Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Μώλος-Γ.Σ. Άτλας 77-39

Ένα ματς που θέλει να ξεχάσει το συντομότερο ήταν αυτό κόντρα στον Μώλο για τον Άτλαντα. Το τελικό 77-39 υπέρ των γηπεδούχων δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Μώλου και ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Το 46-48 του πρώτου παιχνιδιού στο Καρπενήσι προμήνυε ντέρμπι και στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε στο παρκέ.

Ο Μώλος του Γιώργου Γρίβα έκανε πολύ καλή αρχή στον δεύτερο γύρο, έχοντας ενισχυθεί και μεταγραφικά. Οι «πορτοκαλί» βρίσκονται μαζί με Μεδεώνα και Μπούκαλη στην 3η θέση με απολογισμό τέσσερις νίκες και ισάριθμες ήττες, δείχνοντας πως θα πετύχουν τον στόχο της παραμονής. Ο Χρήστος Βλασόπουλος με 17 και ο Δημήτρης Μακρής με 16 πρωταγωνίστησαν επιθετικά για τους νικητές.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη ταξίδεψε με αποστολή 10 αθλητών, αλλά χωρίς τα δυο πρώτα επιθετικά του «βιολιά». Πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες του εμφανίσεις, ξεκινώντας με αρνητικό τρόπο το 2022 στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή. Έχει απολογισμό πλέον 2 νίκες-6 ήττες, στοχεύοντας στην 6η θέση. Με 8 πόντους τελείωσε την αναμέτρηση ο Κωνσταντίνος Λιάπης.

Για την επόμενη (9η) αγωνιστική που θα γίνει το διήμερο 5 και 6 Φεβρουαρίου οι Μωλιώτες έχουν δύσκολο εκτός έδρας ματς με την Προοδευτική Λάρυμνας, ενώ οι Ευρυτάνες παίζουν το 3ο σερί ματς μακριά από το Καρπενήσι κόντρα στα τελευταία Φάλαρα.

 

Δεύτερο Χουσιάδα

Ο Καρπενησιώτης Θανάσης Χουσιάδας είχε διευθύνει με τον Αντώνη Πατάγια λίγο νωρίτερα και το ματς Φάλαρα-Μπούκαλη του ίδιου ομίλου που έληξε με 44-77.

 

Χωρίς τους πρώτους

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν στη διάθεση τους τους δυο πρώτους σκόρερ τους Κώστα Σεριανάι και Θωμά Χονδρό.

 

Αφιερωμένη στον Στέλιο

Οι Μολιώτες αφιέρωσαν τη νίκη τους στον αδικοχαμένο Στέλιο Μπουδούκο, παλαιού αθλητή τους. Ο Μπουδούκος έφυγε από τροχαίο από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία μόνο 39 ετών.

 


17 για «Βλασό»


 

Ο Χρήστος Βλασόπουλος (Φωτογραφία) αποτελεί διαχρονικά έναν από τους καλύτερους αθλητές που έχει αντιμετωπίσει ο Άτλας. Σκόραρε 17 για τον Μώλο, με τον Δημήτρη Μακρή να προσθέτει 16 με τέσσερις τρίποντες «βόμβες», κάνοντας εξαιρετικό ματς.

 

21ος παίχτης

Ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα έκανε και ο Θωμάς Σταμούλης, που αποτελεί τον 21ο παίχτη που δίνει χρόνο συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα ο Δημήτρης Λερογιάννης με τον συνεργάτη του Βασίλη Δόση.

 

Ντεμπούτο Φούντα


 

Για τον Μώλο ο Ηλίας Φούντας (Φωτογραφία), επί σειρά ετών αθλητής του Έσπερου Λαμίας έκανε ντεμπούτο, όπως και ο Κυριάκος Κατσιάνος. Αποκτήθηκε επίσης και ο Ντίνος Πολύμερος, με τους Φθιωτούς να δυναμώνουν σημαντικά.

 

Αρνητικό ρεκόρ

Ή ήττα με 38 πόντους διαφορά αποτελεί τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία του Άτλαντα.

 

Χωρίς διψήφιο


 

Για τους ηττημένους ο Κωνσταντίνος Λιάπης (Φωτογραφία) πέτυχε 8 πόντους και ακολούθησε με δυο λιγότερους ο Γιάννης Κοκοτίνης.

 

«Νευρικό» ξεκίνημα

Ο Μώλος μετά από ένα μέτριο και για τις δυο ομάδες ξεκίνημα προηγήθηκε στο α΄ δεκάλεπτο με 11-6.

 

Προηγήθηκε με 9

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 26-17. Το συγκρότημα του Γιώργου Γρίβα έκανε ένα επιμέρους 15-11 στη 2η περίοδο.

 

Τραγικό δεκάλεπτο

Η επανάληψη δεν άρχισε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Άτλαντα. Ο Μώλος με ένα επιμέρους 21-5 έφτασε στο +25 για το 47-22, «καθαρίζοντας» τη νίκη.

 

Εύκολα ο Α.Ο.Μ.

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκαν οι γηπεδούχοι και στο τελευταίο δεκάλεπτο για το τελικό 77-39 (+38). Το επιμέρους σκορ ήταν 30-17 υπέρ τους, με τις δυο ομάδες να παίζουν ελεύθερο μπάσκετ.

 

Τα δεκάλεπτα

11-6, 26-17, 47-22, 77-39

 

Συνθέσεις Ομάδων

Μώλος (Γιώργος Γρίβας): Παπανικολάου, Μπάμπαλης 5, Καλοβελώνης 11(1), Βλασόπουλος 17,Κατσιάνος, Κεράτσας 2, Νικολάου 5, Διαμαντής 2, Χάιτα 2, Μακρής 16(4), Κατσομήτρος 11, Φούντας 6

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 3, Σταμούλης 4, Μόκκας 4, Κάππας 2, Κοκοτίνης 6, Λιάπης 8, Μπίκας 5(1), Ελεζάι 5, Μπουμπουρής, Κουτρομάνος 2

 

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Κώστας Λούβαρης-Βαγγέλης Δέδες-Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, stereabasket.gr