Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ακαδημία 2-8

Οι «σούπερ μπέμπηδες» της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 «σκόρπισαν» τον ιστορικό ΑΠΟΚ, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 8-2.

Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και ώρα 3 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία περίπου 50 θεατών.

Ο ΑΠΟΚ του Κώστα Γουλέτα παρουσιάστηκε με σύνθεση μόλις έντεκα ποδοσφαιριστών και δεν κατάφερε στο πρώτο του ματς στο πρωτάθλημα να ανταγωνιστεί τους ταλαντούχους και πιο προπονημένους αντιπάλους του. Στην επανάληψη μείωσε προσωρινά με τον Χρήστο Σεντή και με πέναλτι του Βασίλη Ντότσικα, έχοντας πολλά αμυντικά κενά. Το Βελούχι που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα είχε ρεπό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα ήταν ασταμάτητη επιθετικά, παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Με μια εκπληκτική παράσταση ο 14χρονος Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος πέτυχε έξι γκολ, ενώ δυο πρόσθεσε ο Κώστας Ρουμελιώτης. Να αναφερθεί πως ο τερματοφύλακας του Βελουχίου Στέλιος Μεριγκούνης απέκρουσε πέναλτι των: Βασίλη Μπίκα και Κωνσταντίνου Γυφτομήτρου (Σκόραρε στην επαναφορά το 2-7). Οι νικητές πέτυχαν την πρώτη τους νίκη μετά την ήττα από τον Αίολο, έφτασαν τους τρεις βαθμούς και θα διεκδικήσουν με βάση την ευχάριστη εικόνα τους την καλύτερη δυνατή κατάταξη.

Την επόμενη (3η) αγωνιστική το Βελούχι θα παίξει το Σάββατο 13 Νοεμβρίου με την ΑΕΚ, ενώ οι νικητές έχουν ρεπό.

 

Ηλιόλουστος καιρός

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες, που θύμιζαν Άνοιξη και όχι Νοέμβριο.

 


Η πιο βαριά ήττα

Τα 8 γκολ που δέχτηκε ο ΑΠΟΚ αποτελούν τη μεγαλύτερη συντριβή του από ομάδα της Ευρυτανίας. Είχε προηγηθεί το 6-1 από τον Αίολο στα μπαράζ ανόδου τη σαιζόν 2018-2019.

 

Στην «άσπρη βούλα»


 

Ο έμπειρος διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) υπέδειξε τρεις φορές σωστά το σημείο το πέναλτι, δυο για την Ακαδημία και μια για τον ΑΠΟΚ.

 

1η νίκη

Η Ακαδημία σημείωσε την πρώτη της νίκη εντός γηπέδου στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έφτασε και στα πρώτα της τέρματα. Πέρυσι είχε επικρατήσει με 3-0 της Φραγκίστας άνευ αγώνος.

 

Μόλις 11

Ο Κώστας Γουλέτας είχε στη διάθεση του μόλις 11 ποδοσφαιριστές, καθώς το ρόστερ του Βελουχίου είναι ελλιπές.

 

Απέκρουσε δυο πέναλτι


 

Στην επανεμφάνιση του ο Στέλιος Μεριγκούνης (Φωτογραφία) απέκρουσε δυο πέναλτι. Ο έμπειρος τερματοφύλακας απέδειξε για ακόμη μια φορά την κλάση του στις εκτελέσεις, αντιμετωπίζοντας την περυσινή του ομάδα.

 


Ντεμπούτο για δυο

 

 

 

 

 

 

 

Για το Βελούχι έκαναν ντεμπούτο οι: Πάνος Ράπτης (Φωτογραφία αριστερά) και Νίκος Μακρής (Φωτογραφία δεξιά). Ο πρώτος αποκτήθηκε από την Φραγκίστα και έχει και παλαιότερη παρουσία στην ομάδα και ο δεύτερος από την ΑΕΚ.

 

Εκπληκτική παρουσία

 


 

Ο 14χρονος Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος (Φωτογραφία) της Ακαδημίας ήταν ασταμάτητος, πετυχαίνοντας 6 γκολ. Θα ανατρέξει κανείς αρκετά χρόνια πίσω, για να βρει ποδοσφαιριστή να σκοράρει τόσες φορές σε ένα ματς.

 


Ιδανικό ξεκίνημα

Πολύ καλό ντεμπούτο για τον Κώστα Ρουμελιώτη της Ακαδημίας, που σημείωσε δυο γκολ. Ο 23χρονος που αποτελεί τον μοναδικό «μεγάλο» των νικητών αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ.

 

Διοικητική παρουσία

Τη διοίκηση του Βελουχίου εκπροσώπησαν οι: Μίλτος Μπομποτσιάρης, Παναγιώτης Παπαρούπας και Βασίλης Λέρης.

 

Στο γήπεδο ο Αντιδήμαρχος

Το α΄ μέρος παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού Γιάννης Σβερώνης.

 


Α΄ Μέρος

Εύκολα η Ακαδημία

Μέσα σε διάστημα 8 λεπτών (12΄-20΄) η Ακαδημία προηγήθηκε με 0-4, ενώ είχε στην συνέχεια και χαμένο πέναλτι.

 

Ξεκίνησε «ζεστός»

Ο Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος στο 12ο λεπτό και στο 16ο λεπτό έκανε το 0-1 και το 0-2 αντίστοιχα από ασίστ των: Κώστα Κελεσίδη και Κώστα Ρουμελιώτη.

 






Αλλαγή σκυτάλης


 

Ο νεαποκτηθείς Κώστας Ρουμελιώτης (Φωτογραφία) στο 21΄ πέτυχε το 0-3 με κεφαλιά μετά την ασίστ του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη, ενώ ένα λεπτό αργότερα δέχτηκε την έξοχη ασίστ του Κωνσταντίνου Γυφτομήτρου και διαμόρφωσε το 0-4.

 





Έχασε πέναλτι


 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχασαν και πέναλτι στο 29΄, το οποίο κέρδισε ο εκπληκτικός Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος. Ωστόσο ο έμπειρος πορτιέρο Στέλιος Μεριγκούνης απέκρουσε την εκτέλεση του αμυντικού Βασίλη Μπίκα (Φωτογραφία).

 



Οι καλύτερες φάσεις

11΄: Σέντρα του Ρουμελιώτη από δεξιά, ο Τσιάρας σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.

12΄: Ο Κελεσίδης Κ. με μπαλιά έβγαλε τον Γυφτομήτρο σε πλεονεκτική θέση, ο οποίος απόφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πλασέ σε κενό τέρμα σημείωσε το 0-1.

14΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Ντότσικα κατέληξε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ακαδημίας.

16΄: Σέντρα του Ρουμελιώτη από δεξιά, ο Γυφτομήτρος με άπιαστο δυνατό σουτ στη δεξιά γωνία του Μεριγκούνη «έγραψε» το 0-2.

21 : Ο Μουρτογιάννης έκανε ωραία μπαλιά, ο Ρουμελιώτης με κεφαλιά προ του αντίπαλου τερματοφύλακα πέτυχε το 0-3.

22΄: Εντυπωσιακή προσπάθεια και σέντρα του Γυφτομήτρου από αριστερά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Ρουμελιώτη που με πλασέ σημείωσε το 0-4.

29΄: Ο Γυφτομήτρος κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του μέσα στην περιοχή από τον Λιάπη. Ο Μπίκας εκτέλεσε, αλλά ο Μεριγκούνης έπεσε και απέκρουσε.

43΄: Μακρινό σουτ του Μουρτογιάννη έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.

 

Β΄ Μέρος

Ανοιχτό ματς και σκορ-πόλο

Καλύτερα «πάτησε» επιθετικά στην επανάληψη το Βελούχι, σκοράροντας δυο φορές. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα των Αντωνίου-Καλαμπάκα πέτυχε ακόμη τέσσερα γκολ με τον ίδιο ποδοσφαιριστή, «γράφοντας» το 2-8.

 

Μείωσε το Βελούχι


 

Ο ΑΠΟΚ βελτίωσε την εικόνα του επιθετικά και μείωσε σε 1-4 στο 60ο λεπτό με πλασέ του Χρήστου Σεντή (Φωτογραφία). Ο 43χρονος προωθήθηκε στην επανάληψη σε ρόλο επιθετικού.

 




5ο Ακαδημίας

Δέκα λεπτά αργότερα η Ακαδημία σημείωσε το 1-5 με τον Κωνσταντίνο Γυφτομήτρο, που πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ από την ασίστ του συνονόματου τερματοφύλακα Νικοπολίδη.

 



Με πέναλτι του «Ντο»


 

Ο 45χρονος Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία) πέτυχε στο 72ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 2-5. Ο Χρήστος Σεντής είχε κερδίσει το πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ναπολέοντα Μουρτογιάννη.

 



Παράσταση για έναν ρόλο

Ο μόλις 14 ετών Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος με τρία ακόμη γκολ έφτασε τα έξι ατομικά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-8.  Στο 77΄ με πλασέ μετά από μπαλιά του Θανάση Καραντάνα, στο 78ο  λεπτό με σουτ μετά από χαμένο πέναλτι το ιδίου και πρώτη απόκρουση του Στέλιου Μεριγκούνη και στο 83΄ μετά από την πάσα του Βασίλη Μπίκα έκλεισε τον «χορό» των τερμάτων.

 







Οι καλύτερες φάσεις

59΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντότσικα απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας της Ακαδημίας.

60΄: Ο Σεντής μετά από αναστάτωση στην αντίπαλη περιοχή με χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία του Νικοπολίδη πέτυχε το 1-4.

70΄: Ο Νικοπολίδης εκτέλεσε βολέ, ο Γυφτομήτρος έφυγε στην «κόντρα», γύρισε τον προσωπικό του αντίπαλο και με πλασέ στη δεξιά γωνία του Μεριγκούνη έκανε το 1-5.

71΄: Ο Ράπτης εκτέλεσε φάουλ από τον χώρο του κέντρου και ο Νικοπολίδης απέκρουσε σε κόρνερ.

72΄: Ο Σεντής ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μουρτογιάννη, κερδίζοντας πέναλτι. Εκτέλεσε εύστοχα ο Ντότσικας και μείωσε σε 2-5.

77΄: Ο Καραντάνας εκτέλεσε φάουλ από μακριά, ο Γυφτομήτρος έφυγε σε θέση τετ α τετ και με πλασέ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ πέτυχε το 2-6.

78΄: Ο Κελεσίδης Γ. σέντραρε από αριστερά, ο Καμαρέτσος έκανε χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι, καθώς η παράβαση έγινε εντός περιοχής. Ο Γυφτομήτρος εκτέλεσε, ο Μεριγκούνης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γυφτομήτρος με σουτ σημείωσε το 2-7.

83΄: Ο Μπίκας έκανε την μπαλιά στον Γυφτομήτρο, που πλάσαρε σε θέση τετ α τετ τον Μεριγκούνη στην αριστερή γωνία (2-8).

 

Κίτρινες Κάρτες

Ράπτης

 

Διακριθέντες

ΑΠΟΚ:  Σεντής

Ακαδημία: Γυφτομήτρος, Τσιάρας, Κελεσίδης Κ., Ρουμελιώτης

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Κώστας Γουλέτας): Μεριγκούνης, Καμαρέτσος, Μπομποτσιάρης, Σεντής, Σειντής, Ράπτης, Λιάπης, Μπαλωμένος, Κουτούμπας, Ντότσικας, Μακρής

 

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Νικοπολίδης, Υφαντής (77΄ Σβερώνης), Ρεσίτης (46΄ Καραγιάννης), Μπίκας Β., Καραντάνας, Κελεσίδης Κ., Ρουμελιώτης (67΄ Καρδαμπίκης), Κοτρώνης (46΄ Παρούτσας), Γυφτομήτρος, Μουρτογιάννης (73΄ Κελεσίδης Γ.), Τσιάρας

 

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 



























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος