Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Παίδες: Π.Α.Κ.-Πρωτέας Λαμίας 43-72

Με ήττα τελείωσε τις υποχρεώσεις της στον πρώτο γύρο του παιδικού πρωταθλήματος η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, με τον Πρωτέα Λαμίας να επικρατεί με 43-72.

Το ματς έγινε το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 5 και 30. Ήταν εξ αναβολής, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου προσπάθησε φιλότιμα για ένα ακόμη παιχνίδι, παλεύοντας παρά τις αντιξοότητες για το καλύτερο δυνατό απέναντι σε δυνατές ομάδες της Λαμίας. Είχε μόλις οκτώ αθλητές στη διάθεση της. Οι Ευρυτάνες που είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Γιάννη Τσάνε με 14 πόντους γνώρισαν την 4η τους ήττα σε ισάριθμα ματς.

Ο Πρωτέας του Νώντα Μπλουχάρη είχε ένα εύκολο πέρασμα από το Καρπενήσι, αρχίζοντάς πολύ δυνατά στο ματς και κυριαρχώντας στο α΄ μέρος. Οι Λαμιώτες έφτασαν στη 2η συνεχόμενη νίκη τους και διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Βαλάνης Κατσαούνος σταμάτησε στους 24 πόντους.

Για την επόμενη (6η) αγωνιστική η Πανευρυτανική υποδέχεται την Αναγέννηση Λαμίας το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, ενώ την ίδια ημέρα ο Πρωτέας αντιμετωπίζει τον Έσπερο Λαμίας.

 

Καθυστέρηση μισής ώρας

Η αναμέτρηση άρχισε με καθυστέρηση 30΄ λόγω του προηγούμενου παιχνιδιού της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ Άτλας-Φάλαρα.

 

«Μάχη» για την πρόκριση

Πρωτέας, Μπούκαλη και Αναγέννηση ισοβαθμούν μετά τη λήξη του 1ου γύρου και θα γίνει μεγάλη «μάχη» για την ομάδα που θα ακολουθήσει τον Έσπερο στην επόμενη φάση.

 

Τον «νίκησε» οριακά


 

Ο Γιάννης Τσάνε (Φωτογραφία) με 14 ήταν ο πρώτος σκόρερ της Πανευρυτανικής, με τον Θεοδόση Κοτσιμπό να έχει 13. Στους 12 με ένα τρίποντο ακολούθησε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

 

Απώλεια ο Κουδουνάς

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν χωρίς τον αρχηγό τους Γιάννη Κουδουνά, που βρίσκεται στην Αυστρία για καμπ προετοιμασίας στο άθλημα της χιονοδρομίας. Η Κατερίνα Μπαλωμένου είχε στα διάθεση της 8 αθλητές.

 

Σπουδαία εμφάνιση


 

Ξεχώρισε με 24 πόντους και 2 τρίποντα ο Βαλάντης Κατσαούνος (Φωτογραφία) των νικητών, ενώ 15 έβαλε ο Κοντογιώργος.

 

Ολοκλήρωση 1ου γύρου

Με αυτό το παιχνίδι τελείωσε και ο 1ος γύρος του ΣΤ΄ Ομίλου.

 

Ηχηρό ξεκίνημα

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν εκπληκτική αρχή και προπορεύτηκαν από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο με μεγάλη διαφορά (+19) και 7-26.

 

Ασταμάτητος ο Πρωτέας

Το συγκρότημα του Νώντα Μπλουχάρη συνέχισε σε εντυπωσιακό μοτίβο και με ένα επιμέρους 9-20 έφτασε στο 16-46.

 

Ισορρόπησε η Π.Α.Κ.

Η Πανευρυτανική βελτίωσε την απόδοση της και με ένα επιμέρους 14-13 στο τρίτο δεκάλεπτο μείωσε κατά έναν πόντο για το 30-59.

 

13 το επιμέρους

Με ένα επιμέρους σκορ 13-13 η διαφορά παρέμεινε στους 29 για το τελικό 43-72 υπέρ του Πρωτέα.

 

Τα δεκάλεπτα

7-26, 16-46, 30-59, 43-72

 

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης 12(1), Ντερβισάι 2, Λακιώτης 2, Αναγνώστου, Γραμματίκας, Κοτσιμπός 13, Γεμενής, Τσάνε 14

 

Πρωτέας Λαμίας (Νώντας Μπλουχάρης): Παπαναγιώτου 2, Μπαρούτας, Αυγέρης 5, Μελέτης 7, Κουβέλης 5, Αγραφιώτης 10, Κοντογιώργος 15, Μαδούρας 4, Κατσαούνος 24(2)

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος-Θανάσης Γιαννόπουλος-Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες; Δημήτρης Κολλημένος