Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Προοδευτική Λάρυμνας-Γ.Σ. Άτλας 76-53

Έχοντας να αντιμετωπίσει μια από τις πιο ισχυρές ομάδες του ομίλου και παίζοντας με αρκετές απουσίες ο Άτλας ηττήθηκε με 76-53 από την Προοδευτική Λάρυμνας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου και ξεκίνησε στις 3 στο κλειστό γυμναστήριο Μαρτίνου. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Β΄ Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Η Προοδευτική Λάρυμνας του Κώστα Ιωακείμ «πυροβόλησε» 10 φορές έξω από τα 6,75 και έφτασε στην τρίτη της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις και μάλιστα με ευρύ σκορ. Μοιράζεται με τον Κένταυρο την κορυφή και θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ. Ο Δημήτρης Φωτητζόγλου απέδειξε για μια ακόμη φορά την ποιότητα του και πέτυχε 18 πόντους για την ομάδα της Λοκρίδας.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη δοκίμασε τις δυνάμεις του στην πρώτη του φετινή «έξοδο» και συμμετείχε μόλις με επτά αθλητές. Συνεπώς το Ευρυτανικό συγκρότημα παρά τη μαχητικότητα του δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, έχοντας πλέον μια νίκη σε τρία ματς. Με 20 πόντους τελείωσε το ματς ο ταλαντούχος γκάρντ Κώστας Σεριανάι.

Για την επόμενη (4η) αγωνιστική ο Άτλας θα υποδεχτεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου τον Μεδεώνα, ενώ η Προοδευτική υποδέχεται την ουραγό ομάδα των Φαλάρων.

 

Κορυφή με Κένταυρο

Λάρυμνα και Κένταυρος Λιβαδειάς έχουν απολογισμό τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς. Η Προοδευτική σκόραρε 10 συνολικά τρίποντα.

 

Σημαντικό το επόμενο

Η Σαββατιάτικη εντός έδρας συνάντηση του Άτλαντα με τον Μεδεώνα από τη Βοιωτία έχει καθοριστική σημασία. Οι δυο ομάδες έχουν μια νίκη και δυο ήττες.

 

19 για Φωτητζόγλου


 

Ο έμπειρος Δημήτρης Φωτητζόγλου (Φωτογραφία) σημείωσε 18 πόντους για τους νικητές. Σταθερή αξία ο Άρης Δάρρας, που έβαλε 16. Από ένα εύστοχο 3ποντο είχε ο καθένας.

 

Ξεχώρισε ο Σεριανάι


 

Για τους φιλοξενούμενους ο 18χρονος Κώστας Σεριανάι (Φωτογραφία) πέτυχε 20 πόντους με δυο τρίποντες «βόμβες». Πολύ καλός και ο φόργουορντ Κωνσταντίνος Λιάπης, που ακολούθησε με 14.

 

Σύνθεση ανάγκης

Ο Δημήτρης Λερογιάννης είχε μόλις 7 αθλητές στη διάθεση του, αντιμετωπίζοντας τις απουσίες των: Ταξιάρχη Κουτρομάνου, Άγγελου Σαμαντά, Ντίνου Μπουμπουρή, Μανώλη Κάππα, καθώς και των: Παναγιώτη Κατσαρού και Βασίλη Μπίκα.

 

«Γκάζι» από την αρχή

H ομάδα του Κώστα Ιωακείμ ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο με σημαντική διαφορά και με σκορ 25-9.

 

Σε διψήφια διαφορά

Με 35-21 τελείωσε το α΄ μέρος. Ο φιλοξενούμενοι έκαναν ένα επιμέρους 10-12 και μείωσαν ελάχιστα τη διαφορά.

 

Κρίθηκε ο «άσος»

Η Προοδευτική ολοκλήρωσε την 3η περίοδο με σκορ 56-33. Πέτυχε ένα επιμέρους 21-12, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τη νίκη.

 

Ισόπαλο επιμέρους

Από 20 πόντους πέτυχε η κάθε ομάδα στην τελευταία περίοδο, με το τελικό 76-53 να κρίνεται δίκαιο.

 

Τα δεκάλεπτα

25-9, 35-21, 56-33, 76-53

 

Συνθέσεις Ομάδων

Προοδευτική Λάρυμνας (Κώστας Ιωακείμ): Καραμέρης 3(1), Μαρτίνος 3(1), Παπακωνσταντίνου 12(2), Δάρρας 16(1), Φωτητζόγλου 18(1), Ρομπόκας 2, Δημάκης 2, Θεοδώρου 2, Κλούρας 9(2), Δαραμάρας 8(2)

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 4, Σβερώνης 4, Κουρλός 2, Σεριανάι 20(2), Λιάπης 14, Χονδρός 8, Ελεζάι 3

 

Διαιτητές: Παναγιώτης Χουγιάζος& Σταύρος Τσόκανος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)

Κριτές: Δημήτρης Κάζας-Αλικιβιάδης Νιαβής-Αντώνης Γκιολας(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφία: stereabasket.gr