Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Ενθουσιασμένος από τη φιλοξενία του Καρπενησίου ο προπονητής του Καναδά


Από τις 11 έως τις 16 Ιουνίου η Εθνική Ομάδα πόλο γυναικών του Καναδά βρίσκεται στο Καρπενήσι και προπονείται στο κολυμβητήριο της περιοχής, διαμένοντας στο ξενοδοχείο Lecadin. Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον 37χρονο προπονητή της Εθνικής David Paradelo, ο οποίος μας παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια τη φιλοξενία της ομάδας του, για την περιοχή αλλά και για την Εθνική ομάδα πόλο της Ελλάδας.

Ο Καναδάς θα αντιμετωπίσει στον 1ο Όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ουγγαρίας που αρχίζει σε λίγες ημέρες την Ιταλία, την Ουγγαρία και τον Κολομβία.

 

Αναλυτικά τι μας δήλωσε ο David Paradelo:

Για τη διαμονή, το Καρπενήσι και το κολυμβητήριο: «Φτάσαμε το βράδυ του Σαββάτου, οπότε δεν είδαμε πολλά πράγματα. Την επόμενη μέρα όμως το πρωί που ξυπνήσαμε και ανοίξαμε την κουρτίνα από το δωμάτιο μας ενθουσιαστήκαμε πάρα πολύ και με την πόλη και με τη θέα. Η φιλοξενία στο ξενοδοχείο Lecadin είναι πάρα πολύ καλή, τόσο η Σοφία όσο και ο Πέτρος είναι πάρα πολύ εξυπηρετικοί και μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο. Όσον αφορά το κολυμβητήριο είναι ένα από τα πιο όμορφα που έχουμε δει στην Ελλάδα, διότι έχουμε ξανάρθει. Είναι πάρα πολύ ωραίες οι εγκαταστάσεις και φυσικά μέσα από μια βόλτα που κάναμε στην πόλη είδαμε ότι είναι πάρα πολύ όμορφη και ο κόσμος πάρα πολύ εξυπηρετικός. Μας αρέσει πάρα πολύ και πόλη και η φιλοξενία, που είναι άψογη.»

 

Για τους στόχους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: «Θα ξεκινήσουμε στο γκρουπ μας την επόμενη εβδομάδα. Θα παίξουμε με την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Κολομβία. Το σκεπτικό μας είναι να κοιτάζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και προσπαθώντας να βγούμε πρώτοι στον όμιλο και τα αποτελέσματα να είναι θετικά για την ομάδα μας.»

 

Για το επίπεδο του πόλο στον Καναδά: «Την τελευταία δεκαετία ο Καναδάς είναι μέσα στις δέκα πρώτες ομάδες της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήμασταν 4οι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 7οι. Πριν έρθουμε στην Ελλάδα, ήμασταν στην Ολλανδία, παίξαμε με την πρωταθλήτρια Ολλανδική ομάδα, που ήταν ένα καλό τεστ. Ευελπιστούμε να παίξουμε και με την Ελληνική ομάδα τις επόμενες μέρες και φυσικά τα τελευταία 10 χρόνια η ομάδα πόλο του Καναδά είναι συνεχώς μέσα στις 10 κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Φυσικά όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ καλές σε αυτή την κατάταξη, είναι πάρα πολύ κοντά και απλά υπάρχει μια εναλλαγή η μια με την άλλη.»

 

Για την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας: «Είναι μια εξαιρετική, πολύ καλή ομάδα. Βρίσκεται πάντα μέσα στην 10αδα της Παγκόσμιας κατάταξης. Αρκετά από τα  κορίτσια της Εθνικής Ελλάδος παίζουν στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει κατακτήσει και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα φέτος. Πιστεύω ότι αν παίξουμε αντίπαλοι κάποια στιγμή θα είναι ένας έντονος και πολύ δυνατός αγώνας. Περιμένουμε να πάει αρκετά καλά.»



Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος