Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Παμπαίδες: Γ.Σ. Άτλας-Αναγέννηση Λαμίας 107-60

Καταπληκτικό ξεκίνημα για την ομάδα παμπαίδων του Άτλαντα, η οποία συνέτριψε με το εντυπωσιακό 107-60 την αντίστοιχη της Αναγέννησης Λαμίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, εκκινώντας στις 15:30. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία αρκετών θεατών.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη έπαιξε πολύ όμορφο μπάσκετ και δείχνει ικανός να πρωταγωνιστήσει στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα. Παρότι οι περισσότεροι αθλητές του αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε επίσημο ματς μόνο αγχωμένοι δεν εμφανίστηκαν, προσφέροντας σκορ και θέαμα. Παναγιώτης Γεωργαλής και Νίκος Καρέτσος σταμάτησε στους 20 πόντους.

Η Αναγέννηση του Μπράιαν Κουίν έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, αντιμετωπίζοντας εκτό έδρας έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Πρώτος σκόρερ για το Λαμιώτικο συγκρότημα ήταν ο Γαλανός με 22 πόντους.

Για την επόμενη (2η) αγωνιστική οι Ευρυτάνες θα παίξουν στη Λαμία με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, ενώ η Αναγέννηση αντιμετωπίζει τον Πρωτέα.

 

«Κόκκινη» κερκίδα

Οι Καρπενησιώτες είχαν την υποστήριξη των φιλάθλων τους, που δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα. Εκδρομείς υπήρξαν και από τη Λαμία, γεμίζοντας το κλειστό γυμναστήριο.

 


2ο Χουσιάδα

Ο ρέφερι Θανάσης Χουσιάδας είχε διευθύνει το πρωί της ίδιας ημέρας στη Λαμία τη συνάντηση παίδων ΑΣΕ Μπούκαλη-Τελεθριακός, που έληξε με 55-42.

 


Σταμάτησαν στους 20



 

 

 

 

 

 

Παναγιώτης Γεωργαλής (Φωτογραφία αριστερά) και Νίκος Καρέτσος (Φωτογραφία δεξιά) σκόραραν 20 πόντους για τον Άτλαντα. Ο πρώτος πέτυχε και 1 3ποντο. Παναγιώτης Γεωργαλής και Παντελής Κατσιάρης είχαν συμμετοχές και με την εφηβική ομάδα του Γυμναστικού, ενώ ο Γεωργαλής πήρε το «βάπτισμα του πυρός» και στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ ανδρών. Με 19 ακολούθησε ο πολύ καλός στο ντεμπούτο του Δημήτρης Κουτσοκωστας, με όλα τα παιδιά να κάνουν εξαιρετική εμφάνιση. 

 

Πολύ καλός ο Άτλας

Αρκετά καλή και με μέλλον η «φουρνιά» των αθλητών 2007-2009 για τους γηπεδούχους και απόδειξη της δουλειάς που γίνεται από τους προπονητές Δημήτρη Λερογιάννη, Βασίλη Δόση και Γιάννη Χαλκιά.

 

Παρουσία Σαμαντά& Κουμπούρα

Από τον πάγκο του Άτλαντα παρακολούθησε τις προσπάθειες της ομάδα ο Άγγελος Σαμαντάς, εκ των πρωτεργατών του συλλόγου και επί σειρά ετών προπονητής του. Τα τελευταία χρόνια διαμένει στην Αθήνα. Από πλευράς Αναγέννησης παρών ήταν στον πάγκο ο Κώστας Κουμπούρας, τεχνικός των ανδρών που συμμετέχουν στη Γ΄ Εθνική.

 



Ο γιος του Τσακωνίτη


 

Με την ομάδα παμπαίδων της Αναγέννησης αγωνίζεται ο Δημήτρης Τσακωνίτης, γιός του Χρήστου Τσακωνίτη, παλαιού άσου Εθνικών κατηγοριών.

 

Πρώτος ο ψηλός


 

Για την Αναγέννηση ο Παναγιώτης Γαλανός (Φωτογραφία) σημείωσε 22 πόντους, ενώ ο Βαγγέλης Μίχος ακολούθησε με 12 και 2 εύστοχα 3ποντα.

 

5 8λεπτα

Το παμπαιδικό πρωτάθλημα διεξάγεται σε 5 8λεπτα. Το ημίχρονο ολοκληρώνεται μετά τη λήξη της 3ης περιόδου.

 


Κυρίαρχος ο Άτλας

Από το πρώτο κιόλας 8λεπτο ο Άτλας ήταν εξαιρετικός, προηγούμενος με τη λήξη του ημιχρόνου με +27 (65-38).

 

Τα 8λεπτα

19-12, 43-27, 65-38, 88-45, 107-60

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Κακαβιάς 2, Μπουμπουρής 4, Ανδρέου 14, Καψάλης 9, Μπεχλιούλης 6, Γεωργαλής 20(1), Κουτσοκώστας 19(1), Κατσιάρης 9, Πιστιόλης 4, Καρέτσος 20

 

Αναγέννηση Λαμίας (Μπράιαν Κουίν): Κοτσιμπός, Ζαφείρης, Αγγελής 2, Αλεξόπουλος, Μίχος 12(2), Τσακωνίτης 11, Πασπαλής 8, Γαλανός 22, Αδάμ, Μηλόπουλος 5

 

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής

 
























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος