Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Σε εξέλιξη το υψηλού επιπέδου 3ο Summer Kick Boxing Camp

 

 

 

 

 

Ένα κορυφαίο κάμπ kick boxing διεξάγεται αυτές τις ημέρες (1-4 Ιουλίου) στο Καρπενήσι και στο ξενοδοχείο Avaris από τον Α.Σ. Ευρυτανίας (Zarmakoupis Team) των προπονητών Νίκου και Σταύρου Ζαρμακούπη. Συνδιοργανωτές είναι οι: Δήμος Καρπενησίου, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ΟΠΑΣΤΕ Π.Ε. Ευρυτανίας, ενώ γίνεται υπό την αιγίδα της Π.Ο.Κ.

Οι συμμετοχές στο 3ο Summer Kick Boxing Camp, προπονητών και αθλητών είναι περίπου 200 στον αριθμό. Λαμβάνουν μέρος αθλητές από 16 συλλόγους, από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη, Πανευρωπαϊκού και Παγκοσμίου επιπέδου.

Συμμετέχουν και διδάσκουν σημαντικά ονόματα του χώρου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Ευρυτάνισσα Σεμέλη Ζαρμακούπη του διοργανωτή συλλόγου, τον Ιταλό Timothy Bos, τη συμπατριώτισσα του Francecka Ceci και τον Ισραηλινό Ameer Asad, όλοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Ξεχωρίζει επίσης και η παρουσία του διεθνή διαιτητή Θοδωρή Θεοδωρικάκου, του  kick boxing instructor-Strength& Conditioning Coach Κωνσταντίνου Δαμία και της Σοφίας Καρπούζη (Νομικός-Οργάνωση-Μητρώο Αθλητικών Συλλόγων).

Να επισημανθεί πως για το Σάββατο (2/7) το μεσημέρι προγραμματίστηκαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιού, ενώ παρούσα είναι κατά τη διάρκεια του καμπ η Αντιδήμαρχος Δήμου Καρπενησίου Εύη Κονιαβίτη.

 

Δηλώσεις:

Σταύρος Ζαρμακούπης: «Αν και οι συνθήκες την πρώτη ημέρα ήταν αντίξοές λόγω καιρού όλα πήγαν πάρα πολύ καλά. Οι συμμετέχοντες μας ήρθαν, είναι όλοι ευχαριστημένοι και χαρούμενοι. Έχουμε καταφέρει να έχουμε στο καμπ τρεις πολύ δυνατούς Παγκόσμιους πρωταθλητές, για να διδάξουν και όλα πάνε καλά. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος

 

Σεμέλη Ζαρμακούπη: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που γίνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά το summer camp, μαζί με τους ξένους πρωταθλητές. Είμαι πολύ περήφανη που γίνεται στο Καρπενήσι και το διοργανώνει ο σύλλογος μας. Το καμπ έχει πάρα πολλή κούραση, αλλά όλο αυτό θα μας βοηθήσει για την προετοιμασία το Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.»

 

Francecka Ceci: «Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ και βοηθάμε στην εξέλιξη και στη διάδοση του αθλήματος. Το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό. Προσδοκούμε να εξελιχτούν οι αθλητές, βλέποντας τη δική μας προπόνηση και κάτι διαφορετικό.»

 

Timothy Bos: «Το επίπεδο είναι πολύ καλό, όταν ήρθαμε και παρόλο που δείξαμε δύσκολες τεχνικές όλοι τα κατάφεραν και τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι πάρα πολλά άτομα και όλα θα πάνε εξίσου καλά. Ακόμη και αν διδάσκεις, όταν κάνεις ένα μάθημα βλέπεις διαφορετικά πράγματα και πάντα μαθαίνεις από αυτό, είτε είναι από λακτίσματα είτε είναι από γροθιές.»

 

































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος