Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Έφηβοι: ΑΣΕ Μπούκαλη-Γ.Σ. Άτλας 52-50

Στις λεπτομέρειες χάθηκε το «διπλό» για τον Άτλαντα, με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη να επικρατούν του Ευρυτανικού τους αντιπάλου με το οριακό 52-50. Οι δυο ομάδες έδωσαν το πρώτο τους παιχνίδι για το 2022, αγωνιζόμενες μετά από δυο μήνες.

Η συνάντηση πρόκρισης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, αρχίζοντας στις 12:00. Ήταν  εξ αναβολής στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.

Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη είχαν και το «μαξιλαράκι» έξι πόντων από το παιχνίδι του Καρπενησίου και ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού κόντρα σε έναν ισάξιο αντίπαλο. Ο αρχηγός Παναγιώτης Γεωργούσης πέτυχε 15 πόντους με ένα εύστοχο 3ποντο. Οι νικητές τερμάτισαν 2οι στον όμιλο με 4 νίκες και 2 ήττες.

O Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη «πλήρωσε» την αστοχία του στις βολές, γνωρίζοντας στις λεπτομέρειες την ήττα-αποκλεισμό. Έκανε ένα εντυπωσιακό come-back στο τρίτο δεκάλεπτο, δείχνοντας τη δυναμική και το πάθος του.Oι Καρπενησιώτες που είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Γιάννη Κοκοτίνη με 12 πόντους τερμάτισαν 3οι με 2 νίκες και 4 ήττες, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια.

Οι Λαμιώτες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του θεσμού, ενώ ο Ευρυτανικός σύλλογος ολοκλήρωσε με ψηλά το κεφάλι την παρουσία του στο πρωτάθλημα.

 

Αποχή δυο μηνών

Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν μετά από δυο ολόκληρους μήνες, με το παιχνίδι να έχει αναβληθεί ήδη δυο φορές.

 

Έπαιζε την πρόκριση

Ο Άτλας ήθελε νίκη με +7, ώστε να προκριθεί ως 2ος μετά το 36-42 του 1ου αγώνα. Ήλπιζε ωστόσο και με απλή νίκη, για να προκριθεί ως ένας εκ των καλύτερων τρίτων ή με κλήρωση.

 

Είχε Γεωργούση


 

Ο Παναγιώτης Γεωργούσης (Φωτογραφία) έβαλε 15 πόντους με μια τρίποντη «βόμβα» για τους νικητές. Διψήφιος με 10 ήταν και ο Κώστας Αντωνόπουλος.

 

Στη 2αδα ο Χουσιάδας

Εκ των διαιτητών του παιχνιδιού ήταν ο Καρπενησιώτης διαιτητής Θανάσης Χουσιάδας. Στη συνέχεια σφύριξε στο ίδιο γήπεδο και το παιχνίδι νεανίδων Έσπερος Λαμίας-ΓΑΣ Άμφισσας.

 

Στην επόμενη φάση

Τα Μπούκαλη πέρασαν στην επόμενη φάση, ακολουθώντας τον Έσπερο Λαμίας. Η κλήρωση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και οι 14 ομάδες που προκρίνονται θα χωριστούν σε δυο ομίλους των 7 ομάδων, αγωνιζόμενες σε μονά παιχνίδια.

 

Χωρίς Δροσίνη

Εκτός αγωνιστικής δράσης είναι ο τραυματίας Παναγιώτης Δροσίνης του Άτλαντα, με το τεχνικό επιτελείο των: Δημήτρη Λερογιάννη και Βασίλη Δόση να χάνει ένα από τα βασικά του «όπλα». Να επισημανθεί πως με εξαίρεση τους: Παναγιώτη Κατσαρό και Αουρέλ Ελεζάι όλοι οι υπόλοιποι αθλητές έχουν γεννηθεί το 2005 και θα αγωνίζονται στο επόμενο εφηβικό πρωτάθλημα.

 

Τρεις διψήφιοι


 

Από πλευράς Άτλαντα ο Γιάννης Κοκοτίνης (Φωτογραφία) σκόραρε 12 πόντους. Διψήφιοι με 11 ήταν και οι: Θωμάς Σταμούλης και Παναγιώτης Μόκκας, που πέτυχαν και 1 3ποντο. Ο Σταμούλης έκανε μάλιστα την καλύτερη επιθετική του επίδοση με τον Γυμναστικό.

 

Μπροστά οι γηπεδούχοι

Οι Λαμιώτες ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 16-9, μπαίνοντας καλύτερα στο παρκέ.

 

Διαφορά 9

Ανέβασαν κατά δυο της διαφορά στη 2η περίοδο οι αθλητές του Φώτη Πιτσιλιώνη, φτάνοντας στο 28-19. Το επιμέρους σκορ ήταν 12-10.

 

Ανατροπή Άτλαντα

Ο Άτλας έκανε ένα εντυπωσιακό 0-11 με το «καλημέρα» του τρίτου δεκαλέπτου, καλύπτοντας στα μισά του και τη διαφορά που θα τον έφερνε στη 2η θέση σε διπλή ισοβαθμία. Τελικά οι γηπεδούχοι μείωσαν με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 37-38. Το επιμέρους σκορ της περιόδου ήταν 9-19.

 

«Χαμογέλασαν» τα Μπούκαλη

Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη ήταν αυτά που επικράτησαν με σκορ 52-50. Το επιμέρους σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν 15-12.

 

5 αποβολές

Αουρέλ Ελεζάι και Βαγγέλης Μάκκας αποχώρησαν με πέντε φάουλ για τους φιλοξενούμενους, όπως και οι: Κώστας Αντωνόπουλος, Παναγιώτης Παπαδήμας και Κώστας Παπαδήμας των γηπεδούχων.

 

Τα δεκάλεπτα

16-9, 28-19, 37-38, 52-50

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Κιαμούρης 4, Πατάγιας, Γεωργούσης 15(1), Αντωνόπουλος 10, Παπαδήμας Π. 9, Λεπίδας, Παπαγεωργίου Φ. 7(1), Λαμπρακόπουλος 2, Παπαγεωργίου Ν. 5(1), Παπαδήμας Κ., Παπακώστας, Καμπάς

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Τσιγαρίδας 4(1), Σταμούλης 11(1), Κοκοτίνης 12, Μόκκας 11(1), Τριανταφυλλόπουλος, Κατσαρος 4, Ελεζάι 4, Γεωργαλής, Κατσιάρης, Τουφεκούλας 1, Μάκκας 3

 

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Βαγγέλης Δέδες-Ανθή Τσιμπρικά-Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφία αρχείου