Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Γ.Σ. Άτλας-Α.Ο. Μώλος 46-48

Ο Μώλος έφυγε από το Καρπενήσι με το ροζ φύλλο αγώνος, επικρατώντας σε ένα μεγάλο ντέρμπι με 46-48 του εκπροσώπου μας στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ Άτλαντα.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 5 και 30. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα μετά από έναν χρόνο ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, παρότι έλεγχε το αγώνα. Συνδυάζει και φέτος ένα «κράμα» έμπειρων και νεαρών αθλητών, στοχεύοντας στην παραμονή του. Με 12 πόντους τελείωσαν τη συνάντηση οι: Θωμάς Χονδρός και Μανώλης Κάππας.

Ο Μώλος του Γιώργου Γρίβα κατάφερε να πάρει μια πολύτιμη νίκη στην Ευρυτανική πρωτεύουσα, αρχίζοντας με το «δεξί» τις υποχρεώσεις του χάρης το νικητήριο καλάθι του Δημήτρη Μακρή. Το Φθιωτικό συγκρότημα είναι παραδοσιακά ένα αρκετά ισχυρό και υπολογίσιμο σύνολο. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο αρχηγός Χρήστος Βλασόπουλος με 11 πόντους.

Για την 2η αγωνιστική ο Άτλας θα υποδεχτεί στο Καρπενήσι το Σάββατο 24 Οκτωβρίου τα Φάλαρα, ενώ ο Μώλος αντιμετωπίζει την Κυριακή 24/10 στο γήπεδο του την Προοδευτική Λάρυμνας.

 

Η σύντομη περυσινή τους πορεία

Στο περυσινό πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ μέχρι τη διακοπή του Άτλας και Μώλος είχαν από μια νίκη και μια ήττα.

 

Δυο στους 12 



 

 

 

 

 

 

Για τους Καρπενησιώτες οι: Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία αριστερά) και Μανώλης Κάππας (Φωτογραφία δεξιά) πέτυχαν 12 πόντους.

 

Εξαιρετική διαιτησία


 

Ο Γιώργος Ζάχος με τον Θανάση Χουσιάδα (Φωτογραφία) έφεραν εις πέρας ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι. Ο δεύτερος γιόρτασε στο γήπεδο τα 46α γενέθλια του.

 

Σταθερή αξία


 

Ο αρχηγός Χρήστος Βλασόπουλος (Φωτογραφία) του Μώλου πέτυχε 11 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Παντελής Νικολάου και Χρήστος Ανδριτσάκης ακολούθησαν με 10, με τον δεύτερο να σκοράρει και έξω από τα 6,75.

 


Ίδιο ρόστερ

Ο Άτλας συμμετέχει με το ίδιο ρόστερ που έπαιξε στις μοναδικές δυο αγωνιστικές του περυσινού πρωταθλήματος. Αποχώρησαν μόνο οι: Παύλος και Γεράσιμος Ανδρέου για τον Ερμή Σχηματαρίου.

 

«Μπαμ» με Μπέλλη


 

Στον Μώλο αγωνίζεται από φέτος ο Γιώργος Μπέλλης (Φωτογραφία). Ο 39χρονος έχει αγωνιστεί μέχρι την Α1΄ με τη Νηαρ Ήστ, ενώ ήταν μέλος του Α.Ο. Μυκόνου πέρυσι στη Γ΄ Εθνική. Καλύπτει το κενό του Δήμου Σπυριδάκη, που αποχώρησε για τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη.

 


Παρουσία Αθανασίου

Τις προσπάθειες της ομάδας του παρακολούθησε ο Πρόεδρος του Μώλου Γιάννης Αθανασίου.

 


Απόλυτη ισορροπία

Οι δυο ομάδες σε μια μάχη στήθος με στήθος έμειναν στο α΄ δεκάλεπτο ισόπαλοι με 12-12.

 


Μικρό προβάδισμα

Μετά από ένα επιμέρους 10-7 ο Γυμναστικός έκλεισε το πρώτο μέρος προηγούμενος με 22-19.

 


Έμειναν κοντά

Ο Άτλας μπήκε δυναμικά στην Τρίτη περίοδο και προηγήθηκε με 30-21, ωστόσο οι Μωλιώτες μείωσαν σε 32-29. Το επιμέρους σκορ ήταν 10-10.

 

«Χρυσό» καλάθι Μακρή


 

Με καλάθι του Δημήτρη Μακρή (Φωτογραφία) και κόψιμο του Γιώργου Μπέλλη στην τελευταία φάση ο Μώλος έφυγε νικηφόρα από το Καρπενήσι με σκορ 46-48. Το επιμέρους σκορ του τετάρτου δεκαλέπτου ήταν 14-18. Κώστας Σεριανάι και Κώστας Διαμαντής αποχώρησαν με 5 φάουλ.

 



Τα δεκάλεπτα

12-12, 22-19, 32-29, 46-48

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 8, Σβερώνης 2, Κάππας 12(1), Κουτρομάνος 2, Σεριανάι 2, Μπίκας, Κατσαρός, Χονδρός 12(2), Σαμαντάς 1, Ελεζάι, Λιάπης 2, Μπουμπουρής 5

 

Α.Ο. Μώλος (Γιώργος Γρίβας): Ανδριτσάκης 10, Μπαμπαλής, Κεράτσας, Βλασόπουλος 11(1), Καλοβελώνης 7(1), Χαϊτα Β., Νικολάου 10, Διαμαντής, Χάϊτα Κ. 2, Μακρής 4, Παπανικολάου, Μπέλλης 4

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος-Θανάσης Γιαννόπουλος-Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 






























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες; Δημήτρης Κολλημένος