Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Ακαδημία-ΑΕΚ 9-0

Εντυπωσιακή αρχή των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τους «πιτσιρικάδες» της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 που συνέτριψαν την ΑΕΚ με το εντυπωσιακό 9-0, συνδυάζοντας ουσία και όμορφο ποδόσφαιρο.

Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του κυπέλλου Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος του και παρουσία περίπου 50 θεατών.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου & Χρήστου Καλαμπάκα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της αναμέτρησης, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο βγάζοντας δουλεμένες στην προπόνηση επιθετικές ενέργειες έφτασε σε μια επιβλητική νίκη. Τα 9 γκολ των νικητών σημείωσαν οι: Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος(4), Αλέξανδρος Κοτρώνης (2), Γιώργος Κελεσίδης, Ναπολεών Μουρτογιάννης και Παναγιώτης Μπίκας.

Η ΑΕΚ του Δημήτρη Κολλημένου δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί έτοιμη στο ξεκίνημα της αγωνιστικής σεζόν, γνωρίζοντας μια βαριά ήττα. Ο «δικέφαλος» έπαιξε με αρκετές απουσίες και θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες την μεταγραφική του ενίσχυση.

Την επόμενη (2η) αγωνιστική για τον θεσμό του κυπέλλου η Ακαδημία θα παίξει με την Φραγκίστα, ενώ η ΑΕΚ θα κάνει το ρεπό της.

 

50αδα θεατών

Το πρώτο επίσημο ματς της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Ευρυτανία έγινε παρουσία περίπου 50 θεατών.

 


Εξαιρετικοί οι «μικροί»

Με το «καλημέρα» η νεανική Ακαδημία έδειξε ότι διαθέτει ένα ταλαντούχο σύνολο που σίγουρα θα «κλέψει» τις εντυπώσεις με την παρουσία του στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας.

 

Φόρεσαν ξανά τη φανέλα της

 

Για τους νικητές ντεμπούτο έκαναν οι: Γιώργος Κελεσίδης, Κώστας Κελεσίδης (Φωτογραφίες Κάτω) και Θανάσης Καραντάνας , που επέστρεψαν στην ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο πρώτος σκόραρε το δεύτερο γκολ.

 


Καρέ Γυφτομήτρου


 

Ο μόλις 14 ετών Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος στην πρώτη του εμφάνιση σε ανδρικό επίπεδο ήταν εκπληκτικός, σκοράροντας τέσσερις φορές.

 


Ανανεωμένη η ΑΕΚ

Με οργανωτικό υπεύθυνο τον Δημήτρη Κολλημένο η ΑΕΚ άλλαξε σελίδα και οργανώνεται για την νέα σεζόν. Ήδη έχει πραγματοποιήσει αρκετές μεταγραφικές κινήσεις και θα συνεχίσει την ενίσχυση της. Αγωνιστικά δεν μπόρεσε όμως να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο, γνωρίζοντας την συντριβή.

 


Με 5 μεταγραφές





 

 

 

 

 

 

Για τον «δικέφαλο» την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν οι: Αλέξης Μαστρογιάννης (Δανεικός από τον ΠΑΟΚ), Πάνος Μουτσούλας (Ελεύθερος από την Αναγέννηση Παλαιοκατούνας), Βαγγέλης Ζανιάς (Άγραφα), Μάκης Κωστής (Αίολος) και Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ). Οι δυο τελευταίοι είχαν αποκτηθεί πριν από έναν χρόνο, ωστόσο η διακοπή λόγω του Covid 19 δεν τους είχε επιτρέψει να φορέσουν τη φανέλα της ΑΕΚ.

 

Α΄ Μέρος

 

«6σφαιροι» οι «μικροί»

Η Ακαδημία κυριάρχησε με το «καλημέρα» φτάνοντας στο εντυπωσιακό 6-0 από το ημίχρονο.

 

1-0   στο 14΄

Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ο Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος πλάσαρε από αριστερά στην έξοδο τον Κώστα Ιωάννου ανοίγοντας το σκορ (1-0).

 



Διπλασίασε ο Γ. Κελεσίδης


 

Η Ακαδημία έκανε 2 τα τέρματα της, όταν στο 16΄ μετά την σέντρα του Κωστα Παλαιολόγου από τα δεξιά ο Γιώργος Κελεσίδης με όμορφη προσπάθεια και υποδειγματικό τελείωμα πέτυχε το 2-0.

 




Γκολάρα του Ναπολέοντα


 

Highlight του αγώνα ήταν το εντυπωσιακό τέρμα του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη που από μακρινή απόσταση σημάδεψε το δεξί «παραθυράκι» της ΑΕΚ διαμορφώνοντας το 3-0.

 


Πήρε την σκυτάλη ξανά-Πέτυχε «καρέ»

Ο 14χρονΚωνσταντίνος Γυφτομήτρος πήρε ξανά την σκυτάλη στο σκοράρισμα φτάνοντας τα 4 τέρματα. Στο 22΄ με σουτ από τα όρια της περιοχής, στο 27΄ με όμορφη προσπάθεια και σουτ που βρήκε το δοκάρι και στο 35΄ μετά την ασιστ του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη έκανε 4 τα τέρματα του και 6 της ομάδας του.

 




Οι καλύτερες φάσεις

14΄: Ο Γυφτομήτρος πρόλαβε στην έξοδο τον Ιωάννου από αριστερά, πλάσαρε, «γράφοντας» το 1-0.

15΄: Ο Γυφτομήτρος σέντραρε από δεξιά και σουτ του του Μουρτογιάννη από κοντά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

16΄: Ο Παλαιολόγος σέντραρε από δεξιά και ο Κελεσίδης Γ. με προσωπική ενέργεια, προσποίηση σε αντίπαλο και κοντινό σουτ διαμόρφωσε το 2-0.

20΄: Ο Κωστής έδωσε στον Γιαννόπουλο που πλάσαρε και ο Νικοπολίδης απέκρουσε με τα πόδια. Στην συνέχεια της φάσης, σέντρα του Κωστή από αριστερά, σουτ του Καλτσή από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ακαδημίας.

21΄: Ο Μουρτογιάννης με πανέμορφο σουτ από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα στο δεξί «παράθυρο» της εστίας των φιλοξενούμενων πετυχαίνοντας με πανέμορφο γκολ το 3-0.

22΄: Ο Γυφτομήτρος με σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής πραγματοποίησε το 4-0.

27΄: Ο Γυφτομήτρος έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 5-0.

35΄: Ο Μουρτογιάννης τροφοδότησε τον Γυφτομήτρο, που με προσωπική ενέργεια και σουτ «έγραψε» το 6-0 του ημιχρόνου.

 

Β΄ Μέρος

 

Αναγκαστική αλλαγή

Από πλευράς ΑΕΚ που είχε αποστολή μόλις 12 ποδοσφαιριστών αποχώρησε στο ημίχρονο τραυματίας ο Βαγγέλης Ζανιάς.

 

Ακόμη 3 και 9-0

Ακόμη 3 φορές σκόραρε στην επανάληψη η Ακαδημία για να φτάσει στο τελικό 9-0.

 

7 με Π. Μπίκα


 

Μόλις στο 4ο λεπτό της επανάληψης η Ακαδημία σκόραρε ξανά όταν μετά την σέντρα του Κωνσταντίνου Γυφτομήτρου από τα δεξιά με σουτ του Παναγιώτη Μπίκα από κοντά διαμορφώθηκε το 7-0.

 


Δυο τέρματα Κοτρώνη


 

Ο δραστήριος Αλέξανδρος Κοτρώνης στο 64΄ με προβολή μετά την σέντρα του Κωνσταντίνου Γυφτομήτρου και δυο λεπτά πριν το φινάλε σκόραρε δις γράφοντας το τελικό 9-0.

 



Οι καλύτερες φάσεις

47΄: Σουτ του Γυφτομήτρου απέκρουσε σε κόρνερ ο Ιωάννου.

49΄: Ο Γυφτομήτρος σέντραρε από δεξιά και ο Μπίκας Π. με σουτ από κοντά έκανε το 7-0.

53΄: Ατομική ενέργεια του Γυφτομήτρου και σουτ απέκρουσε σε κόρνερ ο Ιωάννου.

64΄: Ο Γυφτομήτρος σέντραρε από δεξιά και ο Κοτρώνης εξ επαφής έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή για το 8-0.

75΄: Ο Μπίκας Π. έδωσε στον Γυφτομήτρο, που σούταρε άουτ.

76΄: Θεαματικό ανάποδο ψαλίδι του Γυφτομήτρου πέρασε άουτ.

88΄: Ο Κοτρώνης με εξ επαφής πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο τελικό 9-0.

 

Κίτρινες Κάρτες

Δροσίνης, Κολλημένος

 

Διακριθέντες

Ακαδημία: Γυφτομήτρος, Μουρτογιάννης, Κοτρώνης, Κελεσίδης Κ., Μπίκας Π.

ΑΕΚ: -

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου & Χρήστος Καλαμπάκας): Νικοπολίδης, Υφαντής(51΄ Κοτρώνης), Ρεσίτης(46΄ Τσιάρας), Μπίκας Π., Δροσίνης(51΄ Μπίκας Β.), Καραντάνας(67΄ Καραγιάννης), Παλαιολόγος(60΄ λ.τρ. Καρδαμπίκης), Κελεσίδης Κ., Γυφτομήτρος, Κελεσίδης Γ.(51΄ Παρούτσας), Μουρτογιάννης

 

ΑΕΚ (Δημήτρης Κολλημένος): Ιωάννου, Ζανιάς(46΄ λ.τρ. Κολλημένος), Λάππας, Νιαβής, Καλτσής, Μουτσούλας, Μαστρογιάννης, Κοτσιμπός, Γιαννόπουλος, Φλωράκης, Κωστής

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος