Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Έφηβοι: Έσπερος Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 82-55

Ήττα εντός προγράμματος για τον εφηβικό Άτλαντα με σκορ 82-55 από τον πρωτοπόρο Έσπερο Λαμίας.

Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, ξεκινώντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Έσπερος του Μάνθου Σοφογιάννη αποτελεί το δυνατότερο σύνολο του ομίλου, φτάνοντας σε μια ακόμη επικράτηση και κάνοντας το 4 στα 4. Μετά το δεύτερο δεκάλεπτο πάτησε «γκάζι», καταβάλλοντας τον αξιόμαχο αντίπαλο του. Με 24 πόντους και 5 τρίποντα τελείωσε το ματς ο Θανάσης Χαρίλας. Οι Λαμιώτες οδηγούν την «κούρσα» του ομίλου με 8 πόντους.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Στάθηκε καλά στο πρώτο μέρος, με τον Παναγιώτη Κατσαρό να είναι ο πρώτος σκόρερ του με 15 πόντους. Οι Ευρυτάνες γνώρισαν την 3η του συνεχόμενη ήττα, έχοντας κερδίσει στην πρεμιέρα την Αναγέννηση και θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης στα επόμενα δυο ματς.

Για την επόμενη (5η) αγωνιστική ο Έσπερος θα παίξει το Σάββατο 20 Νοεμβρίου με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, ενώ οι Ευρυτάνες θα υποδεχτούν την Αναγέννηση Λαμίας.

 

4 στα 4

Ο Έσπερος πέτυχε το 4 στα 4 και ήδη σχεδιάζει τα πλάνα του για την επόμενη φάση του θεμσού.

 

«Όπλο» ο Θ. Χαρίλας

Για τον Έσπερο ο Νάσος Χαρίλας (Φωτογραφία) πέτυχε 24 πόντους με πέντε τρίποντες «βόμβες». Ο αρχηγός Νίκος Κεφαλληνάκης ακολούθησε με 19 και ένα εύστοχο 3ποντο.

 


Με δυο διψήφιους


 

Ο Παναγιώτης Κατσαρός (Φωτογραφία) των ηττημένων σημείωσε 15 πόντους, ενώ διψήφιο με 10 και δυο τρίποντα ήταν ο Παναγιώτης Μόκκας. Απουσίαζε ο σέντερ Βαγγέλης Μάκκας.

  

Στη Λαμία ο Χουσιάδας

Ο Ευρυτάνας ρέφερι Θανάσης Χουσιάδας σφύριξε το ματς μαζί με τον Γιώργο Ζάχο, όπως και το δεύτερο αμέσως μετά ανάμεσα σε Αναγέννηση Λαμίας και Μπούκαλη.

 

Kομβικά τα ματς

Τα δυο επόμενα και τελευταία παιχνίδια του Άτλαντα για την πρώτη φάση απέναντι σε Αναγέννηση Λαμίας (Εντός έδρας) και ΑΣΕ Μπούκαλη (Εκτός έδρας) θα καθορίσουν και τη 2η προνομιούχο θέση.

 

Πέτυχαν 45

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες έπαιξαν ανοιχτό μπάσκετ και σημείωσαν 45 πόντους συνολικά, με τον Έσπερο να προηγείται με 25-20.

 


Καθοριστική περίοδος

Κατά τη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Μάνθου Σοφογιάννη με ένα επιμέρους 17-6 και πολύ καλή άμυνα ανέβασε το σκορ στο 42-26, με το οποίο και έληξε το ημίχρονο.

 


Άνετα οι γηπεδούχοι

Με ένα επιμέρους 25-8 στην τρίτη περίοδο ο Έσπερος έφτασε στο +33 (67-34).

 

Πάλεψε ο Άτλας

Με ελεύθερο μπάσκετ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο τελικό 82-55. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 15-21 υπέρ των φιλοξενούμενων, που κατέβασαν κατά 6 πόντους τη διαφορά για το τελικό +27.

 

Τα δεκάλεπτα

25-20, 42-26, 67-34, 82-55

 

Συνθέσεις Ομάδων

Έσπερος Λαμίας (Μάνθος Σοφογιάννης): Αργύρης 2, Μωυσόγλου 8, Πιλάτος, Κεφαλληνάκης 19(1), Χαρίλας Δ. 12(1), Χαρίλας Α. 24(5), Δερνίκας, Κύρκος 4, Λεμονής 2, Ντεμάι 8, Καλντής 3(1), Μαντανίκας

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Τσιγαρίδας 6(1), Σταμούλης, Κοκοτίνης 7, Μόκκας 10(2), Τριανταφυλλόπουλος, Κατσαρός 15, Ελεζάι 4, Δροσίνης 5, Κατσιάρης, Τουφεκούλας, Γεωργαλής 4, Μπακατσιάς 4

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Διονύσης Αναγνώστου-Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 









Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Γιώργος Αργύρης