Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

29ος στον κόσμο με Πανελλήνιο ρεκόρ στο Όρεγκον ο Παπαμιχαήλ

 


 

 

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (Προπονήθηκε και φέτος στο Καρπενήσι με διαμονή στο Montana) κατέλαβε την 29η θέση στον τελικό των 35 χιλιομέτρων βάδην των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Όρεγκον με χρόνο 2:34:48, που αποτελεί νέο Πανελλήνιο ρεκόρ!

Η παρουσία του Έλληνα βαδιστή στο Όρεγκον κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένη, έχοντας καταρρίψει κατά δύο λεπτά περίπου το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ με 2:36:45 από τα Μέγαρα πέρυσι. Για να φτάσει μάλιστα σε αυτή την επίδοση χρειάστηκε να ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες, καθώς όπως αποκάλυψε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τον τερματισμό του, στόχος του ήταν να «κατέβει» λίγο κάτω από το 2:33, αλλά αρρώστησε πριν από δύο ημέρες, ανέβασε πυρετό και αγωνίστηκε με παυσίπονα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός Stano, ο οποίος νίκησε κυριολεκτικά στα τελευταία μέτρα τον αντίπαλό του, τον Ιάπωνα Kawano. Ο Stano έκανε χρόνο 2:23:24, ενώ ο Kawano που πήρε το ασημένιο έκανε 2:23:15. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο εξαιρετικός Σουηδός, Perseus Karlström με χρόνο 2:23:44.

Πηγή:  www.runbeat.gr