Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Σάμος Futsal-Καρπενήσι Futsal 1-14

Αποφασισμένο και προσηλωμένο στον στόχο του το εντυπωσιακό Καρπενήσι Futsal, που κέρδισε με 1-14 τη Σάμος Futsal και βρίσκεται από το πρώτο κιόλας παιχνίδι στο Final 4 ανόδου.

Ο πρώτος προημιτελικός της Futsal League διεξήχθη την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στο γήπεδο Βαθέος Σάμου και άρχισε στις 12.

Η Σάμος Futsal του Θοδωρή Μιχαλόπουλου παρουσίασε αρκετά αμυντικά κενά και δεν κατάφερε να δυσκολέψει τους Ευρυτάνες. Η παρουσία των νησιωτών στο φετινό πρωτάθλημα κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, καθώς η πρόκρισης τους στην 8αδα δικαιώνει την πολύ καλή προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον σύλλογο.

To Καρπενήσι Futsal του Δημήτρη Αντωνίου έκανε σπουδαία εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, ξεπερνώντας εύκολα τα εμπόδια του φιλότιμου αντιπάλου. Ο Χρήστος Λέρης με 5 γκολ και ο Άλεξ Μπακαλίδης με 4 τέρματα ξεχώρισαν στο επιθετικό κομμάτι, με όλους τους ποδοσφαιριστές των νικητών να κάνουν πολύ καλή εμφάνιση, που είχε ως αποτέλεσμα την 7η συνεχόμενη νίκη.

Ο επαναληπτικός αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι το Σάββατο 26/2 και θα έχει τυπική διαδικασία.

 

Διαδικαστική ρεβάνς

Το σκορ του πρώτου αγώνα «κλείδωσε» ήδη την πρόκριση υπέρ του Καρπενησίου και η ρεβάνς είναι καθαρά τυπικού χαρακτήρα. Το Final 4 θα διεξαχθεί το διήμερο 12 και 13 Μαρτίου και την απευθείας άνοδο στη Futsal Super League κατακτά ο πρωταθλητής.

 

Ζωντανή μετάδοση

Το παιχνίδι μεταδόθηκε διαδικτυακά ζωντανά από το samosports και τον Νίκο Οικονόμου στην περιγραφή. Μάλιστα ο κ. Οικονόμου κατάγεται από την Φλωριάδα Άρτας και είχε αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής πριν από πολλά χρόνια κόντρα στη Δόξα Ραπτοπούλου.

 


Με 10μελη αποστολή

Οι Ευρυτάνες ταξίδεψαν για μια ακόμη φορά με οργανωμένη μετακίνηση και το GFK Travel του Γιώργου Φαρμάκη. Διανυκτέρευσαν το βράδυ του Σαββάτου (19/2) κοντά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ταξίδεψαν την Κυριακή αεροπορικώς. Ο Δημήτρης Αντωνίου συμπεριέλαβε 8 αθλητές στη διάθεση του, ενώ επικεφαλής της ήταν ο Δημήτρης Κολλημένος.

 


 

Πρώην βοηθός S.L.


 

Ο εκ των διαιτητών του παιχνιδιού Σταύρος Σίπκας (Φωτογραφία) έχει διατελέσει βοηθός διαιτητή Super League στο κλασικό ποδόσφαιρο.

 

Μικρές διαστάσεις

Το κλειστό γυμναστήριο του Βαθέος είναι αρκετά μικρό στις διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου, συγκριτικά με άλλα γήπεδα που έχει αγωνιστεί το Καρπενήσι.

 

Ξεχώρισε ο Κάρσας


 

Από πλευράς Σάμου ο Τέο Κάρσας (Φωτογραφία) ήταν ο κορυφαίος τους σε αυτό το ματς, σκοράροντας το μοναδικό της γκολ, ενώ είχε και τρία δοκάρια.

 

Εξαιρετική προσπάθεια


 

Οι νησιώτες κάνουν τη δική τους αξιόλογη προσπάθεια στη σάλα τα τελευταία χρόνια, που τους έφερε μάλιστα την πρόκριση στους «8» μετά την κατάληψη της 4ης θέση του 1ου Ομίλου. Προπονητής τους είναι ο Θοδωρής Μιχαλόπουλος με βοηθό τον Ευριπίδη Γεροντή. Στην Προεδρία βρίσκεται ο Νάσος Σβαρνιάς, ο οποίος διαμένει στην Αγγλία για επαγγελματικούς λόγους, ενώ ιθύνων νους του συλλόγου είναι ο Δημήτρης Δαγκλής (Φωτογραφία). Σημειωτέον η Σάμος, που δεν έχει συμπληρώσει 5 χρόνια «ζωής» θα υποδεχτεί στους «8» του κυπέλλου τον νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ-Παναθηναϊκός σε ένα ιστορικό για αυτήν ματς.

 

Άψογη φιλοξενία

Οι Καρπενησιώτες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία των ανθρώπων της Σάμου.

 

Ασταμάτητος και στους «8»


 

Τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην κανονική διάρκεια δικαιολόγησε με το παραπάνω ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία), ο οποίος πρόσθεσε πέντε γκολ στο ενεργητικό του.

 

«Φορμαρισμένο» το Καρπενήσι

Οι Καρπενησιώτες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, συνεχίζοντας με κεκτημένη φορά από τον 2ο γύρο. Δέχτηκαν ξανά μόλις ένα τέρμα, με τον τερματοφύλακα Γιώργο Καλύβα να βρίσκεται και αυτός σε πολύ καλή κατάσταση, όπως και η αμυντική γραμμή των νικητών.

 

Καταιγισμός τερμάτων


 

 

 

 

 

 

 

Οι παίχτες του Δημήτρη Αντωνίου προηγήθηκαν με 0-7 στο α΄ μέρος. Ο Χρήστος Λέρης πέτυχε το 0-1 στο 3΄, ενώ ο Άλεξ Μπακαλίδης στο 4΄ μετά την έξοχη μπαλιά του Βαγγέλη Αθανασόπουλου, που διεκδικεί την «πατρότητα» του γκολ. Ο Χρήστος Λέρης στο 5΄ και στο 10΄ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4. Με γκολ των: Βαγγέλη Αθανασόπουλου (Φωτογραφία αριστερά) στο 11΄, Άλεξ Μπακαλίδη στο 15΄ και Γιώργου Πλεξίδα (Φωτογραφία δεξιά) στο 16΄ διαμορφώθηκε το 0-7.

 





Ακόμη 7 γκολ



 

Με το τελικό 1-14 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση. Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία αριστερά) έφτασε τα 4 τέρματα, καθώς σκόραρε στο 22΄ και στο 26΄ για το 0-8 και το 0-9 αντίστοιχα, το ένα εξ αυτών με υπέροχο σόλο και «λόμπα». Ο Τέο Κάρσας μείωσε σε 1-9 στο 26΄. Με τέρματα των: Γιάννη Τσούκα (Φωτογραφία κέντρο) στο 27΄, Άγγελου Παχή (Φωτογραφία δεξιά) στο ίδιο λεπτό, δυο ακόμη του Χρήστου Λέρη στο 36΄ και του Γιάννη Τσούκα στο 37΄ «γράφτηκε» το 1-14.

 




Κίτρινες Κάρτες

Καλύβας, Αθανασόπουλος

 

Συνθέσεις Ομάδων

Σάμος Futsal (Θοδωρής Μιχαλόπουλος): Ζαχαριόγλου, Δαγκλής, Κανιάς, Δημητρίου, Κάρσας (Γυμνόπουλος, Γουδέλης, Τσέτσος, Σεχάι, Διόμης, Ηλιάδης, Τζουραμάνης)

 

Καρπενήσι Futsal (Δημήτρης Αντωνίου): Καλύβας, Παχής, Λέρης, Αθανασόπουλος, Μπακαλίδης (Τσούκας, Πλεξίδας, Γυφτομήτρος)

 

Διαιτητές: Σταύρος Σίπκας& Αλίκη Ρίγλη

Χρονομέτρης: Μαριαλένα Χατζηκωνσταντή

 



































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος