Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Αίτημα ΔΕΕΠ Ευρυτανίας της Ν.Δ. για εξαίρεση των σωματείων του Νομού από την υποχρέωση απασχόλησης προπονητή


Με επιστολή που υπογράφουν ο υπεύθυνος αθλητισμού της ΔΕΕΠ Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κολλημένος και ο Πρόεδρος Γιάννης Οικονομίδης προς τον αρμόδιο υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αιτούνται εξαίρεση των σωματείων της ΕΠΣ Ευρυτανίας από την υποχρέωση απασχόληση προπονητή λόγω του περιορισμένου αριθμού στον νομό μας.

Αναλυτικά η επιστολή:

 

           Αξιότιμε κ. Υπουργέ 

 

            Όπως γνωρίζετε πολύ καλά ο Νομός Ευρυτανίας αντιμετωπίζει καίρια προβλήματα, πόσω μάλλον ο αθλητισμός που είναι η μικρογραφία της κοινωνίας μας καi μια βασική διέξοδος των νέων που έχουν απομείνει στην περιοχή. 

            Το μητρώο της ΓΓΑ, το οποίο έχετε εφαρμόσει τα τελευταία δυο χρόνια με μεγάλη επιτυχία έχει βοηθήσει πάρα πολύ οικονομικά αρκετά ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας μας και σας συγχαίρουμε για μια ακόμη φορά για αυτό. Ωστόσο, στο Νομό μας ο αριθμός των διπλωματούχων προπονητών είναι πολύ μικρός (5 μόλις κάτοχοι UEFA που απαιτείται για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας) και είναι αδύνατον να  καλυφθούν οι περίπου 10 ενεργές ποδοσφαιρικές μας ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχει σύνδεσμος προπονητών και μια λύση θα ήταν η διεξαγωγή σχολής προπονητών από την ΕΠΟ στην πόλη μας.  

           Η προσπάθεια των λιγοστών παραγόντων, προπονητών, ποδοσφαιριστών των σωματείων και της τοπικής Ένωσης είναι τιτάνια και είναι αδήριτη ανάγκη να την υποστηρίξουμε, αλλά και να την ενισχύσουμε.  

          Σας καλούμε, γνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες και τους λόγους που σας παραθέσαμε να απλοποιήσετε τη διαδικασία εγγραφής στο μητρώο της ΓΓΑ και να εξαιρέσετε τα σωματεία του Νομού μας από την υποχρέωση απασχόλησης προπονητή για το 2022. 

 

          Με την ευκαιρία σας καλούμε να επισκεφθείτε -με την πρώτη ευκαιρία από το επιβαρυμένο πρόγραμμα σας- την περιοχή μας και να πραγματοποιήσετε σε συνεργασία με εμάς συνάντηση με τους παράγοντες όλων των αθλητικών σωματείων του Νομού μας. 

           Είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας την παρούσα επιστολή και θα ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημα μας. 

 

 

       

                                                                                                                   Με εκτίμηση 

 

Ο Υπεύθυνος Αθλητισμού                                                      Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ευρυτανίας 

ΔΕΕΠ Ευρυτανίας 

                                                                                           ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ