Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Στο 2ο γύρο έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλητές μπάσκετ που πήραν μεταγραφή


Η ΕΣΚΑΣΕ υπενθύμισε σήμερα με ανακοίνωση της, πως σύμφωνα με την απόφαση της ΕΟΚ, οι αθλητές που πήραν μεταγραφή στην περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο β’ γύρο των πρωταθλημάτων, ενώ το παράδοξο είναι πως το ίδιο ισχύει ακόμα και σε πρωταθλήματα που δεν έχουν ξεκινήσει, όπως για παράδειγμα η Γ’ ΕΣΚΑΣΕ!

Εκεί, αθλητής που μεταγράφηκε από ομάδα π.χ. Β’ ΕΣΚΑΣΕ, θα πρέπει να περιμένει περίπου δύο μήνες για να τελειώσει ο πρώτος γύρος ενός πρωταθλήματος που στους δύο από τους τρεις ομίλους, όπως είναι η Γ’ ΕΣΚΑΣΕ, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει!

H ανακοίνωση της ΕΣΚΑΣΕ: ”Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την 205/19/01/2022, επιστολή της ΕΟΚ, αθλητές που εντάχθηκαν στο σωματείο σας, με μεταγραφή, του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022, έχουν δικαίωμα συμμετοχής, στους αγώνες του 2ου γύρου των αγωνιστικών σας υποχρεώσεων.

Επισημαίνουμε πως στους αναβληθέντες αγώνες του 1ου γύρου, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν, μετά την έναρξη του 2ου γύρου, ισχύει η προαναφερόμενη οδηγία της ΕΟΚ.

Η μη συμμόρφωση με την οδηγία αυτή, επισύρει την προβλεπόμενη ποινή, για αντικανονική συμμετοχή αθλητή.

Όσο αφορά τη Γ’ κατηγορία ανδρών, που οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις άρχισαν στις 29-30 Ιανουαρίου 2022, νοείται ότι οι τυχόν μεταγραφέντες αθλητές του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, δεν δικαιούνται να αγωνιστούν στους αγώνες του 1ου γύρου”.

Πηγή: www.stereabasket.gr