Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Κλήρωση τη Δευτέρα 24/1 στο εφηβικό και έναρξη της β’ φάσης στις 29-30/1


Η αναστολή των πρωταθλημάτων για 15 μέρες δημιούργησε πρόβλημα κυρίως στην κατηγορία εφήβων, καθώς οι ημερομηνίες είναι πολύ περιορισμένες.

Γι’ αυτό το λόγο, η ΕΣΚΑΣΕ έβαλε ως προτεραιότητα την άμεση επανεκκίνηση της συγκεκριμένης κατηγορίας, με τους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής αλλά και όσων εξ αναβολής έχουν απομείνει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή 23 Ιανουαρίου.

Αμέσως μετά, την επόμενη μέρα (Δευτέρα 24 Ιανουαρίου) έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η κλήρωση της β’ φάσης που θα γίνει σε δύο φάσεις.

Και αυτό, γιατί στη β’ φάση προκρίνονται 14 ομάδες, που είναι οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο (σύνολο 12), συν οι δύο καλύτερες τρίτες. Καθότι όμως, όπως φαίνεται υπάρχουν τέσσερις ομάδες με τον ίδιο συντελεστή αυτή τη στιγμή, αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης, θα πραγματοποιηθεί αρχικά μια κλήρωση μεταξύ των 4 ομάδων για να προκύψουν η 13η και η 14η ομάδα  που θα πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των 14 ομάδων, που θα είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους των 7, για να ακολουθήσει το γνωστό σύστημα με τα μονά παιχνίδια στις έδρες των ομάδων, όπως θα έχουν προκύψει από την κλήρωση.

Αξίζει να σημειωθεί, καθώς ο χρόνος πιέζει, ότι η β’ φάση του πρωταθλήματος εφήβων θα ξεκινήσει αμέσως, με τα πρώτα παιχνίδια να πραγματοποιούνται το διήμερο 29-30 Ιανουαρίου.

Πηγή: www.stereabasket.gr