Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Η νέα μπασκετική δύναμη Α.Ο. Μυκόνου στο Καρπενήσι

Ο «νεοφώτιστος» στη Β΄ Εθνική μπάσκετ και αήττητος πέρυσι Α.Ο. Μυκόνου πραγματοποιεί προετοιμασία στο Καρπενήσι. Με νέο προπονητή τον έμπειρο Γιάννη Τζήμα διαμένει στο Montana (25 Αυγούστου-5 Σεπτεμβρίου) και προπονείται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Η νέα μπασκετική δύναμη παρουσιάζει ένα εξαιρετικό και αξιοζήλευτο ρόστερ, στο οποίο βρίσκονται αθλητές με θητεία στην Basket League και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει. Συμμετέχει στην προετοιμασία και το εφηβικό τμήμα, ενώ έχει προγραμματιστεί και φιλικό ματς με τον Έσπερο Λαμίας (3/9)

Ο Α.Ο. Μυκόνου είναι αθλητικός σύλλογος με έδρα τη Μύκονο. Ιδρύθηκε το 1981 και διατηρεί τμήματα σε στίβο και καλαθοσφαίριση ανδρών και γυναικών. Παλιότερα είχε και τμήμα ποδοσφαίρου όπου αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική. Έχει χρώματα κυανόλευκα και έμβλημα το περίγραμμα του νησιού. Αγωνίζεται στο «Δημοτικό Στάδιο Μυκόνου», το οποίο έχει χλοοτάπητα και χτιστή κερκίδα και στο «Κλειστό Γήπεδο Μυκόνου». ο τμήμα καλαθοσφαίρισης του Α.Ο. Μυκόνου ιδρύθηκε το 1969 και διατηρεί τμήμα ανδρών. Επίσης, λειτουργούν τμήματα υποδομών: παίδων και κορασίδων. Η ομάδα αγωνίζεται στο νέο κλειστό της Άνω Μεράς.  Στην Προεδρία βρίσκεται ο Αλέκος Αγγελετάκης.

 

Στον δρόμο του ποδοσφαίρου


 

Οι Μυκονιάτες ακολούθησαν την ποδοσφαιρική ομάδα της Α.Ε.Μ., που προετοιμάζεται στο Καρπενήσι και διαμένει στο ίδιο κατάλυμα.


Σπουδαίες μεταγραφές και ανανεώσεις 



Ο Α.Ο.Μ. απέκτησε ως τώρα τους: Αλέξανδρο Σπυριδιδωνίδη (27χρονος γκάρντ, 1.88 από τον Α.Σ. Καρδίτσας), Γιώργο Διαμαντάκο (27χρονος σέντερ , 2.14 από τον Απόλλωνα Πάτρας με θητεία στον Παναθηναϊκό), Τάσο Σπυρόπουλο (27χρονος πάουερ φόργουορντ-σέντερ, 2.08 από τη Λάρισα) και Δημήτρη Σταμάτη (26χρονος γκαρντ, 1.88 από τον Ηρακλή).

Ανανέωσαν οι: Άγγελος Τσάμης (41χρονος γκαρντ), Παναγιώτης Κατσαρέας (22χρονος σέντερ), Βαγγέλης Καράμπουλας (40χρονος γκαρντ), Πάρης Μάρτζος (36χρονος φόργουορντ), Βασίλης Μακρής (30χρονος φόργουορντ) και Θοδωρής Ονάσογλου (34χρονος γκαρντ).

 

Ανέλαβε ο πολύπειρος Τζήμας

Ο 55χρονος Γιάννης Τζήμας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, με άμεσο βοηθό τον Δημήτρη Μανωλιτσάκη, περυσινό προπονητή. Ο κ. Τζήμας έχει εργαστεί σε: Γ.Σ. Λάρισας, Ολύμπια Λάρισας, Α.Σ. Τρίκαλα, Αίολο Τρικάλων, Καβάλα, Φάρο Κερατσινίου, ΑΣΕ Δούκα και Καρδίτσα. Έχει μια σημαντική θητεία στο Ελληνικό μπάσκετ και στα γήπεδα της Α1΄. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν τεχνικός διευθυντής και άμεσος συνεργάτης στην ΚΑΕ Λάρισα. Ο περυσινός πρώτος προπονητής Δημήτρης Μανωλιτσάκης είναι ο βοηθός του στη Μύκονο.

Τον ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή έχει  ο Γιώργος Τσιάρας. Νεος τιμ μάνατζερ και Γενικός Αρχηγός είναι ο Σταύρος Ελληνιαδης, με σπουδαία θητεία στο Ελληνικό μπάσκετ.

 


Άνοδος στη Β΄ Εθνική

Ο Α.Ο.Μ. κατέκτησε την 1η θέση στον 3ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής, κερδίζοντας την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Μάλιστα ήταν αήττητος, κάνοντας το 20/20. Στο τελευταίο παιχνίδι (Νίκη εκτός έδρας με 51-84 επί του Α.Ο. Πεύκης) έπαιξαν οι:  Αγγελακόπουλος 5(1), Καραμανλής, Μάρτζος 17(4), Καράμπουλας 11(1), Στάνκοβιτς, Τσιάρας 8(1), Σαχάς Ι. 2, Παπαθανασίου 2, Μακρής 12, Τσάμης 13(2), Κατσαρέας 1, Ονάσογλου 13(3). Προπονητής ήταν ο Δημήτρης Μανωλιτσάκης.

 



«Πρώτη» και φιλικό

Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα άρχισε στο κλειστό «Παναγιώτα Χανιώτης» την προετοιμασία της στις 20 Αυγούστου. Στο γήπεδο παρόντες ήταν από πλευράς συμβουλίου, ο Πρόεδρος Αλέκος Αγγελετάκης, οι αντιπρόεδροι Νικόλαος Δακτυλίδης και Γιάννης Θεοχάρης, ο έφορος της ανδρικής ομάδας Γιάννης Γρυπάρης, ο υπεύθυνος ακαδημιών Πέτρος Δακτυλίδης, ο προπονητής των ακαδημιών Γεώργιος Σκόρδος καθώς και το νεότερο μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Κέφης. Έδωσε λίγες ημέρες αργότερα και προπονητικό φιλικό με το Αμερικάνικο Κολλέγιο του Μίσιγκαν.

 


Το πρόγραμμα σε πρωτάθλημα και κύπελλο

Το πρωτάθλημα εκκινεί στις 8 Οκτωβρίου και οι Κυκλαδίτες υποδέχονται για τον 1ο Όμιλο το Νέο Ληξουρίου. Στο κύπελλο, στις 21 Σεπτεμβρίου αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Πρωτέα Βούλας.

 















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Α.Ο. Μυκόνου