Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

«Χτίσιμο» σε Ευρυτανικό έδαφος για τον Αιολικό Μυτιλήνης

Το ίδιο διάστημα με την Ομόνοια Αραδίππου προπονείται στο Καρπενήσι ο Αιολικός Μυτιλήνης. Οι νησιώτες διαμένουν στο ξενοδοχείο Avaris και προετοιμάζονται στο ιδιόκτητο γήπεδο του ξενοδοχείου το διάστημα 3-13 Αυγούστου.

Η ομάδα του Θοδωρή Γιακαλή θα αγωνίζεται για μια ακόμη χρονιά στη Γ΄ Εθνική, στην οποία έχει σταθεροποιηθεί. Έχει προσθέσει 13 ποδοσφαιριστές, ενδυναμώνοντας σημαντικά το ρόστερ της, συμμετέχοντας σε έναν αρκετά απαιτητικό όμιλο. Έχουν ήδη «κλειστεί» τέσσερα δυνατά φιλικά στο Καρπενήσι. τα οποία θα είναι αρκετά χρήσιμα εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αιολικός Μυτιλήνης, συντμημένα Α.Ε.Π.Σ. Αιολικός Μυτιλήνης είναι αθλητικός σύλλογος με έδρα την πόλη της Μυτιλήνης στη Λέσβο. Η επίσημη ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου είναι 17 Αυγούστου 1975 και προήλθε έπειτα από τη συγχώνευση των συλλόγων «Άτλαντα» και «Απόλλωνα» της πόλης. Χρώματα του Αιολικού είναι το μπλε και το άσπρο και πήρε το όνομα του από τους αρχαίους Αιολείς, οι οποίοι το 1110 - 1000 π.Χ. εγκαταστάθηκαν και αφομοιώθηκαν στο

νησί της Λέσβου, συμβάλλοντας στην πρόοδο του με τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους. Ο Αιολικός έχει αγωνιστεί τρεις φορές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής (1982-1983, 1984-1985 και 1985-1986). Έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής, δυο πρωταθλήματα Δ΄ Εθνικής, δυο κύπελλα ερασιτεχνών Ελλάδος, πέντε πρωταθλήματα ΕΠΣ Λέσβου και 16 κύπελλα ΕΠΣ Λέσβου. Πρόεδρος του σωματείου είναι ο Τζιμ Αντωνάκας.

 

Παλαιότερη προετοιμασία

Η ομάδα της Μυτιλήνης πριν από 17 χρόνια είχε προπονηθεί ξανά στην Ευρυτανία.

 

Ποιοι εντάχτηκαν στο ρόστερ


 

Τα  13 νέα αποκτήματα του Αιολικού είναι τα ακόλουθα: Ραφαήλ Πιττάτζιης (21χρονος Κύπριος τερματοφύλακας από την Αγία Νάπα), Ηρακλής Τοπουζλής (24χρονος τερματοφύλακας από τον Α.Ο. Πυλίου), Νίκος Κανελλόπουλος (19χρονος αμυντικός από τον Α.Ο. Καραβά), Ζαχαρίας Παστρικός (19χρονος αμυντικός από τον Αστέρα Βάρης), Γιώργος Μπιμπισίδης (27χρονος αμυντικός από τον Τηλυκράτη Λευκάδας), Αλέξανδρος Χάιδος (20χρονος αμυντικός από τον Αστέρα Βάρης), Ανδρέας Δερμιτζάκης (24χρονος μέσος από την Α.Ε. Καραϊσκάκης), Ανέστης Ζαφειρίδης (33χρονος μέσος από τον Αγροτικό Αστέρα), Γιώργος Σκαθαρούδης (30χρονος ακραίος χαφ από τον Αστέρα Τριποτάμου), Ηλίας Γκίκα (30χρονος μεσοεπιθετικός από τον Ηρακλή Λάρισας), Ντέιβιντ Μπιέλομπρεκ (24χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός από την Κυπριακή ΜΕΑΠ), Γκέρκι Ζότο (20χρονος Αλβανός επιθετικός από τον Αίαντα Σαλαμίνας) και Δημήτρης Ηλιόπουλος (32χρονος επιθετικός από τον Εθνικό)

Δερμιτζάκης , Ηλιόπουλος, Γκίκα και  Ζαφειρίδης αντιμετώπισαν την Ποταμιά στη Γ΄ Εθνική με Καρίτσα και Αλμυρό (2019-2020), όπως και ο Τοπουζλής με τα Μετέωρα. Έχουν ανακοινωθεί οι ανανεώσεις των: Βασίλη Μουκίδη και Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου.

 

Σταθερά στη Γ΄ Εθνική

Η ομάδα της Μυτιλήνης συμμετείχε πέρυσι στον 6ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής, φτάνοντας στην 5η θέση με 28 πόντους (8 νίκες, 4 ισοπαλίες, 8 ήττες και 20-22 τέρματα). Στον εν λόγω όμιλο η Προοδευτική τερμάτισε πρώτη με 43 βαθμούς, ο Εθνικός Πειραιώς δεύτερος με 42 και ο Πανελευσινιακός τρίτος με 41. Θα λάβει μέρος στη Γ΄ Εθνική για 9η σερί σαιζόν.

Στο τελευταίο ματς της σαιζόν με τον Εθνικό (Εντός έδρας 1-1) έπαιξαν οι: Βρονταράς, Κρητικός, Κουρούπης, Σουβατζόγλου, Πάτας, Νικολάου, Μουζακίτης, Μουκίδης (90’ Κονδύλης), Ντοματάς (25' λ. τρ. Μωυσίδης), Πινιέιρο, Παπιομίτογλου (75’ Μτσεντλισβίλι).

 


Δυνατά φιλικά 


 

Οι νησιώτες θα αντιμετωπίσουν σε δυνατούς αγώνες στην πόλη μας τον Ολυμπιακό Β΄ (5 Αυγούστου), την Καλαμάτα (8 Αυγούστου), την Ομόνοια Αραδίππου (11 Αυγούστου) και τη Λάρισα (13 Αυγούστου).

 

Με Γιακαλή στο «τιμόνι» και «αφεντικό» των Αντώνακα


 

Ο 45χρονος Θοδωρής Γιακαλής παραμένει στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ήταν βοηθός προπονητή και υπηρεσιακός coach, προτού μονιμοποιηθεί στον Αιολικό. Τον Δεκέμβριο του 2021 αντικατέστησε τον Θοδωρή Παπαμτθαιάκη. Έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες του νησιού όπως οι: Θύελλα Πηγής, Αστέρας Νίκης, Κεραυνός Αφάλωνα, Προοδευτική Σκ. Καλλονής, Ερμής Παμφίλων, RUSH Αναγέννηση Γέρας και Α.Ο. Μεσοτόπου. Γυμναστής είναι ο Κομνηνός Μπατζάκας και προπονητής τερματοφυλάκων ο Τάκης Κουσίδης.

Πρόεδρος των Μυτιληνιών είναι ο Τζιμ Αντωνάκας, Γενικός Αρχηγός ο Κώστας Μπαλής και Τεχνικός Διευθυντής ο Δημήτρης Παπασπύρου.

 


Υπηρεσιακός ο Γιαννίτσαρης

Τους τερματοφύλακες του Αιολικού προπονεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Καρπενησίου, ο Ευρυτάνας Χρήστος Γιαννίτσαρης λόγω της απουσίας του Τάκη Κουσίδη.

 


 















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος