Κυριακή 17 Απριλίου 2022

ΓΑΣ Άμφισσας-Π.Α.Κ. 104-62

Συνέχεια στη συλλογή εμπειριών για τη φιλότιμη Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, που γνώρισε την ήττα αυτή τη φορά από τον ΓΑΣ Άμφισσας με 104-62.

Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 17 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Άμφισσας «Καμπεράκης» και ξεκίνησε στις 15:00, ενταγμένη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Ο ΓΑΣ Άμφισσας των Δημήτρη Λαλά και Νίκου Παπούλια στηριζόμενος στην εμπειρία των αθλητών του έφτασε στη νίκη, ξεπερνώντας μάλιστα τους 100 πόντους. Πλεόν έχει 3 νίκες και 5 ήττες, διεκδικώντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Θύμιος Ρήγας με 39 και Δημήτρης Βουρνούς με 23 ξεχώρισαν επιθετικά για το συγκρότημα της Φωκίδας.Η

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου έχοντας περισσότερους αθλητές στη διάθεση της, έδωσε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι. Επιθετικά προσπάθησε για το καλύτερο δυνατόν, φτάνοντας στην καλύτερη φετινή επιθετική επίδοση της, ωστόσο στο αμυντικό κομμάτι δεν κατάφερε να αποφύγει την «100αρα». Ο Γιάννης Τσάνε ξεχώρισε με 29 πόντους, προσθέτοντας μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι Ευρυτάνες έχουν 7 ήττες και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια.

Για την επόμενη (9η) αγωνιστική οι νικητές θα αντιμετωπίσουν στις 30 Απριλίου στην έδρα τους τον Πρωτέα Λαμίας, ενώ η Πανευρυτανική υποδέχεται την Ακαδημία Ιστιαίας.

 

Ενός λεπτού σιγή

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής εις μνήμην του διαιτητή Θανάση Δεσλή, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

 


Ελπίδες πρόκρισης

Ο νεοσύστατος ΓΑΣ έχει πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση ως ένας εκ των καλύτερων 4ων.

 


Πατέρας και γιός

Ο εκ των προπονητών των νικητών και τεχνικός του Απόλλωνα Λιβαδειάς (Α΄ ΕΣΚΑΣΕ) Νίκος Παπούλιας έπαιξε συμπαίχτης με τον γιό του Παναγιώτη σε μια όμορφη οικογενειακή στιγμή.

 

Άπιαστος ο Ρήγας


 

Καταπληκτική παρουσία για τον Θύμιο Ρήγα (Φωτογραφία) της Άμφισσας, που πέτυχε 39 με ένα εύστοχο 3ποντο. Ο Δημήτρης Βουρνούς έβαλε 23, «πυροβολώντας» και 5 φορές έξω από τα 6,75.

 

Ατομικό ρεκόρ Τσάνε


 

Για ένα ακόμη παιχνίδι της Πανευρυτανικής ξεχώρισε ο Γιάννης Τσάνε (Φωτογραφία), που σταμάτησε στους 29 πόντους, κάνοντας ατομικό ρεκόρ. Ο Γιώργος Λάνης τον ακολούθησε με 9.

 

3ο σερί εκτός

Η Π.Α.Κ. είχε αγωνιστεί τις δυο προηγούμενες εβδομάδες σε Βοιωτία και Εύβοια και αυτή τη φορά ταξίδεψε στη Φωκίδα.

 

Είχε 10αδα

Η Κατερίνα Μπαλωμένου είχε αυτή τη φορά 10 αθλητές στη διάθεση της, με τον νεαρό Αλέξανδρο Γεμενή να κάνει ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα.

 

Ανταγωνιστική στο 1ο

Η Π.Α.Κ. πάλεψε φιλότιμα στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι πιο έμπειροι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 27-15.

 

Ξέφυγαν στους 19

Οι παίχτες των Λαλά-Παπούλια με ένα επιμέρους 22-15 έκλεισαν το α΄ μέρος με 49-30 και έγιναν το απόλυτο φαβορί για την τελική επικράτηση.

 

Στο ίδιο έργο

Ανάλογη ήταν και η συνέχεια στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο ΓΑΣ έφτασε στο 80-51. Το επιμέρους σκορ ήταν 31-21 υπέρ του. Αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο Γιάννης Κουδουνάς της Π.Α.Κ.

 

«100αρα» νικητών

Το τελικό 104-62 έφερε το 3ο «ροζ» φύλλο αγώνος στην Άμφισσα απέναντι στην μαχητικότατή Πανευρυτανική. Το επιμέρους σκορ της 4ης περιόδου ήταν 24-11.

 

Τα δεκάλεπτα

27-15, 49-30, 80-51, 104-62

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΑΣ Άμφισσας (Δημήτρης Λαλάς& Νίκος Παπούλιας): Παπούλιας Π. 6, Γκιουβέτσης, Ρενέσης 16, Ρήγας 39(1), Κουτονιάς 7, Παπούλιας Ν. 8(1), Βενετσάνης 2, Βουρνούς 23(5), Λαλάς 3(1)

 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης Π. 8, Ρουμελιώτης Β. 3(1), Γεμενής Α., Κουδουνάς 8(2), Χαντζόπουλος, Τσάνε 29, Ανδρεάκης 5(1), Λάνης 9, Κολλημένος, Γεμενής Γ.

 

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Νίκος Βιορές (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Παναγιώτης Αντωνίου-Παύλος Παύλου-Ελένη Δρίβα (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 












Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος