Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Εντατικοί ρυθμοί προπονήσεων στο Καρπενήσι για τον Λεβαδειακό


Στους εντατικούς ρυθμούς προπονήσεων, έπειτα από το χθεσινό ρεπό επέστρεψαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ στο Καρπενήσι.


Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε διπλή προπόνηση (πρωί και απόγευμα) στο αθλητικό προπονητικό κέντρο.
Οι προπονήσεις διεξάγονται και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, καθώς η Διοίκηση της ομάδας προέβη στην αγορά ανιχνευτή GPS τελευταίας τεχνολογίας και συγκεκριμένα τον APEX της εταιρίας Statsports, ο οποίος είναι εγκεκριμένος από τη FIFA και χρησιμοποιείται από αρκετές «μεγάλες» ομάδες της Ευρώπης.
Το συγκεκριμένο εργαλείο προσφέρει πλήθος δεδομένων που αφορούν στην καρδιακή συχνότητα, την ταχύτητα, την απόσταση, την απόσταση σε ζώνες ταχύτητας, τον αριθμό των μέγιστων σπριντ, το ρυθμό διασκελισμού, την τοποθεσία, τις θερμίδες, καθώς και τον προπονητικό όγκο και χρόνο αποκατάστασης.
Ένα εργαλείο που βοηθά πολύ το έργο του τεχνικού επιτελείου, καθώς μπορεί να έχει εικόνα ανά πάσα στιγμή για τις επιδόσεις του κάθε παίκτη και της ομάδας γενικότερα και έτσι να προσαρμόσει το καθημερινό πρόγραμμα προπόνησης.
Η προετοιμασία θα συνεχιστεί αύριο ξανά με διπλή προπόνηση, ενώ η ομάδα θα ολοκληρώσει την παραμονή της στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας την Κυριακή.

Πηγή:  www.levadiakosfc.gr