Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Αρχίζουν οι τηλεδιασκέψεις του Λ. Αυγενάκη με τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία όλης της χώρας


Σειρά τηλεδιασκέψεων με τα περίπου 2.000 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που έχουν ανοίξει καρτέλα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, αρχίζει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Η διαβούλευση «Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου - Το ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο Προσκήνιο» αφορά στην καταγραφή των προβλημάτων και των παθογενειών στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στις απόψεις και προτάσεις των σωματείων και των εκπροσώπων τους για τη συμβολή της Πολιτείας στη θεσμική επίλυσή τους.   

Σκοπός είναι η διεξαγωγή μιας ανοιχτής συζήτησης, απευθείας με τα ερασιτεχνικά σωματεία όλης της χώρας, που αποτελούν το κύτταρο του αθλήματος, προκειμένου αυτά να εκφράσουν τις απόψεις τους για θέματα όπως: 
- οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισης του ποδοσφαίρου
- ο ρόλος της ΕΠΟ στις προοπτικές ανάπτυξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου
- το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων
- η αξιοποίηση της κρατικής χρηματοδότησης 
- οι προπονητές και η ανάπτυξη Υποδομών - Ακαδημιών.

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, στις 4 μ.μ., με προσκεκλημένα τα 203 ποδοσφαιρικά σωματεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Θα ακολουθήσουν τις προσεχείς ημέρες αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις με τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και των υπολοίπων Περιφερειών της χώρας, για τη συνέχεια του διαδικτυακού διαλόγου, καθώς είναι αδύνατον να προσκληθούν και να συμμετάσχουν, ουσιαστικά, όλα τα σωματεία σε μία ημέρα. 

Πέρα από τις τοποθετήσεις τους, λειτουργεί και ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση, όπου οι εκπρόσωποι των σωματείων θα μπορούν να αποστείλουν υπομνήματα και προτάσεις.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαβούλευσης «Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου», θα προγραμματιστούν ξεχωριστές ενότητες συζήτησης του κ. Αυγενάκη με τους εκπροσώπους των περίπου 100 σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών, τους εκπροσώπους του Ποδοσφαίρου Σάλας και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ).

Υπενθυμίζεται ότι χθες (18/1) ο υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε με τους φορείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τα προεδρεία των Super League 1 και Super League 2, με κύριους άξονες συζήτησης την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα με αυστηρότερους ελέγχους, την οικονομική ενίσχυση των ΠΑΕ από το Στοίχημα και την άμεση εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης των FIFA/UEFA.

Πηγή:  www.amna.gr