Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Ποταμιά-Ακαδημία 0-0

Με σωρεία χαμένων ευκαιριών Ποταμιά και Ακαδημία προσέφεραν έναν ενδιαφέροντα αγώνα, ο οποίος τα είχε όλα, εκτός από γκολ (0-0).

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στο πλαίσιο  της 9ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, υψηλή θερμοκρασία για την εποχή και παρουσία περίπου 30 θεατών.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη παρατάχτηκε με πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών, συμπλήρωσε με δυσκολία ενδεκάδα και δεν μπόρεσε να επιστρέψει στις νίκες. Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν δυο δοκάρια σε προσπάθειες του Κώστα Σταμούλη (23΄,88΄).

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα έκανε εξαιρετική εμφάνιση, όμως σπατάλησε πολλές ευκαιρίες  «αγγίζοντας» το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Οι πιτσιρικάδες για ένα ακόμη ματς ήταν νικητές των εντυπώσεων και απέσπασαν και έναν βαθμό, από μια ομάδα που τους είχε κερδίσει σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Την επόμενη (10η) και τελευταία αγωνιστική η Ποταμιά θα αγωνιστεί με τον ΑΠΟΚ, ενώ η Ακαδημία θα παίξει με την ΑΕΚ. Η Ποταμιά έφτασε τους 13 βαθμούς και θα τερματίσει 2η, ενώ η Ακαδημία είναι 3η με 8.

 

Ηλιόλουστο μεσημέρι

Ο αγώνας έγινε κάτω από υψηλή θερμοκρασία για την εποχή, όμως τον παρακολούθησαν λιγοστοί φίλαθλοι.

 


Απουσίες Ποταμιάς

Η Ποταμιά είχε αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών της και δεν κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες. Μάλιστα «επιστρατεύτηκε» μετά από καιρό ο Γιάννης Ζαλοκώστας.

 

Μπύρος αντί Δροσίνη


 

Ο δεύτερος βοηθός Γιώργος Δροσίνης αντικαταστάθηκε από τον Σπύρο Μπύρο (Φωτογαφία).

 

Ελπίζει με νίκη ΑΠΟΚ

Η Ποταμιά συνεχίζει να έχει ελπίδες για την διεξαγωγή Play Off μόνο σε πιθανή νίκη αύριο του ΑΠΟΚ κόντρα στον Αίολο. Στόχος των Μεγαλοχωριτών είναι ο τελικός κυπέλλου, ο οποίος θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν την Κυριακή 10 Απριλίου.

 

Πρώτος βαθμός κόντρα σε Ποταμιά

Η ισοπαλία της Ακαδημίας έχει ιστορική σημασία, αφού στις προηγούμενες αναμετρήσεις η ομάδα μετρούσε μόνο ήττες με την ισχυρή και έμπειρη Ποταμιά.

 

Νέο δελτίο

Στον πάγκο της Ακαδημίας κάθισε ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, γεννηθείς το 2007, ο οποίος αποτελεί νέο δελτίο στην ομάδα των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα.

 

Α΄ Μέρος

 

Χωρίς γκολ

Παρότι δημιουργήθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς γκολ (0-0).

 

Αρχή με δυο τετ α τετ



 

 

 

 

 

 

Η Ακαδημία απείλησε για πρώτη φορά στο ματς έχοντας δυο τετ α τετ. Πρώτα στο 5΄ ο Γιώργος Κελεσίδης (Φωτογραφία Αριστερά) νικήθηκε από τον Γιώργο Καλύβα και εν συνεχεία στο 12΄ ο Αλέξανδρος Κοτρώνης (Φωτογραφία Δεξιά) πλάσαρε άουτ.

 



Δοκάρι Κ. Σταμούλη


 

Η Ποταμιά έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 23΄ να προηγηθεί όταν το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κώστα Σταμούλη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια ο Κώστας Κελεσίδης απέκρουσε πάνω στην γραμμή σωτήρια.

 


Οι καλύτερες φάσεις

5΄: Ο Παρούτσας έβγαλε τον Κελεσίδη Γ. τετ α τετ με τον Καλύβα Γ. , πλάσαρε και ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς απέκρουσε.

12΄: Ο Μουρτογιάννης έβγαλε τον Κοτρώνη, μόνο απέναντι στον Καλύβα Γ., ο οποίος πλάσαρε άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

23΄: Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Σταμουλη Κ. χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια ο Κελεσίδης Κ. απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή.

28΄: Ο Σταμούλης Κ. έδωσε στον Χρυσικό, που πλάσαρε και ο Νικοπολίδης απέκρουσε.

35΄: Εκτέλεση φάουλ του Καραντάνα πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των αντιπάλων του.

37΄: Προσωπική ενέργεια του Μουρτογιάννη και πλασέ του ίδιου κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.

39΄: Ατομική ενέργεια του Κελεσίδη Γ. και πλασέ έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.

44΄: Σουτ του Χρυσικού εκτός περιοχής απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ακαδημίας.

 

Β΄ Μέρος

 

Πάνω-Κάτω

Ανοιχτό παιχνίδι έγινε στο δεύτερο 45λεπτο με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, όμως ούτε και σε αυτό το διάστημα, σημειώθηκε κάποιο γκολ.

 

Χαμένες ευκαιρίες


 

Οι νεαροί της Ακαδημίας έχασαν και στο δεύτερο μέρος σημαντικές στιγμές για το γκολ. Ο Αλέξανδρος Κοτρώνης σε ένα δίλεπτο 58΄,59΄ νικήθηκε από τον Γιώργο Καλύβα, ενώ σημαντικές στιγμές για γκολ είχε και στο 71΄, 78΄ με τον Κώστα Παλαιολόγο (Φωτογραφία). Καίριες επεμβάσεις για τον τερματοφύλακα των «πορτοκαλί» Γιώργο Καλύβα.

 



Νέο δοκάρι

5 λεπτά πριν το φινάλε η Ποταμιά «άγγιξε» το γκολ όταν μετά την μεταβίβαση του Ηλία Σαπούνη το σουτ του Κώστα Σταμούλη σταμάτησε στην ρίζα της δεξιάς δοκού της Ακαδημίας.

 


Οι καλύτερες φάσεις

51΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Σταμούλη Κ. έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.

58΄: Ο Κελεσίδης Γ. τροφοδότησε τον Κοτρώνη, που πλάσαρε από κοντά και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

59΄: Ο Ρουμελιώτης έβγαλε τον Κοτρώνη απέναντι στον Καλύβα, με τον παίκτη της Ακαδημίας να πλασάρει και ο γκολκίπερ της Ποταμιάς να αποκρούει σε κόρνερ.

68΄: Ο Σταμούλης Κ. έδωσε στον Κατσαρή, ο οποίοςσούταρε εκτός περιοχής μόλις άουτ από το αριστερό «Γ».

70΄: Ο Κουτσουπιάς Θ. έδωσε στον Σταμούλη Κ., που πλάσαρε και ο τερματοφύλακας της Ακαδημίας μπλόκαρε.

71΄: Ο Κελεσίδης Κ. έκανε την μπαλιά, ο Παλαιολόγος έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε και ο Καλύβας μπλόκαρε.

73΄: Ο Μουρτογιάννης βρήκε τον Παλαιολόγο που ελίχτηκε και από καλή θέση σούταρε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

78΄: Ο Παλαιολόγος έκλεψε την μπάλα έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ που πέρασε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.

80΄: Ο Κελεσίδης Γ. πάσαρε στον Ρουμελιώτη, ο οποίος πλάσαρε και ο Καλύβας μπλόκαρε.

84΄: Ο Σταμούλης Κ. σέντραρε από αριστερά, ο Νικοπολίδης απέκρουσε και στην συνέχεια το πλασέ του Ζαλοκώστα έδιωξε ο Κελεσίδης Κ.

85΄: Ο Σαπούνης έκανε την μπαλιά και το σουτ του Σταμούλη Κ. κατέληξε στην ρίζα της δεξιάς δοκού της Ακαδημίας.

 

Κίτρινες Κάρτες

Σαπούνης

 

Δικαριθέντες

Ποταμιά: Καλύβας Γ., Χρυσικός

Ακαδημία: Κοτρώνης, Παλαιολόγος, Κελεσίδης Γ., Κελεσίδης Κ.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας Γ., Σαπούνης, Γκορόγιας Γ.(51΄ Μαντζιούτας), Μπουμπουρής, Κουτσουπιάς Κ., Κατσαρής, Σταμούλης Κ., Σταμούλης Θ., Κουτσουπιάς Θ., Χρυσικός, Ζαλοκώστας Ι.

 

Ακαδημία (Χρήστος Καλαμπάκας & Δημήτρης Αντωνίου): Νικοπολίδης, Κελεσίδης Κ., Ρεσίτης(57΄ Καραγιάννης), Καραντάνας, Μπίκας Β., Γραβιάς(40΄ Καρδαμπίκης), Παρούτσας(57΄ Ρουμελιώτης), Κελεσίδης Γ., Κοτρώνης, Μουρτογιάννης, Παλαιολόγος

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος