Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Η Στερεά Ελλάδα κοντεύει να…«αφανιστεί» από το χάρτη της Γ΄ Εθνικής


Έναν εκπρόσωπο αναμένεται να έχει η Στερεά Ελλάδα στο νέα Γ΄ Εθνική, γεγονός που υποβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό το ποδόσφαιρο στην περιοχή μας.

Τη νέα σεζόν θα έχουμε δύο ομάδες μας στη Super League, ΠΑΣ Λαμία και Λεβαδειακό και από εκεί και κάτω…το χάος, με εξαίρεση την παρουσία του Α.Ο. Υπάτου στη Γ΄ Εθνική για 5η σερί σεζόν.

Ο Αμβρυσσέας Διστόμου ανακοίνωσε ότι δε θα δηλώσει συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική, αφού δε βρέθηκε βιώσιμη οικονομική λύση για το σύλλογο.

Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και ο Α.Ο. Χαλκίς. Βέβαια η ομάδα της Εύβοιας συνεχίζει τις προσπάθειες, όμως ποιος μπορεί να είναι αισιόδοξος, όταν ακόμη δεν έχει βρεθεί χρηματοδότης και δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές και προπονητής; Να σημειώσουμε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής πήραν παράταση μέχρι 22 Αυγούστου.

Την περσινή σεζόν αποχαιρέτησαν τη Γ΄ Εθνική η Αταλάντη και η Νέα Αρτάκη και από τα μπαράζ των πρωταθλητών των ΕΠΣ μόνο η Χαλκίδα κατάφερε να κερδίσει την άνοδο, αλλά οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ, αφού εμφανίστηκε οικονομικό αδιέξοδο.

Οι υπόλοιποι περσινοί πρωταθλητές των Ενώσεων μας δεν κατάφεραν να προβιβαστούν μέσω των μπαράζ. Στυλίδα, Κυπάρισσος Αντίκυρας, Αίολος Καρπενησίου και Απόλλων Ευπαλίου. Κι εδώ γεννιέται ένας ακόμη προβληματισμός. Υποστηρίζουμε ότι τα τοπικά πρωταθλήματά μας είναι από τα πιο ισχυρά και ανταγωνιστικά. Και συμφωνώ. Τι φταίει όμως κι έχουμε μαραζώσει και δεν βλέπουμε ομάδες μας στη Γ΄ Εθνική;

Με «βιτρίνα» τον ΠΑΣ Λαμία και το Λεβαδειακό στη μεγάλη κατηγορία, θα έπρεπε το ποδόσφαιρο της Στερεάς Ελλάδας να έχει πάρει μεγαλύτερη ώθηση και να έχουμε περισσότερες ομάδες σε εθνικές κατηγορίες. Θέλετε το οικονομικό, θέλετε κάτι άλλο; Οι υπεύθυνοι ας το κοιτάξουν…

 
Πηγή: www.starsports.gr