Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Αυλαία με ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ από την Ηλέκτρα Μαγκώτσιου


Με όμορφο ανταγωνισμό και αξιόλογες για την εποχή επιδόσεις, ολοκληρώθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Παύλος Μπακογιάννης» το Χειμερινό Κύπελλο Κολύμβησης.

Η Ηλέκτρα Μαγκώτσιου (ΑΑ Αστέρια)  μετά το χθεσινό πανελλήνιο ρεκόρ παγκορασίδων Α’ στα 50μ. Πεταλούδα με 27.88, πέτυχε και σήμερα (Κυριακή 28/11) να ανανεώσει δυο φορές το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. ύπτιο. Στα πρωϊνά προκριματικά τερμάτισε σε  28.90 που ήταν νέο Πανελλήνιο ρεκόρ Παγκορασίδων Α' (ή ίδια είχε σημειώσει 29.05 στις 17/10/20210 αλλά και Κορασίδων (28.95 η Ασπασία Πετραδάκη από το 2008), όμως στους απογευματινούς τελικούς με 28.85 τα βελτίωσε ακόμη περισσότερο.

Ο Αρκάδιος Ασπουγαλής (ΝΕΟΣΗΡΑ) σημείωσε στα 100μ. Πρόσθιο χρόνο 1:00.15, και στα 50μ Ελεύθερο η Μαρίλεια Δρασίδου (ΑΟΠΦ) 25.45. Κοντά στο δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (7:59.62) στα 800μ Ελεύθερο βρέθηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης (ΑΡΗΣ) που νίκησε με 7:59.79.
 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΟΙ:

1ος Γιώργος Σπανουδάκης (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου)

2ος Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης (Άρη)

3ος Αρκάδιος Ασπουγαλής (Ηρακλής)
 

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

1η Χαρά Αγγελάκη (Ωκεανός)

2η Ξανθή Μιτσάκου (ΑΣΚ Deree)

3η Ελένη Κοντογιώργου (Ολυμπιακός)
 
Βραβεύτηκαν και οι προπονητές των βραβευμένων αθλητών: Βαγγέλης Κοζομπόλης, Τάσος Παπαδόπουλος, Γιώργος Δαμασιώτης.
 
 
Τα αποτελέσματα των απογευματινών τελικών μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.
 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σοφία Δέστε (100μ. Πρόσθιο): «Είμαι πολύ ευχαριστημένη, όλα πήγαν θαυμάσια για εμένα, επόμενος αγώνας μου στα Αλεξάνδρεια».

Αρκάδιος Ασπουγαλής (100μ.Πρόσθιο): «Δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένος από το χρόνο μου, ήθελα να κάνω κάτι καλύτερο. Ο αγώνας αυτός ήταν για μένα ένα καλό ζέσταμα, προχωράμε παρακάτω».

Ξανθή, Χρυσούλα, Ζωή Μητσάκου (200μ.Ελεύθερο): «Μέσα στη πισίνα υπάρχει ο ανταγωνισμός αλλά στο σπίτι...σταματάει η καζούρα! Είμαστε ευχαριστημένες από την παρουσία μας, συνεχίζουμε τις προπονήσεις, η χρονιά άλλωστε μόλις ξεκίνησε».

Κώστας Στάμου (200μ.Ελεύθερο): «Ήταν ένας χρόνος στις δυνατότητες μου. Είμαι γενικότερα ικανοποιημένος και από την προετοιμασία μου. Οι αγώνες ήταν μια γιορτή και εγώ το διασκέδασα πολύ».

Γιώργος Φυκατάς (200μ.Ελεύθερο): «Μια πολύ όμορφη διοργάνωση, πολύ καλή η κούρσα μου, άλλωστε μόλις γυρίσαμε από την προετοιμασία στι υψόμετρο, πέτυχα ατομικό ρεκόρ και είμαι ευχαριστημένος».

Ηλέκτρα Μαγκώτσιου (50μ. Ύπτιο): «Είμαι πολύ χαρούμενη για τα τρία πανελλήνια ρεκόρ που σημείωσα. Οφείλονται στην προπόνηση, τη συγκέντρωση, και τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει. Πολύ καλή η διοργάνωση, φεύγω με πολλές εμπειρίες».

Γιώργος Σπανουδάκης (50μ. ύπτιο): Έκανα κάποια λάθη στην κούρσα που βεβαίως θα προσπαθήσω να διορθώσω. Ο στόχος μου άλλωστε αυτός είναι, να βελτιώνομαι συνεχώς».

Δανάη Καπρίνη (100μ.Πεταλούδα): «Δεν είμαι ικανοποιημένη από την επίδοση μου, βρίσκομαι σε «φουλ» προπόνηση, και λογικό είναι να υπάρχει κούραση. Είμαι χαρούμενη για τη πρώτη θέση που πήρα».

Μαρίλεια Δρασίδου (50μ. Ελεύθερο): «Αυτοί οι αγώνες δεν αποτελούσαν στόχο μου, αλλά ήθελα να δοκιμάσω πράγματα. Ήταν ένα πολύ καλό τεστ, δεν ήμουν καλά σωματικά. Ο μεγάλος μου στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον άλλο μήνα στο Αμπού Ντάμπι».

Χρήστος Παπαδόπουλος (50μ. Ελεύθερο): «Σημείωσα ατομικό ρεκόρ και το συνδύασα με τη πρώτη θέση. Πολύ καλή διοργάνωση στη καλύτερη πισίνα της χώρας. Το υψόμετρο δεν με βοηθάει αλλά νομίζω πως τα...καταφέραμε».

Ελένη Αντωνιάδου (200μ. Ύπτιο): «Μια πολύ καλή εμπειρία για μένα. Σημείωσα ατομικό ρεκόρ, και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Επόμενος στόχος μου να κατέβω το 2.18.00 και να μπω στην Εθνική ομάδα».

Απόστολος Σίσκος (200μ. Ύπτιο):: «Σημείωσα έναν ικανοποιητικό χρόνο αν και έκανα αρκετά λάθη που θα προσπαθήσω να διορθώσω. Τα Αλεξάνδρεια είναι ο επόμενος στόχος μου, να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο».

 

 Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος




 

Πηγή:  koe.org.gr