Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Αίολος-Ποταμιά 1-0

Με τέρμα του Δημήτρη Ρούσση στο 68΄ ο Αίολος νίκησε την Ποταμιά με 1-0 και έκανε το νταμπλ, επικρατώντας της Ποταμιάς με 1-0

Ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3.30 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από χαμηλή θερμοκρασία με διαστήματα βροχόπτωσης και παρουσία περίπου 50 με 70 θεατών.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα έδειξε για ακόμη μια φορά ότι φέτος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του νομού Ευρυτανίας, φτάνοντας στο νταμπλ. Με πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξει το μηδέν και προσεκτικές επιλογές, έφτασε στην επικράτηση. Το νικητήριο τέρμα σημείωσε ο στόπερ Δημήτρης Ρούσσης στο 68΄, ενώ στο 39΄ είχε και δοκάρι με τον Άγγελο Παχή.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη έκλεισε την σεζόν με άσχημο τρόπο, χάνοντας και τον δεύτερο στόχο της. Παρότι είχε συνοχή και βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το ματς του δεύτερου γύρου με τον Αίολο δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι. Δεν κατάφερε να φανεί απειλητική, παρότι έφτασε στην αντίπαλη περιοχή έκανε ελάχιστες τελικές προσπάθειες.

Mε αυτό το ματς ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος στην Ευρυτανία. Ακολουθούν τα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική για τον Αίολο, τα οποία αρχίζουν στις 8 Μαΐου.

 

Με ψιλόβροχο και κρύο

Ο τελικός έγινε κάτω από χαμηλή θερμοκρασία για την εποχή, ψιλόβροχο και παρουσία περίπου 50 με 70 θεατών.

 



Παρουσία Αντιδημάρχου

Τον τελικό παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Γιάννης Σβερώνης και υπεύθυνος για τον τομέα αθλητισμού του Δήμου μας. Από πλευράς ΕΠΣ Ευρυτανίας τον αγώνα παρακολούθησαν οι : Γιώργος Παπαντζίμας (Πρόεδρος), Νίκος Δροσίνης, Παναγιώτης Κολλημένος, Δημήτρης Αθανασόπουλος και Ηλίας Γκαλιμάνης, καθώς και ο επί σειρά ετών Γενικός Γραμματέας της ένωσης μας Διονύσης Βονόρτας και υπάλληλος της ΕΠΣΕ Γιάννης Βονόρτας.

 


Φέτος έγινε

Το ζευγάρι Αίολος-Ποταμιά επρόκειτο να τεθεί αντιμέτωπο και το 2020 και το 2021 στον τελικό. Ο πρώτος εξ αυτών κρίθηκε στην κληρωτίδα υπέρ των Μεγαλοχωριτών, ενώ ο δεύτερος δεν διεξήχθη, καθώς δεν αναδείχτηκε κυπελλούχος.

 

«Άρωμα» Super League


 

Ο ρέφερι της Super League 1 Γιώργος Τζοβάρας (Φωτογραφια) από την Φθιώτιδα σφύριξε το παιχνίδι, χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες.

 

8ο κύπελλο

Ο Αίολος κατέκτησε το 8ο κύπελλο Ευρυτανίας της ιστορίας του, καθώς και το 2ο του «νταμπλ», μετά από αυτό το 2015. Αντίθετα οι Μεγαλοχωρίτες έμειναν στα 3 κύπελλα.

 

Ο τέως Πρόεδρος

Τον αγώνα παρακολούθησε ο τέως Πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας Κώστας Σακελλάρης.

 


Χωρίς τίτλο

Η Ποταμιά φέτος δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποιο τρόπαιο, τερματίζοντας 2η και στις δυο διοργανώσεις. Ηττήθηκε για 4η φορά την ίδια αγωνιστική σαιζόν από τον Αίολο.

 

Α΄ Μέρος

 

Ευχές των Προέδρων

Πριν την έναρξη του τελικού οι ποδοσφαιριστές των ομάδων και η διαιτητική ομάδα δέχτηκαν τις ευχές για καλόν αγώνα από τους Πρόεδρους Γιώργο Παπαντζίμα(ΕΠΣΕ), Κώστα Σιταρά (Αίολο) και Δημήτρη Νάσιο (Ποταμιά).

 



Χωρίς ρυθμό

Το πρώτο μέρος δεν είχε καλό ρυθμό και ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0).

 

Αναγκαστική Κατσαρή


 

Η Ποταμιά έχασε στο 21΄ λόγω τραυματισμού τον μέσο Χρήστο Κατσαρή, με τον Κώστα Κουτσουπιά να τον αντικαθιστά.

 


Δοκάρι με Παχή


 

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο σημειώθηκε στο 39΄ όταν ο Άγγελος Παχής από μακρινή απόσταση σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιώργου Καλύβα.

 


Οι καλύτερες φάσεις

15΄: Εκτέλεση φάουλ του Ρούσση Κ. πέρασε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.

25΄: Ο Παχής έκανε έξοχη ατομική ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε διαγώνια άουτ από το δεξί δοκάρι.

28΄: Ο Μπόνιας άνοιξε στον Χρυσικό που σέντραρε από δεξιά και ο Ξαγάρας απέκρουσε προς τα πίσω, με την μπάλα να φεύγει κόρνερ λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Μπόνιας και η κεφαλιά του Ρούσση Δ. αποκρούστηκε από αμυντικό προ της γραμμής.

31΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φαουλ και η κεφαλιά του Ρούσση Δ. έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.

39΄: Μακρινό σουτ του Παχή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Καλύβα.

 

Β΄ Μέρος

 

Πιο φρέσκος ο Αίολος

Η ομάδα του Αίολου έδειξε πιο φρέσκια και πιο ξεκούραστη στο δεύτερο μέρος και έφτασε στην επικράτηση με 1-0

 

Το καθοριστικό τέρμα


 

Το γκολ που έκρινε τον τελικό σημειώθηκε στο 68΄, όταν ο Άγγελος Παχής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Γιώργος Καλύβας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και στην επαναφορά ο Δημήτρης Ρούσσης (Φωτογραφία) με κοντινό σουτ έκανε το 1-0.

 




Οι καλύτερες φάσεις

53΄: Σουτ του Σταμούλη Κ. εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Κοκονδύνης.

66΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και μετά από λάθος στην άμυνα της Ποταμιάς ο Χρυσικός από κοντά σούταρε άουτ.

68΄: Εκτέλεση φάουλ του Παχή από δεξιά απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Καλύβας και στην επαναφορά ο Ρούσσης Δ. με κοντινό σουτ πήρε το «ριμπάουντ» και έκανε το 1-0.

90΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Μάρκη πέρασε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.

 

Κίτρινες Κάρτες

Μισύρης, Λέρης, Πλεξίδας

 

Δικαριθέντες

Αίολος: Ρούσσης Δ., Ζαραβέλης, Παχής

Ποταμιά: Αθανασόπουλος, Φαρμάκης

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κοκονδύνης, Φούκας, Μισύρης, Ζαραβέλης, Αδάμ(78΄ λ.τρ. Καλύβας Τ.), Πιστιόλης(67΄ Μάρκης), Μπόνιας(86΄ Σκοπέτος), Ρούσσης Δ., Ρούσσης Κ., Παχής, Χρυσικός Π.

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας Γ., Αθανασόπουλος, Μπουμπουρής, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κατσαρής(21΄ λ.τρ. Κουτσουπιάς Κ.), Καβαλάρης(78΄ Ηλιάδης), Κουτσουπιάς Θ., Σταμούλης Κ., Λέρης, Πλεξίδας(65΄ Γουλέτας)

 

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

4ος Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος