Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Ολυμπιακός - Μονακό σε Live Streaming* στη Stoiximan


To δεύτερο παιχνίδι της σειράς απόψε (19:00) στο ΣΕΦ με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα παικτών.

Ένα βασικό  πλεονέκτημα της πιο έμπειρης ομάδας σε μια σειρά playoffs, είναι συνήθως ότι  μπορεί να αδειάσει συναισθηματικά πιο γρήγορα, αφήνοντας πίσω τη φόρτιση της αναμέτρησης που μόλις πέρασε. Αυτό καλείται να κάνει ο Ολυμπιακός ενόψει του δεύτερου παιχνιδιού με τη Μονακό.

Ήταν μια καταπληκτική βραδιά. Το ΣΕΦ είχε ντυθεί στα κόκκινα ενώ η προσμονή για το πρώτο ματς μαζί με την ενέργεια που πήγαζε από τις κερκίδες είχαν δώσει ανάλογο χρώμα στην ατμόσφαιρα, στο εσωτερικό του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 1-0 ακολουθώντας με μεγάλη προσήλωση το τακτικό τους πλάνο. Το παιχνίδι εξελίχθηκε όπως ακριβώς είχε «τρέξει» στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα μερικές ημέρες πριν.

Ολυμπιακός-Μονακό σε Live Streaming* στη Stoiximan

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε άμυνα πρωταθλητή. Είναι αυτό το είδος της άμυνας που κάνει πολλές φορές την εμφάνιση του σε αυτό το κομμάτι της σεζόν, κυρίως από έμπειρες –υψηλού ποιοτικού επιπέδου- ομάδες και στραγγαλίζει τον αντίπαλο. Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πολύ physical, κέρδισαν πολλές προσωπικές μονομαχίες μακριά από τη μπάλα αλλά παράλληλα έπαιξαν σπουδαία άμυνα επάνω σε αυτήν (πολύ αποτελεσματικό Help & recover) απενεργοποιώντας το πιο ζωτικό εργαλείο της αντίπαλης επίθεσης, την προσωπική φάση.

Είδαμε επίσης  ένα εξαιρετικό ενεργειακά παιχνίδι από τους Πειραιώτες. Το γήπεδο κόχλαζε και έσπρωχνε την ομάδα άλλωστε, ήταν προφανές. Ο Τόμας Ουόκαπ (11 πόντοι-4 κλεψίματα) και ο Σακίλ ΜακΚίσικ (12 πόντοι-3 κλεψίματα) έκαναν το ΣΕΦ να μοιάζει κατηφορικό, «σπρώχνοντας» μακριά από το ερυθρόλευκο καλάθι την επίθεση των Μονεγάσκων ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν (12 πόντοι, 3/3 εντός πεδιάς και 4/4 προσωπικές σε 13 λεπτά) την κατάλληλη στιγμή.

Ναι κόουτς Ομπράντοβιτς, η Μονακό ήταν «πολύ μονοδιάστατη» το βράδυ της Τετάρτης στο Φάληρο. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν άστοχος και ο Μπέικον απογοητευτικός. Οι Μονεγάσκοι δεν κατάφεραν να χτίσουν μια πιο μεγάλη διαφορά (παρότι είχαν την ευκαιρία) στο πρώτο, καλό τους, δεκάλεπτο (8-15 το σκορ). Ο physical χαρακτήρας της ερυθρόλευκης άμυνας πείραξε τη σκέψη τους (καμία έκπληξη) και οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά παραιτήθηκαν από νωρίς. Ο Άλφα Ντιάλο ήταν ο μοναδικός παίχτης τους που κέρδιζε προσωπικές μονομαχίες στο παρκέ (όπως είχαμε σημειώσει, ο Ντόρσεϊ έχει εμφανές πρόβλημα στο να σκοράρει επάνω του) όμως η Μονακό χρειαζόταν κάτι παραπάνω.

Μια καινούργια ημέρα, ένα διαφορετικό ματς

Το δεύτερο ματς θα είναι διαφορετικό. Άλλη ημέρα ξημερώνει, καινούργια συνθήκη έχει διαμορφωθεί. Ο Ολυμπιακός το γνωρίζει πολύ καλά. Ο αντίπαλος έχει δεχθεί το πρώτο χτύπημα και θα προσπαθήσει με κάθε κόστος να απαντήσει. Εάν η Μονακό γυρίσει στο Πριγκιπάτο με το 2-0 στην πλάτη, τα πράγματα θα είναι αντικειμενικά δύσκολα για αυτήν.

Οι Μονεγάσκοι θα είναι πιθανόν καλύτερα προετοιμασμένοι για την ατμόσφαιρα του ΣΕΦ και τη δυναμική αμυντική τακτική του Ολυμπιακού, παρουσιάζοντας έναν ίσως πιο άκαμπτο χαρακτήρα (στο πρώτο ματς «έπεσαν» πολύ εύκολα και αναφέρομαι στο συναισθηματικό κομμάτι κυρίως). Ο Ομπράντοβιτς θα βασιστεί περισσότερο στους έμπειρους παίχτες του όπως ο Βέστερμαν και  ο Ουίλ Τόμας ενώ ο Μάικ Τζέιμς θα προσπαθήσει να πάρει τη δική του ρεβάνς.

Πόντοι Ο/U, Μάικ Τζέιμς Line 16.5 επιλέγουμε το Over σε απόδοση 2.00 στη Stoiximan

Παρόλα αυτά, η πρόγνωση λέει ότι η Μονακό δύσκολα θα μπορέσει να φτάσει στα γνωστά επίπεδα παραγωγικότητας της απέναντι σε αυτήν την ελληνική άμυνα. Ο Ολυμπιακός έχει βάθος (ποιοτικός και ποσοτικό)  στα μετόπισθεν, εκτελεί πολύ σωστά τα rotations και τις συνεργασίες ενώ παράλληλα «ντύνει» όλη αυτήν του την προσπάθεια με ένα τρομακτικό πέπλο ενέργειας που καταπίνει την επίθεση.

Οι Βεζένκοφ και Σλούκας είχαν ένα ήρεμο πρώτο βράδυ και ίσως τώρα είναι η σειρά τους να ανέβουν στο πάλκο. Στην αντίπερα όχθη, ο Ομπράντοβιτς ίσως πρέπει να δώσει την ευκαιρία στον Άντζουσιτς (έχει υποβαθμίσει τον ρόλο του από τότε που ανέβαλε την τεχνική ηγεσία) ενώ είναι δεδομένο ότι περιμένει πιο πολλά από τον Μοτιεγιούνας και καλύτερη εφαρμογή των Pick & Roll-δράσεων για τον Χολ.

Ο Ολυμπιακός θα μπει στο γήπεδο με την ίδια ορμή αλλά οφείλει να είναι πιο «σοφός» και υπομονετικός γνωρίζοντας ότι η Μονακό δεν θα πέσει τόσο εύκολα αυτή τη φορά και πως η πιθανότητα εμφάνισης ενός πιο κλειστού παιχνιδιού είναι υπαρκτή.

Χάντικαπ Ολυμπιακός -3.5 και Πόντοι Under 160.5 σε απόδοση 1.95 στη Stoiximan

*Iσχύουν όροι & προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog