Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

ΕΠΟ: Γκάφα και νέα κλήρωση στο Κύπελλο Ελλάδας


Την επανάληψη της κλήρωσης της α' φασης του Κυπέλλου Ελλάδος στο 4ο γκρουπ ανακοίνωσε η ΕΠΟ, κατόπιν λάθους που προηγήθηκε, με την συμμετοχή ομάδας που δεν είχε δικαίωμα να λάβει μέρος. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζήτησε συγγνώμη για το λάθος, ενώ ανακοίνωσε την επάναληψης της κλήρωσης την ερχόμενη Τετάρτη (24/8).

Κατά τη διαδικασία καταρτισμού του αγωνιστικού προγράμματος της Α΄ (πρώτης) φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2022-23 διαπιστώθηκε ότι εκ λάθους συμπεριελήφθη στην κλήρωση σωματείο που δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη.

Η ΕΠΟ αισθάνεται την υποχρέωση να απολογηθεί για την αβελτηρία αυτή και να δηλώσει ότι το θέμα θα διερευνηθεί διεξοδικά εσωτερικά, προκειμένου να διακριβωθούν οι αιτίες του συγκεκριμένου λάθους. Σε περίπτωση δε που προκύψουν ευθύνες αυτές θα αποδοθούν.

Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, και με γνώμονα την απόλυτη διαφάνεια των διαδικασιών και το κύρος του θεσμού, η κλήρωση των αγώνων του 4ου γκρουπ της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας θα διενεργηθεί εκ νέου, χωρίς -προφανώς- τη συμμετοχή του σωματείου που δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος 2022-23.

Η νέα κλήρωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 και ώρα 11:00 στα γραφεία της ΕΠΟ.

Πηγή:  soccerlive.gr