Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Οι νέες βάσεις και οι ριζικές αλλαγές του αναπτυξιακού προγράμματος


H πλήρης αναδιάρθρωση και νέα δομή του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, θα ολοκληρωθεί κατά το πρώτο στάδιο της, τέλη Ιουνίου.

Σε διάστημα εφτά μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων τους, ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Νίκος Σταυρόπουλος, έθεσαν το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας του αναπτυξιακού προγράμματος που ήταν και παραμένει η πρώτη προτεραιότητα της ομοσπονδίας για την επαναπρόοδο του αθλήματος σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και η καλύτερη δυνατή τροφοδότηση των Εθνικών ομάδων.

Ο απολογισμός των πεπραγμένων θα παρουσιαστεί στον πρόεδρο και στην διοίκηση της ΕΟΚ. Στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα συντελέσθηκαν ριζικές αλλαγές στην δομή.

Υπήρξε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αποκλειστική συνεργασία των περιφερειακών προπονητών και η ανταπόκριση ήταν άκρως θετική. Έγινε η καταγραφή όλου του δυναμικού των ομάδων όλων των ηλικιών από τα 760 σωματεία που είναι τα «κύτταρα» του ελληνικού μπάσκετ. Διοργανώθηκε το 1ο τουρνουά «Rising Stars». Άρχισε η εφαρμογή του προγράμματος «Big Greeks» για εξιδικευμένες προπονήσεις των υψηλόσωμων παικτών από όλη την Ελλάδα σε τριήμερα προπονήσεων.

Διοργανώθηκαν πιλοτικά τουρνουά σε επιλεγμένες περιοχές (Χίος, Σάμος, Κοζάνη, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Αθήνα) για μαθητές του Δημοτικού (mini μπάσκετ), της πρώτης και της δευτέρας Γυμνασίου (Παμπαίδες Β’) για να δοκιμασθούν νέοι κανονισμοί που είναι βασισμένοι στο παιδαγωγικό και στο τεχνικό σκέλος του αθλήματος και θα εφαρμοστούν στην επόμενη αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Πηγή: www.basket247.gr