Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Γ.Σ. Άτλας-Γ.Σ. Φάλαρα 48-35

Σπουδαία επικράτηση πέτυχε ο Άτλας, που κατέβαλλε με 48-35 τα Φαλάρα.

Η αναμέτρηση ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, αρχίζοντας στις 3 στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη σημείωσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή. Με «όπλο» την άμυνα του πανηγύρισε το θετικό αποτέλεσμα, που του δίνει ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Ο Μανώλης Κάππας με 14 πόντους πήρε στις «πλάτες» του τον Γυμναστικό.

Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά γνώρισαν τη 2η τους ήττας σε ισάριθμα ματς, με το γειτονικό ντέρμπι να ολοκληρώνεται υπέρ των γηπεδούχων. Οι Στυλιδιώτες αποτελούν σταθερά ένα συμπαγές και σταθερά υπολογίσιμο σύνολο.  Με 16 πόντους τελείωσε τη συνάντηση ο Κώστας Λούβαρης.

Για την 3η αγωνιστική οι Ευρυτάνες θα παίξουν την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στη Λάρυμνα με την τοπική Προοδευτική, ενώ οι Στυλιδιώτες υποδέχονται στη Λαμία τον Κένταυρο Λιβαδειάς. Δεν υπάρχει αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο 30 και 31/10.

 

Με τύμπανο

Οι φίλοι του Άτλαντα ενθάρρυναν τους αθλητές της ομάδας, ώστε να καταφέρουν να πετύχουν την σπουδαία νίκη.

 


1η νίκη

Μετά την εντός έδρας ήττα με 46-48 από τον Μώλο στις λεπτομέρειες ο Άτλας έφτασε στο «ροζ» φύλλο αγώνος.

 

Στις «πλάτες» του Κάππα


 

Ο 18χρονος γκαρντ Μανώλης Κάππας (Φωτογραφία) με 14 πόντους και ένα εύστοχο 3ποντο είχε καθοριστική απόδοση για τους νικητές. Ακολούθησε με 12 ο έμπειρος Ταξιάρχης Κουτρομάνος.

 


0/2

Τα Φάλαρα είχαν γνωρίσει στην πρεμιέρα και την εκτός έδρας ήττα με 52-40 από τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη.

 

Επιστροφή Κουρλού

Για τον Άτλαντα έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο Δημήτρης Κουρλός, που πρόσθεσε δυο πόντους στο ενεργητικό του.

 

Ο έμπειρος Λούβαρης


 

Σαν το παλιό καλό κρασί ο Κώστας Λούβαρης (Φωτογραφία) σταμάτησε στους 16 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Δεύτερος σκόρερ των Φαλάρων ήταν ο Γεράσιμος Μεσσήνης με 7 πόντους και 2 τρίποντες «βόμβες».

 


Με Ευρυτάνα βοηθό

Στην αποστολή των Φαλάρων βρέθηκε ο επί σειρά ετών αθλητής τους Κώστας Χρυσαφόπουλος, που είναι ο βοηθός του Αποστόλη Λαχανά. Κατάγεται από την Ευρυτανία.

 


Μικρό προβάδισμα

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με το οριακό 14-12, με τις δυο ομάδες να δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

 


Με ψυχολογία στα αποδυτήρια

Ο Άτλας έκλεισε το ημίχρονο, προηγούμενος με 28-20 με τον Θωμά Χονδρό να σκοράρει στο φινάλε. Το επιμέρους σκορ ήταν 14-8 υπέρ των γηπεδούχων.

 


Πήρε διψήφια διαφορά

Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε διψήφιο σκορ και στο 39-28, ύστερα και από το επιμέρους 11-8 της 3ης περιόδου.

 

Θριαμβευτική επικράτηση

Οι Καρπενησιώτες κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό 48-35, μετά και το επιμέρους 10-7 του τελευταίου δεκαλέπτου.  Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με αρκετές αποβολές, μεταξύ αυτών του προπονητή των γηπεδούχων Δημήτρη Λερογιάννη.

 

Τα δεκάλεπτα

14-12, 28-20, 39-28, 48-35

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Μπίκας, Σβερώνης 2, Κάππας 14(1), Κουτρομάνος 12, Σεριανάι 4, Λιάπης, Κατσαρός, Χονδρός 7, Σαμαντάς 3(1), Ελεζάι, Κουρλός 2, Μπουμπουρής 4

 

Γ.Σ. Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Αραπάι, Μαυροειδής, Τσουκαλάς 5(1), Δημητρίου 2, Μεσσήνης 7(2), Καραγιώργος, Λαΐνας Ε. 5, Καραϊνάϊος, Γρύλλης, Λούβαρης 16, Λαΐνας Ι.

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος-Θανάσης Γιαννόπουλος-Διονύσης Αναγνώστου

 





























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος