του Κολλεγίου Michigan Tech.


 













Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Γ.Σ. Κορωπί