Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Κ17: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φωκίδας 1-2

Δεν χαμογέλασε στο φινάλε του ομίλου η ενωσιακή ομάδα κάτω των 17 της ΕΠΣ Ευρυτανίας, η οποία γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 1-2 από την αντίστοιχη της ΕΠΣ Φωκίδας.

Η συνάντηση διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ξεκινώντας στις 15:30, κάτω από αρκετά καλές καιρικές συνθήκες. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ17.

Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνίου πραγματοποίησε επιθετικά το καλύτερο της παιχνίδι, το οποίο δεν ήταν αρκετό να της χαρίσει έναν ακόμη βαθμό. «Κυνηγούσε» στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού το σκορ και μείωσε δέκα λεπτά πριν τη λήξη με τον Γιάννη Πιστιόλη. Τελικά δεν τα κατάφερε και έμειναν στον έναν βαθμό.

Η Φωκίδα του Παναγιώτη Καραχρήστου έφυγε από το Καρπενήσι με το «διπλό», τελειώνοντας ιδανικά μια από τις καλύτερες της σαιζόν σε ενωσιακό πρωτάθλημα. Αποτέλεσε έναν αρκετά δύσκολο αντίπαλο για όλους και οι φετινές της εμφανίσεις και η προσπάθεια της αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για αντίστοιχες ΕΠΣ παρόμοιας δυναμικής.

Οι δυο Ενώσεις ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο πρωτάθλημα. Η Ευρυτανία είχε 1 πόντο και η Φωκίδα έφτασε τους 8 βαθμούς.

 

Ευρυτανικής καταγωγής


 

Και τα δυο παιχνίδια σφύριξε ο Παναγιώτης Χουλιάρας (Φωτογραφία) από τον ΣΔΠ Φθιώτιδας. Έχει καταγωγή από τα Πετράλωνα Ευρυτανίας.

 

Έμεινε στον 1

Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Αντωνίου παρά την πολύ καλή της εμφάνιση παρέμεινε στον 1 βαθμό (1 ισοπαλία, 6 ήττες και τέρματα 2-29), μαζί με τη γειτονική Φθιώτιδα. Στα εντός έδρας της ματς παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο, ενώ η παρουσία της ΕΠΣΕ και στις δυο κατηγορίες και μόνο παρά τις αντιξοότητες συνιστά από μόνη της επιτυχία.

 


Ονειρική χρονιά

Η Φωκίδα έκανε καταπληκτική σαιζόν, τερματίζοντας στην 4η θέση μαζί με την Καρδίτσα, έχοντας απολογισμό 8 πόντους (2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες και τέρματα 8-12). Ο επί σειρά ετών προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Καραχρήστος κάνει εξαιρετική δουλειά.

 


Προβάδισμα Φωκίδας


 

 

 

 

 

 

Στο 17ο λεπτό η Φωκίδα προηγήθηκε με χτύπημα πέναλτι του Ηλία Σταυρόπουλου (Φωτογραφία αριστερά). Στην παράβαση υπέπεσε ο Άγγελος Ρεσίτης, ανατρέποντας τον Γιάννη Πέρβελη.

Ο αρχηγός Γιώργος Μαντζώρος (Φωτογραφία δεξιά) στο 38΄, πρώτος σκόρερ της Φωκίδας στο μίνι πρωτάθλημα με ωραία προσπάθεια και σουτ σημείωσε ο 0-2.

 



Έχασε πέναλτι


 

Η Φωκίδα έχασε πέναλτι στα μισά της επανάληψης. Ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Δροσίνης ανέτρεψε τον Γιώργο Μαντζώρο, με τον κ. Χουλιάρα να υποδεικνύει για δεύτερη φορά την εσχάτη των ποινών. Ο Ανδρέας Πάζας (Φωτογραφία) ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά σούταρε πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.

 


Μείωση Πιστιόλη


 

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 80΄ με άψογο σουτ του Γιάννη Πιστιόλη (Φωτογραφία) μετά τη σέντρα του Κώστα Σερπάνου. Οι δυο ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στον Αίολο. Λίγο αργότερα ο αρχηγός της Ευρυτανίας είδε το σουτ του να καταλήγει εκατοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της Φωκίδας. Δοκάρι είχε στη συνέχεια ο Λύτρας των φιλοξενούμενων.

 



Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Δροσίνης, Κελεσίδης, Τσιάρας, Καρδαμπίκης, Κοτρώνης, Σταμούλης, Παρούτσας, Γραβιάς, Μουρτογιάννης, Πιστιόλης, Ρεσίτης (Σερπάνος, Διαμαντής,, Μπομποτσιάρης, Κουτούμπας)

 

Φωκίδα (Παναγιώτης Καραχρήστος): Ρομβοτσάνος, Κουτούλας, Κουβέλης, Λιακώνης, Φουσέκης, Μαντζώρος, Τσακίρογλου, Σταυρόπουλος, Πάζας, Πέρβελης (Τσίντζηρας, Νικολόπουλος, Λύτρας, Σέχου)

 

Διαιτητής: Παναγιώτης Χουλιάρας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

1ος Βοηθός: Νικηφόρος Φαρμάκης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

2η Βοηθός: Μαρία Πολυμέρου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

 








































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος