Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Παίδες: ΑΣΕ Μπούκαλη-Π.Α.Κ. 84-59

Η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης βελτιώθηκε επιθετικά μετά την πρεμιέρα με την Αναγέννηση Λαμίας, όχι όμως και αμυντικά, με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη να επικρατούν με σκορ 84-59.

Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας και άρχισε στις 5, όντας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ (ΣΤ΄ Όμιλος).

Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη εκμεταλλεύτηκαν το δυνατό τους ξεκίνημα, πήραν μια διαφορά ασφαλείας, την οποία διατήρησαν με άνετο τρόπο ως το τέλος. Πλέον έχουν μια νίκη και μια ήττα, διεκδικώντας με αξιώσεις την πρόκριση τους στην επόμενη φάση. Ο Φίλιππος Παπαγεωργίου με 44 πέτυχε παραπάνω από το 50% των πόντων για τους γηπεδούχους.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου με την επιστροφή του απόντα στο πρώτο παιχνίδι Γιάννη Κουδουνά ήταν αρκετά καλύτερη στο επιθετικό κομμάτι. Δεν κατάφερε ωστόσο να περιορίσει τα επιθετικά «ατού» των Λαμιωτών, γνωρίζοντας τη 2η της ήττα σε ισάριθμα ματς. Με 26 πόντους τελείωσε τη συνάντηση ο Γιάννης Τσάνε.

Για την 4η αγωνιστική την Κυριακή 10 Οκτωβρίου η Πανευρυτανική θα παίξει στο Καρπενήσι στις 12:00 με τον Έσπερο Λαμίας. Τα Μπούκαλη αντιμετωπίζουν την ίδια μέρα την Αναγέννηση Λαμίας.

 

Είχαν από μια ήττα

Οι δυο ομάδες πριν την έναρξη του παιχνιδιού είχαν από μια ήττα στο παθητικό τους. Τα Μπούκαλη είχαν ηττηθεί με 47-38 από τον Έσπερο και η Π.Α.Κ. με 86-31 από την Αναγέννηση.

 

Παράσταση Παπαγεωργίου


 

Για τους Λαμιώτες ο Φίλιππος Παπαγεωργίου ήταν εξαιρετικός και σταμάτησε στους 44 πόντους, βάζοντας και 6 3ποντα. Τριάντα λιγότερους έβαλε ο Κώστας Παπακώστας.

 

Οι "βομβιστές"

 Φίλιππος Παπαγεωργίου και Γιάννης Κουδουνας είχαν έναν...άτυπο μεταξύ τους διαγωνισμό τριπόντων. Ο πρώτος πέτυχε 6 εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75 και ο δεύτερος 4.

 


«Σφυρίχτρα» ο Χουσιάδας

Εκ των διαιτητών του παιχνιδιού ήταν ο Θανάσης Χουσιάδας, που είχε σφυρίξει νωρίτερα μαζί με τη Μαρία Ζαφείρη και τη συνάντηση του Πρωτέα με την Αναγέννηση.

 

Επιθετικό δίδυμο


 

 

 

 

 

 

Ο Γιάννης Τσάνε (Φωτογραφία αριστερά) με 26 και ο Γιάννης Κουδουνάς (Φωτογραφία δεξιά) στο φετινό του ντεμπούτο με 20 είχαν πολύ καλή επιθετική απόδοση για την Π.Α.Κ. Πέτυχαν από 1 και 4 τρίποντα αντίστοιχα.

 

Αποφασιστική αρχή

Το συγκρότημα του Φώτη Πιτσιλιώνη μπήκε δυναμικά στο παρκέ και προπορεύτηκε με 28-7.

 

Βελτιώθηκαν οι φιλοξενούμενοι

Η Πανευρυτανική καλυτέρεψε το πρόσωπο της στο δεύτερο δεκάλεπτο, με το ημίχρονο να λήγει με 46-26. Το επιμέρους σκορ ήταν 18-19 για τους παίχτες της Κατερίνας Μπαλωμένου.

 

Εξασφάλισε το «δίποντο»

Η γηπεδούχος ομάδα κατάφερε στην τρίτη περίοδο να πετύχει ένα 21-15 και να φτάσει στου 67-41, «καθαρίζοντας» και την κατάκτηση της νίκης.

 

Στο τελικό +25

Μετά και το επιμέρους 17-18 για τους Ευρυτάνες το σκορ διαμορφώθηκε στο τελικό 84-59 για τους αθλητές του ΑΣΕΜ.

 

Τα δεκάλεπτα

28-7, 46-26, 67-41, 84-59

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Αντωνόπουλος 3, Κουφοκώστας 2, Ζούγρος, Αναγνωστόπουλος 2, Τριανταφύλλου 2, Μαυράκης 1, Παπαγεωργίου 44(6), Καναβός 2, Καμπάς Β. 2, Παπακώστας 16, Καμπάς Π. 10(1)

 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης 3(1), Ντερβισάϊ 2, Λακιώτης, Κουδουνάς 20(4), Αναγνώστου, Γραμματίκας, Κοτσιμπός 8, Γεμενής, Τσάνε 26(1)

 

Διαιτητές: Μαρία Ζαφείρη& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Βαγγέλης Δέδες-Ανθή Τσιμπρικά-Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 



Ρεπορτάζ; Δημήτρης Κολλημένος